ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΤρύφων: Η βιομηχανία επενδύει στους νέους - Το πρόγραμμα ΠΕΦ

Τρύφων: Η βιομηχανία επενδύει στους νέους – Το πρόγραμμα ΠΕΦ

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Συνολικά 58 απονομές πιστοποιήσεων πραγματοποιήθηκαν στην τελετή που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας σε νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΕΦ Professional Development», με γνωστικά αντικείμενα «Regulatory Affairs» και «Quality Assurance», παρουσία θεσμικών και εκπροσώπων της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.

Συνολικά 58 απονομές πιστοποιήσεων πραγματοποιήθηκαν στην τελετή που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας σε νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΕΦ Professional Development», με γνωστικά αντικείμενα «Regulatory Affairs» και «Quality Assurance», παρουσία θεσμικών και εκπροσώπων της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.
Θεόδωρος Τρύφων

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Θεόδωρος Τρύφων: Στήριξη από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες

«Έχουν δοθεί σημαντικά κίνητρα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, έστω κι εάν αυτά τα κίνητρα προέρχονται κατά ένα μέρος από δικά μας κεφάλαια» όπως τόνισε ο Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, υπογραμμίζοντας πως «Αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί -την τελευταία τετραετία- προγράμματα ύψους πάνω από 1 δισ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και πολύ περισσότερα προγράμματα για τα επόμενα χρόνια. Το πλαίσιο αυτό αποτελεί ένα θετικό στίγμα για την επόμενη ημέρα. Πρόκειται λοιπόν για μια “χρυσή” και μεγάλη ευκαιρία, τα προγράμματα αυτά να μπορέσουν να υλοποιηθούν και να έχουν αποτέλεσμα. Είναι ευκαιρία οι φαρμακευτικές εταιρείες να μπορούν να αποκτήσουν το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο θα μπορεί και να τα υλοποιήσει».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρος Τρύφων, «Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια την προσπάθεια να φέρνουμε πίσω κόσμο από το εξωτερικό. Να αναπτύξουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Όλων των μεγεθών οι φαρμακευτικές προσθέτουν συνέχεια νέους ανθρώπους στο δυναμικό τους, ακόμα και για την πρακτική τους. Στην ουσία, αυτό το πρόγραμμα είναι ο “προπομπός” ενός ευρύτερου προγράμματος που θα σχεδιάσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, σε συνεργασία και με την πολιτεία. Θεωρούμε ότι χρειάζονται δεξιότητες και προσωπικό και εμείς επιχειρούμε ουσιαστικά να μπορέσουμε να προσφέρουμε έξτρα προγράμματα στην Αθήνα, στις πανεπιστημιακές πόλεις αλλά και σε διάφορες ειδικότητες».

«Είναι σημαντικό μέρος του σχεδιασμού και της στρατηγικής μας και γι’ αυτό είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που βρίσκονται ανάμεσα σε νέα παιδιά. Παιδιά που έχουν όραμα, όρεξη και σχέδια για το μέλλον. Θέλω να πιστεύω πως μέσα από τις εταιρείες μας, μέσα από τον κλάδο αυτό, μέσα από την Ελλάδα μας, μέρος αυτών των ονείρων μπορούν να έχουν εφαρμογή και εξέλιξη. Να μην αναγκαστείτε κι εσείς, όπως πολλά άλλα παιδιά της δικιά σας ηλικίας, να βρείτε διεξόδους στο εξωτερικό. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω πως είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος σήμερα που είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια, που κάναμε πράξη ως φαρμακοβιομηχανίες» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΦ.

Θάνος Πλεύρης
Θάνος Πλεύρης
Πλεύρης: Επενδυτικό clawback

«Το επενδυτικό clawback είναι μια διέξοδος μπροστά στη διαχείριση του, το οποίο έχει δουλευτεί από 3 υπουργεία, το Ανάπτυξης, το Οικονομικών και το υπουργείο Υγείας, και αυτή τη στιγμή ένα ποσό 250 εκατομμυρίων ευρώ μπορεί να διατίθεται και να επιστρέφεται στη φαρμακοβιομηχανία, στο βαθμό που αυτή κάνει επενδύσεις στη χώρα. Οι επενδύσεις αυτές δεν στηρίζονται μόνο σε υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό, διότι ακριβώς μέσα στη βούλησή μας είναι να βοηθήσουμε τις εταιρείες οι οποίες θέλουν να επενδύσουν στη χώρα. Το μεγαλύτερο μέρος των εταιρειών είναι εταιρείες οι όποιες κάνουν συνεχείς επενδύσεις στη χώρα» όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Στόχος μας είναι η σωστή διαχείριση αυτών των χρημάτων και γι αυτό στο τελικό διάστημα των παρεμβάσεων, αποφασίσαμε ότι ο προϋπολογισμός θα χωρίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτός που προκαλεί την δαπάνη να επωμίζεται και το βάρος.

Οι πολιτικές που σχεδιάζονται στο κομμάτι του φαρμάκου θα πρέπει να εκτιμούν το πρόσημο των εταιρειών, οι οποίες και επενδύουν αντίστοιχα σε αυτήν εδώ τη χώρα. Διατηρούν βιομηχανικές μονάδες, διατηρούν θέσεις εργασίας, διότι φαρμακοβιομηχανία δεν είναι απλή διαχείριση φάκελο. Είναι μια ολόκληρη παραγωγική διαδικασία την οποία την αντιληφθήκαμε τη στιγμή της πανδημίας» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Πενταφράγκας: Η προσπάθεια θα συνεχιστεί

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Φαίη Κοσμοπούλου που είχε την γενική ευθύνη επιτυχίας του προγράμματος, αλλά και την κυρία Κατερίνα Μωραΐτη η οποία αναδείχθηκε σε ψυχή του προγράμματος» όπως σημείωσε από πλευράς του ο κ. Βασίλης Πενταφράγκας, Φαρµακοποιός, Εντεταλµένος Σύµβουλος της ΠΕΦ, στο πλαίσιο των απονομών του  εκπαιδευτικού προγράμματος «ΠΕΦ Professional Development» υπογραμμίζοντας πως «Θα ήταν μεγάλη παράληψη να μην ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους όσους φρόντισαν για υλοποιηθεί αυτός ο κύκλος, παράλληλα με τις καθημερινές τους εργασίες. Θα αναφερθώ ιδιαίτερα στα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών DEMO και ELPEN και σε όλους όσους ήρθαν δίπλα σας, προετοίμασαν και έκαναν την παράδοση, χωρίς τίποτα να αφήσουν πίσω. Δεσμευόμαστε όλοι ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ