ΕπιχειρηματικάΤο Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Το Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

- Advertisement -

Το Κολλέγιο René Descartes, σε συνεργασία με το γαλλικό κρατικό Πανεπιστήμιο Conservatoire national des arts et métiers (CNAM Paris), διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Σίνα 31.

Το Κολλέγιο René Descartes, σε συνεργασία με το γαλλικό κρατικό Πανεπιστήμιο Conservatoire national des arts et métiers (CNAM Paris), διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Σίνα 31.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναλύσει τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στον τομέα της διαχείρισης οργανισμών υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον κλάδο, τις αλλαγές στον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας, και την ανάγκη για καινοτομία στη διοίκηση και την οργάνωση.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξουν ο Υφυπουργός Υγείας, Δρ. Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Άουερ και ο Πρόεδρος του Κολλεγίου René Descartes, Δρ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Διαχείριση υγειονομικών μονάδων

Οι καθηγητές του Conservatoire national des arts et métiers Δρ. Ζερόμ Λαρτιγκό και Δρ. Φατίμα Γιατίμ Ντομάς θα μιλήσουν για νέα μοντέλα διοίκησης και τις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας. Επιπλέον, ειδικοί του χώρου της υγείας, της τεχνολογίας και συναφών τομέων θα αναφερθούν στην ενσωμάτωση καινοτομιών στη διαχείριση υγειονομικών μονάδων, στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και σε εξελίξεις στους τομείς των φαρμάκων και των ασφαλίσεων υγείας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Δρ Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας θα παρουσιάσει μια πρόταση για τη διακυβέρνηση του ΕΣΥ, η οποία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μελέτης της διαΝΕΟσις με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δρ. Γιάννη Τούντα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή στο cnam.gr, ενώ θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και με την υποστήριξη των εταιρειών Hellenic Healthcare Group A.E. , Groupama Ασφαλιστική A.E., Καινοτομία Α.Ε., Siba Soft A.Ε., Public Soft ΙΚΕ, Proopsis Consulting Α.Ε, ADVANCE Pharmacies SA, Zita Congress and Events Management A.E. και REdI4HEALTH.

Λίγα λόγια για το Κολλέγιο Rene Descartes

Το Κολλέγιο René Descartes, λειτουργεί από το 2000, στεγάζεται στην έδρα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και έχει την αποκλειστική εκπροσώπηση του κρατικού γαλλικού Πανεπιστημίου CNAM στην Ελλάδα. Παρέχει Μεταπτυχιακά για επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των Προγραμμάτων “Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας” και “Δίκαιο και Διοίκηση της Υγείας. Το CNAM (Conservatoire national des arts et métiers), αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης. Απονέμει παγκοσμίως αναγνωρισμένους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, προσφέροντας επιστημονική και επαγγελματική εξειδίκευση σε περισσότερα από 300 επαγγέλματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ