Τα επόμενα βήματα του ομίλου Ιασώ στην αγορά της ιδιωτικής περίθαλψης δρομολογεί το πράσινο φως που άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην πώληση της γενικής κλινικής Ιασώ General στη CVC Capital Partners (μέσω της Hellenic Healthcare, την εταιρεία συμφερόντων του fund με έδρα στο Λουξεμβούργο).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εισηγμένης προσανατολίζεται το επόμενο διάστημα στις εξής δύο κινήσεις: Αφενός, μέσω της ρευστότητας που παρέχει το deal, να προχωρήσει στη μείωση του τραπεζικού της δανεισμού. Αφετέρου, έχοντας διατηρήσει ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων από την πώληση (περίπου το 50%) να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις στο χώρο της ιδιωτικής περίθαλψης.
H συμφωνία του ομίλου με τη CVC προβλέπει ότι η Hellenic Healthcare θα αναλάβει αγοράζοντας την Ιασώ General το σύνολο του δανεισμού της (περίπου 28 εκατ. ευρώ), ενώ θα καταβάλει στην πωλήτρια Ιασώ 19,4 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, η Ιασώ General αποτιμάται 48 εκατ. ευρώ Σύμφωνα με το πλάνο της Ιασώ η πώληση της γενικής κλινικής θα μειώσει τον καθαρό δανεισμό σε επίπεδο ομίλου κατά περίπου 47 εκατ. ευρώ.
Στο επιχειρηματικό πλάνο της εισηγμένης αναμένεται πάντως να ενταχθεί η ενίσχυση του κέντρου αποκατάστασης Φιλοκτήτης, η ενδυνάμωση της γυναικολογικής κλινικής στο Μαρούσι, όπως επίσης της μονάδας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στη Λάρισα που λειτουργεί από το 2010. Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του ομίλου δεν απέκλεισαν κανένα ενδεχόμενο για τη μελλοντική στρατηγική της εισηγμένης, σε μια περίοδο που αναμένονται εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής περίθαλψης, με κυρίαρχη το διαγωνισμό του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από την τράπεζα Πειραιώς τους επόμενους μήνες (Μάιο ή Ιούνιο όπως αναφέρουν παράγοντες που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο).

Γενική συνέλευση
Μένει να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης, η οποία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα το πρωί, όπου και η διοίκηση του ομίλου θα ενημερώσει του μετόχους για τους ειδικότερους όρους και συμφωνίες της σύμβασης αγοραπωλησίας για την πώληση του ποσοστού 97,2% του Ιασώ General στη Hellenic Healthcare, τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της συμφωνίας στην οικονομική θέση της εισηγμένης και το επιχειρηματικό σχέδιο που ακολουθεί το deal. Στη γενική συνέλευση θα αποφασιστεί επίσης η διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 4 νέες για κάθε 10 παλιές, με την κεφαλαιοποίηση μέρους των αποθεματικών.