ΕπιχειρηματικάΤιμητική βράβευση για τον Έλληνα CEO της Pfizer Inc. στα Prix Galien

Τιμητική βράβευση για τον Έλληνα CEO της Pfizer Inc. στα Prix Galien

- Advertisement -

Με το βραβείο του Preeminent Greek Pharma Leader τιμήθηκε ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, CEO (Chief Executive Officer) της Pfizer Inc. κατά τη διάρκεια της 4ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Prix Galien Greece 2019.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Δρ. Μπουρλά ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της φετινής τελετής, ως ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας και σημαντικός εκπρόσωπος του απανταχού Ελληνισμού.

Σκληρή δουλειά σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον

Η βράβευση έγινε από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Geoffrey Pyatt και την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο CEO της Pfizer Inc. τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το σημαντικό αυτό βραβείο, αλλά και ταυτόχρονα αισθάνομαι ταπεινότητα μπροστά σε μια τέτοια αναγνώριση. Νιώθω επίσης ικανοποίηση, που ως Έλληνας κατάφερα να εξελιχθώ, μέσα από σκληρή δουλειά, σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές επαγγελματικό περιβάλλον, και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Σε ολόκληρη την ιστορία μας, οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Η προηγούμενη δεκαετία υπήρξε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχουμε βιώσει στην ιστορία μας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος και πολύ αισιόδοξος ότι εάν συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ όλων των εταίρων, η Ελλάδα θα ανακάμψει πιο ισχυρή από ποτέ».

Στη συνέχεια, ο Δρ. Μπουρλά μίλησε για την καθοριστική συμβολή της Pfizer στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων και εμβολίων. Αναφέρθηκε, επίσης, στο χαρτοφυλάκιο των υπό ανάπτυξη προϊόντων της εταιρείας. Όπως τόνισε είναι πιο ισχυρό από ποτέ, οδηγώντας σε νέες θεραπείες που βελτιώνουν σημαντικά τα πρότυπα περίθαλψης σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων.

Ο Δρ. Μπουρλά αναφέρθηκε και στην προσωπική του πορεία στην Pfizer τα τελευταία 26 χρόνια. Καθώς και στις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισε στη μακρόχρονη διαδρομή του. Μεταξύ των κυριότερων, όπως τόνισε, είναι η σημασία ενός ανθρωποκεντρικού οράματος.

Συγκεκριμένα, είπε ότι:

«Βάζουμε τους ασθενείς σε προτεραιότητα και όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν. Οι εταιρείες που παραμένουν πιστές στις αρχές τους σημειώνουν σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από εκείνες που δεν το κάνουν. Αυτό ισχύει για όλους τους κλάδους, αλλά αφορά κυρίως τον βιο-φαρμακευτικό. Η Pfizer έχει έναν απλό αλλά ευγενή σκοπό: καινοτομούμε και αλλάζουμε τις ζωές των ασθενών. Μας καθοδηγεί σε κάθε απόφαση που λαμβάνουμε. Καθορίζει την ταυτότητά μας. Συχνά, ανταλλάσσουμε με τους συναδέλφους τις εμπειρίες μας με τους ασθενείς, οι οποίες μας εμπνέουν και αποτελούν την ισχυρότερη υπενθύμιση του σκοπού μας, για τον οποίο εργαζόμαστε καθημερινά».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο CEO της Pfizer Inc. τόνισε:

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ταπεινότητα που εργάζομαι σε έναν οργανισμό που βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων, μέσα από τα φάρμακα και τα εμβόλια που διαθέτει. Επίσης, αναγνωρίζω τη σημαντική ευθύνη που συνεπάγεται η εργασία σε μια τέτοια εταιρεία – να καταβάλω καθημερινά προσπάθειες για να βοηθήσω με τον τρόπο μου να εξασφαλίσουμε ότι το κατάλληλο φάρμακο θα δοθεί στον κατάλληλο ασθενή την κατάλληλη στιγμή. Όσον αφορά το μέλλον, έχω θέσει τόσο στον εαυτό μου όσο και στους συναδέλφους μου στην Pfizer μια πρόκληση: να επινοούμε νέους τρόπους για να εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στους ασθενείς, με στόχο να γίνουμε η πιο ασθενοκεντρική βιο-φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως».

Ποιος είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά

Ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις σπουδές του στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Βιοτεχνολογία της Αναπαραγωγής και εργάστηκε ως ασκούμενος κτηνίατρος. Pροσλήφθηκε το 1993 στο τμήμα Animal Health της Pfizer στην Ελλάδα, ως Τεχνικός Διευθυντής.

Το 2001, έχοντας ήδη αναλάβει μια σειρά από θέσεις ευθύνης στην Ευρώπη, μετακινήθηκε στις ΗΠΑ, όπου ανέλαβε το ρόλο του U.S. Group Marketing Director for Animal Health, ενώ το 2004 έγινε Vice President of Business Development and New Products Marketing. Το 2006 ανέλαβε τη θέση του Area President για την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το 2009 ανέλαβε καθήκοντα και για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Συνέχισε την πορεία του σε μια σειρά από επιτελικές θέσεις, όπως αυτή του President και General Manager της επιχειρησιακής μονάδας Established Products της Pfizer, καθώς και του Group President της επιχειρησιακής μονάδας Innovative Health, έχοντας την ευθύνη των τμημάτων Consumer Healthcare, Inflammation & Immunology, Internal Medicine, Oncology, Rare Diseases και Vaccines. Δημιούργησε, επίσης, την ομάδα «Patient and Health Impact». Αντικείμενο της είναι η ανάπτυξη λύσεων για την ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών. Η ανάδειξη της αξίας των καινοτομιών της Pfizer και την ενίσχυση της καινοτομίας, σε όλο το φάσμα του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας.

Πριν να αναλάβει τη θέση του CEO ο Δρ. Μπουρλά ήταν Chief Operating Officer (COO) της Pfizer, με αρμοδιότητα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, σε θέματα εμπορικής στρατηγικής, παραγωγής και ανάπτυξης προϊόντων. Σήμερα, είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Pfizer. Του Pfizer Foundation που προωθεί την πρόσβαση σε ποιοτική Φροντίδα Υγείας. Του Συνδέσμου PhRMA και της οργάνωσης “Partnership of New York City”. Όπως επίσης και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Catalyst, που προωθεί την επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών.

Ο θεσμός των Prix Galien

Τα βραβεία Prix Galien αποτελούν το σημαντικότερο θεσμό βράβευσης της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας. Διεξάγονται από το 2013 και στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε από τη Γαλλία το 1970, με στόχο να αναδείξει τις σημαντικές προόδους στη φαρμακευτική έρευνα. Σήμερα, τα βραβεία Prix Galien αποτελούν την υψηλότερη διάκριση στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξης. Σημείο αναφοράς για όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων φορέων, των επιστημόνων, των φαρμακευτικών εταιρειών και του ιατρικού τύπου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ