ΕπιχειρηματικάΤΕΑΥΦΕ: Με θετικό πρόσημο το 2023 - Οι 5 στόχοι για το...

ΤΕΑΥΦΕ: Με θετικό πρόσημο το 2023 – Οι 5 στόχοι για το 2024

- Advertisement -

Mε θετικό πρόσημο, όσον αφορά τις εισφορές και την αξία της κινητής περιουσίας έκλεισε το 2023 για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών, (ΤΕΑΥΦΕ).

Mε θετικό πρόσημο, όσον αφορά τις εισφορές και την αξία της κινητής περιουσίας έκλεισε το 2023 για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών, (ΤΕΑΥΦΕ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, το ύψος των εισφορών το 2023 διαμορφώθηκε στα 46,4 εκατ. Ευρώ έναντι 42,3 εκατ. Ευρώ το 2022, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9,65%.

Παράλληλα, η αξία της κινητής περιουσίας του Ταμείου ανήλθε σε 381,8 εκατ. Ευρώ, από 324,9 εκατ. Ευρώ που ήταν το 2022. Η απόδοση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ενισχύθηκε κατά 8,52%.

Για την τρέχουσα χρήση πέντε είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει προς υλοποίηση το Ταμείο. Αυτές είναι:

1. Να ολοκληρωθεί η αποθεματοποίηση του Ταμείου τα έτη 2024-2025.

2. Η αύξηση των εισφορών μέσω συνεχών ελέγχων των εργοδοτών στους οποίους παρέχεται και η δυνατότητα της ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών προηγούμενων ετών.

3. Η εντονότερη εξωστρέφεια του Ταμείου μέσω της προβολής του έργου που επιτελεί προς τους ασφαλισμένους του και τους συνταξιούχους, αλλά και προς τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και σε παράγοντες της Πολιτείας.

4. Η διασύνδεση μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του
Δημοσίου, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης που προτίθεται να ξεκινήσει το Ταμείο και

5. Η αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος.

Πιο ψηλά οι στόχοι για το 2024

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, κ. Ελευθέριος Ντούμας «ο πήχης των στόχων μας ανεβαίνει φέτος ακόμη πιο ψηλά. Επιδίωξη μας είναι να ενδυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ το Ταμείο εξασφαλίζοντας έτσι την πραγματοποίηση των οικονομικών και ασφαλιστικών απαιτήσεων των μελών μας, να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους εργοδότες, αλλά και με παράγοντες της Πολιτείας και βεβαίως να βελτιώσουμε μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης την εμπειρία και την ικανοποίηση των υπαλλήλων μας, που με το έργο τους στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου».

Λίγα Λόγια για το ΤΕΑΥΦΕ

1940: Με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας συνίσταται ο “Ειδικός Λογαριασμός Οικονομικής Ενισχύσεως Φαρμακοϋπαλλήλων” και στον ίδιο χρόνο μετονομάζεται σε “Κεφάλαιο Οικονομικής Ενισχύσεως Φαρμακοϋπαλλήλων” (Κ.Ο.Ε.Φ.). Πρώτος Πρόεδρος Δ.Σ. υπήρξε ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, Δ/ντής Α’ του τότε Υπουργείου Εργασίας.

2013: Από 01/03/2013 το ΤΕΑΥΦΕ μετατράπηκε σε επαγγελματικό ταμείο υποχρεωτικής ασφάλισης Ν.Π.Ι.Δ., σύμφωνα με όσα ορίζονται στο ΦΕΚ 412/Β/22-02-2013. Οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και οι εργοδότες πήραν ξανά τις τύχες του Ταμείου στα χέρια τους. Το νέο Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. λειτουργεί όπως και πριν στην ίδια έδρα στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 56 – Μέγαρο ΤΕΑΥΦΕ).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ