ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΣτον όμιλο Βιοιατρική ο Σωτήρης Μπερσίμης μετά την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ

Στον όμιλο Βιοιατρική ο Σωτήρης Μπερσίμης μετά την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

«Πρεμιέρα» η 1η Απριλίου για τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη σε νέα καθήκοντα Συμβούλου στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας, μετά την αποδοχή της πρότασης που έγινε από τη διοίκηση του ομίλου Βιοιατρική, υπό την ηγεσία του κ. Ευάγγελου Σπανού.

Σωτήρης Μπερσίμης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αναζητώντας διεξόδους προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης με νέα διαγνωστικά κέντρα σε ολόκληρη την επικράτεια, η διοίκηση του ομίλου Βιοιατρική επέλεξε το πρόσωπο του κ. Μπερσίμη, λαμβάνοντας υπόψη την οργάνωση και αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια στο «συμμάζεμα» του δύσκολου… ΕΟΠΥΥ.

Παρά τις δυσκολίες στο χώρο της υγείας με το rebate και το clawback να συμπιέζουν τα μεγέθη, η Βιοϊατρική συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επενδύει, χαράσσοντας αυτόνομη πορεία, παρά την πρόταση του CVC fund για εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο. «Η CVC μας είχε προτείνει να μας εξαγοράσει αλλά ήθελε πλειοψηφικό πακέτο που εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε», όπως έχει σημειώσει ο κ. Σπανός.

Ανάπτυξη σε Κύπρο και Ελλάδα

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας προβλέπεται η ανάπτυξη της στην Κύπρο με διαγνωστικό επένδυσης 4 εκατ. ευρώ, ενώ στην Ελλάδα πρόθεση είναι να δημιουργήσει νέα μεγάλα διαγνωστικά και μικρά μικροβιολογικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας Βιοιατρική δραστηριοποιείται στον κλάδο των ιατρικών υπηρεσιών υγείας από το 1981. Σήμερα αποτελεί κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα με 47 αυτόνομα Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο συνολικής έκτασης άνω των 44.700 τμ. που δέχονται περισσότερες από 3.000.000 επισκέψεις το χρόνο.

Ο Όμιλος διαθέτει επίσης τρεις Κλινικές, την Βιοκλινική Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν πρότυπα σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων υψηλής ποιότητας, ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών και 8 Οδοντιατρικές Μονάδες (Αθήνας, Αλίμου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Μαρκόπουλο, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ευόσμου). Ο Όμιλος συνεργάζεται με περισσότερες από 400 ιδιωτικές εταιρείες, τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Τη τελευταία διετία η εταιρεία πραγματοποίησε επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ. Για το 2019 συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου της. Στην Κύπρο η Βιοιατρική έχει τη διαχείριση των εργαστηρίων του Γερμανικού Ογκολογικού κέντρου στη Λεμεσό. Τη διαχείριση των εργαστηρίων μιας κλινικής στην Πάφο και 10 αιμοληπτικά κέντρα και τώρα σχεδιάζει μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο διαγνωστικό κέντρο στη Λευκωσία, 2.700 τ.μ. Στόχος είναι να ανοίξει τον ερχόμενο Ιούνιο για να καλυφθούν οι νέες ανάγκες τώρα που υπάρχει απαίτηση πιστοποίησης.

Τι ανακοίνωσε η Βιοιατρική

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας Βιοιατρική στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής του ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Σωτήριο Μπερσίμη, ως Συμβούλου Διοίκησης με έμφαση στην αναδιοργάνωση του Ομίλου και κύριο άξονα την εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Η ένταξη του κ. Μπερσίμη στη δυναμική ομάδα της Βιοιατρικής ενδυναμώνει το σημαντικό έργο που επιτελεί ο μεγαλύτερος στον κλάδο, αμιγώς ελληνικός όμιλος, στο σύστημα υγείας.

Η συνεργασία αυτή, επιπρόσθετα, έχει ως στόχο την υλοποίηση έργων συνέργειας μεγάλου εύρους μεταξύ των επαγγελματιών υγείας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κ. Μπερσίμης έχει συνεργαστεί και κατείχε σημαντικές θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, σε εταιρείες και οργανισμούς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη και εφαρμογή στοχαστικών μοντέλων επίβλεψης και ελέγχου διεργασιών. Μεταξύ άλλων στην επιτήρηση ασθενειών, στην αξιολόγηση υπηρεσιών Υγείας καθώς και στην παρακολούθηση κλινικών δοκιμών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ