ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗIFPMA: Στην Αθήνα οι μάνατζερ των κορυφαίων φαρμακευτικών

IFPMA: Στην Αθήνα οι μάνατζερ των κορυφαίων φαρμακευτικών

- Advertisement -

Στην Αθήνα έρχονται τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοβιομηχανίας (IFPMA), στην οποία πρόεδρος είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Στην Αθήνα έρχονται τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοβιομηχανίας (IFPMA), στην οποία πρόεδρος είναι ο Άλμπερτ Μπουρλά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοβιομηχανίας και Φαρμακευτικών Ενώσεων (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Traders – IFPMA), με πρωτοβουλία του Άλμπερτ Μπουρλά που είναι πρόεδρός της, έρχονται στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα, 2-4 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στην Αθήνα, οι μάνατζερ μεγάλων εταιρειών έχουν προγραμματισμένο ραντεβού και με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας για τη φαρμακευτική πολιτική, νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και καινοτόμα σκευάσματα, αλλά και για το επιχειρείν.

Τα μέλη της IFPMA εστιάζουν στην «Καινοτομία για τη βελτίωση της υγείας παγκοσμίως». Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργάζονται για την πρόοδο της παγκόσμιας υγείας, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας

Η Στρογγυλή Τράπεζα Διευθυντών Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής, στο οποίο οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών, που είναι μέλη της IFPMA, συζητούν τις παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας και τις πολιτικές δημόσιας υγείας, που επηρεάζουν την βιοϊατρική καινοτομία.

Το BCR φιλοξενείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών και Φαρμακευτικών Ενώσεων (IFPMA), η οποία διατηρεί επίσημες σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη και με διεθνείς Οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η EFPIA, αλλά και με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Επί του παρόντος, το BCR αποτελείται από 35 μέλη, διευθύνοντες συμβούλους των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών του κόσμου από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Το BCR συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο, συνήθως μία συνάντηση στην Ευρώπη και μία στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ιαπωνία.

Στη συνάντηση που θα έχουν – εκτός απροόπτου – οι γενικοί διευθυντές με τον Πρωθυπουργό εκτός από το φάρμακο θα συζητήσουν και θέματα δημόσιας υγείας.

Μείζον θέμα είναι οι στρατηγικοί στόχοι για την προσεχή 5ετία, καθώς και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ