ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΣΦΕΕ: Παραμένει στη θέση του προέδρου ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου

ΣΦΕΕ: Παραμένει στη θέση του προέδρου ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου

- Advertisement -
  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλμουτζή

Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου παραμένει στη θέση προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) όπως προέκυψε μετά τη σημερινή συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου που εκλέχθηκε στις πρόσφατες εκλογές.

Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου παραμένει στη θέση προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) όπως προέκυψε μετά τη σημερινή συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου που εκλέχθηκε στις πρόσφατες εκλογές.
Ολύμπιος Παπαδημητρίου – healthpharma.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά τον Ολύμπιο Παπαδημητρίου, Γενικό Διευθυντής της Novo Nordisk, καθήκοντας αναπληρωτή Προέδρου αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Γενικός Διευθυντής Vian και Αντιπρόεδρος της Vianex, ενώ Γενικός Γραμματέας εξελέγη ο κ. Νίκος Ραγκούσης Γενικός Διευθυντής της LEO pharma. Την θέση του Ταμία ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO & Country Manager της εταιρείας Lavipharm.

Αντιπρόεδροι στον ΣΦΕΕ εξελέγησαν οι κ.κ.

1) Κωνσταντίνος Παναγούλιας υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης (Αντιπρόεδρος VIANEX και Γενικός Διευθυντής VIAN),

2) Ζαχαρίας Ραγκούσης υπεύθυνος Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας και Διαπραγμάτευσης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας),

3) Μάριος Κοσμίδης υπεύθυνος Φαρμακευτικής Δαπάνης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Win Medica),

4) Σταύρος Θεοδωράκης υπεύθυνος Τιμολόγησης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Chiesi Ελλάδας & Κύπρου),

5) Δημήτρης Αναγνωστάκης υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων και Κλινικών Μελετών (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Boehringer Ingelheim Ελλάδας & Κύπρου),

6) Γεώργιος – Φαίδων Καλομοίρης υπεύθυνος Επικοινωνίας (Γενικός Διευθυντής Takeda Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας).

Γενικός Γραμματέας ΣΦΕΕ και υπεύθυνος για θέματα Τεκμηρίωσης:

Εξελέγη o κ. Νίκος Ραγκούσης (Διευθύνων Σύμβουλος LEO Pharmaceutical Hellas).

Ταμίας: Εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας (Chief Operations Officer & Country Manager του Ομίλου Lavipharm).

Μέλη ΣΦΕΕ οι κ.κ.:

• Πασχάλης Αποστολίδης (Πρόεδρος & ∆ιευθύνων Σύµβουλος AbbVie Φαρµακευτική Ελλάδας & Κύπρου),
• Νικόλαος Βαρελάς (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Galenica),
• Roberto Greco (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος GlaxoSmithKline Ελλάδας & Διευθυντής Χωρών Αδριατικής),
• Μάριος Κάτσικας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Faran),
• Lionel Picard (Γενικός Διευθυντής Sanofi Ελλάδας και Κύπρου – Country Lead, Sanofi General Manager, Sanofi Genzyme Gr&Cy),
• Σπύρος Φιλιώτης (Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Φαρμασέρβ – Λίλλυ).

Σημειώνεται ότι την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δεοντολογίας και Διαφάνειας, καθώς και την ευθύνη της επικοινωνίας με τη Γενική Δ/νση της EFPIA, θα εξακολουθήσει να έχει ο Γενικός Δ/ντης ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τον ΣΦΕΕ σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους που διανύει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, σημείωσε σχετικά: «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις όπως η διασφάλιση επιπλέον πόρων, η ουσιαστική δρομολόγηση και εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων στον τομέα του ελέγχου της ζήτησης και των προμηθειών, η διαχείριση των διαρθρωτικών αλλαγών που έρχονται στο χώρο της υγείας στην μετά-COVID εποχή, η εξασφάλιση της έγκαιρης και ορθολογικής εισόδου νέων καινοτόμων θεραπειών στην αποζημίωση, ο συνεχής αγώνας για την βελτίωση της εικόνας του κλάδου και πολλές άλλες. Σταθερή μου πεποίθηση αποτελεί πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές είναι ένας ενωμένος ΣΦΕΕ που θα εργάζεται για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής στο χώρο της υγείας, έτσι ώστε η φαρμακοβιομηχανία να αποτελεί σημαντικό εταίρο της πολιτείας στη χάραξη πολιτικής υγείας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ