ΕπιχειρηματικάSanofi: Μαγειρεύουμε παρέα για την Κιβωτό του Κόσμου

Sanofi: Μαγειρεύουμε παρέα για την Κιβωτό του Κόσμου

- Advertisement -

Ένα ξεχωριστό γεύμα, παρασκευασμένο αποκλειστικά από υγιεινά υλικά και με κύριο συστατικό… την αγάπη, ετοίμασαν και προσέφεραν οι εργαζόμενοι της Sanofi Ελλάδας στα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου».

Ένα ξεχωριστό γεύμα, παρασκευασμένο αποκλειστικά από υγιεινά υλικά και με κύριο συστατικό… την αγάπη, ετοίμασαν και προσέφεραν οι εργαζόμενοι της Sanofi Ελλάδας στα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

H ξεχωριστή αυτή δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Μήνα Εθελοντισμού, ενός παγκόσμιου θεσμού της Sanofi, βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι προσφέρουν εθελοντική εργασία κοινωφελούς χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας επισκέφτηκαν το Κέντρο Μέριμνας και Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού Αθήνας, όπου περίπου 200 παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσχέρειες, βρίσκουν καθημερινά σίτιση και διδακτική υποστήριξη. Εκεί, υπό την καθοδήγηση του γνωστού Σεφ Νικόλα Σακελλαρίου, ο οποίος εμπνεύστηκε τη συνταγή για ένα γευστικό και πλήρως ισορροπημένο γεύμα, προχώρησαν στην παρασκευή 200 μερίδων, τις οποίες στη συνέχεια, προσέφεραν στα παιδιά, παρέχοντας παράλληλα εθελοντική εργασία στους τομείς της ετοιμασίας και της καθαριότητας των χώρων.

Ενημέρωση παιδιών

Επιπλέον της προσφοράς ενός υγιεινού γεύματος, στόχος της δράσης ήταν και η ενημέρωση των παιδιών για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής, καθώς και η ευαισθητοποίηση των ίδιων και των οικογενειών τους αναφορικά με την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στην καθημερινότητά τους. Για τα θέματα αυτά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον διακεκριμένο διατροφολόγο, Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη, ο οποίος τους μετέφερε με απλό τρόπο τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής και μοιράστηκε μαζί τους χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με τις διατροφικές επιλογές που θα τα βοηθήσουν να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος και μακροπρόθεσμα, καλή υγεία.

Ο Πατήρ Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Sanofi για την υποστήριξη και τη διοργάνωση αυτής της πολύ όμορφης δράσης στο Κέντρο Μέριμνας & Φροντίδας Μητέρας & Παιδιού. Χάρη στην ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά του προσωπικού της, τα παιδιά μας ένιωσαν στο έπακρο τη ζεστασιά, την αγάπη και τη φροντίδα που τόσο πολύ έχουν ανάγκη, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα ξεχωριστό γεύμα και αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για την υγιεινή διατροφή. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες».

Ευγενία Λιονή
Communication Head Greece & Cyprus & Communication BP Specialty Care Central & South Europe

«Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση καλής υγείας και όσο νωρίτερα υιοθετήσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες, τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιθανές προκλήσεις υγείας στο μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κίνδυνος μη ισορροπημένης διατροφής ενδέχεται να είναι εντονότερος στα παιδιά κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών, όλοι εμείς στη Sanofi Ελλάδας έχουμε ως στόχο, μέσω αυτής της εθελοντικής δράσης, να βοηθήσουμε τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου να δημιουργήσουν τα θεμέλια για έναν υγειινό τρόπο ζωής.

Ο Μήνας Εθελοντισμού της Sanofi

Η στρατηγική που έχει υιοθετήσει η Sanofi, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, βασίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες: Προσιτή Πρόσβαση, Ευάλωτες Κοινότητες – Υγιής Πλανήτης και Ξεπερνώντας τα όρια του χώρου εργασίας. Η στρατηγική αυτή καθορίζει τη δέσμευση της Sanofi στην κοινωνία. Ο Μήνας Εθελοντισμού αποτελεί ένα παγκόσμιο εθελοντικό πρόγραμμα της Sanofi που θεσπίστηκε το 2021 με σκοπό να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες.

Σχετικά με τη Sanofi

Είμαστε μία καινοτόμος παγκόσμια εταιρεία Υγείας που καθοδηγείται από έναν σκοπό: να αναζητούμε τα θαύματα της επιστήμης για να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων. Έχοντας παρουσία σε περίπου 100 χώρες, έχουμε αφοσιωθεί στον μετασχηματισμό της ιατρικής πρακτικής, επιδιώκοντας να μετατρέψουμε το ανέφικτο σε εφικτό. Προσφέρουμε δυνητικά επαναστατικές σωτήριες θεραπευτικές επιλογές και εμβολιαστική προστασία σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, θέτοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη στο επίκεντρο των φιλοδοξιών μας.

H Sanofi είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού (EURONEXT: SAN) και στο χρηματιστήριο Nasdaq (NASDAQ: SNY)

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ