Αξίζει να δειςSanofi: Κλείδωσε η πώληση της Seprafilm έναντι 350 εκατ. στην Baxter

Sanofi: Κλείδωσε η πώληση της Seprafilm έναντι 350 εκατ. στην Baxter

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στα 350 εκατ. δολ. κλείδωσε το τίμημα εξαγοράς της τη μονάδα χειρουργικών προϊόντων Seprafilm της Sanofi, από την εταιρεία ιατρικών προμηθειών Baxter International Inc.

Στα 350 εκατ. δολ. κλείδωσε το τίμημα εξαγοράς της τη μονάδα χειρουργικών προϊόντων Seprafilm της Sanofi, από την εταιρεία ιατρικών προμηθειών Baxter International Inc.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2020, όπως αναφέρει η Baxter. Οι πωλήσεις της Seprafilm εκτιμώνται από 300 έως 400 εκατ. δολ.

Η μεταβίβαση της Seprafilm εντάσσεται στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του χαρτοφυλακίου της Sanofi. Στόχος της είναι να επικεντρωθεί σε προϊόντα με μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα το θεραπευτικό μέτωπο κατά του καρκίνου.

Τα προϊόντα της Seprafilm, που η Sanofi απέκτησε μέσω της εξαγοράς της Genzyme Corp. το 2011, χρησιμοποιούνται για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών μετά από κοιλιακές και πυελικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Baxter, μέσω της εξαγοράς ενισχύει το τμήμα χειρουργικής περίθαλψης που διαθέτει και αφορά προϊόντα τα οποία μειώνουν τις επιπλοκές από την αιμορραγία κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Σημειώνεται ότι η μονάδα Seprafilm είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης.

Η γαλλική φαρμακευτική επιχείρηση Sanofi επικεντρώνεται στην αλλαγή στρατηγικής της, υπό την ηγεσία του νέου διευθύνοντα συμβούλου κ. Paul Hudson. Σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές ο κ. Paul Hudson πρόκειται να παρουσιάσει τα βασικά σημεία στρατηγικής στην προγραμματισμένη συνάντηση με τους επενδυτές, στις 10 Δεκεμβρίου.

«Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου στρατηγικού μας μετασχηματισμού, επανασχεδιάζουμε το χαρτοφυλάκιο των καθιερωμένων προϊόντων μας. Στόχος μας είναι να εστιάσουμε σε βασικές κατηγορίες ανάπτυξης», όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Sanofi στο Reuters.

Αλλαγή πλεύσης…

Πρόσφατα, ερωτηθείς για το χαρτοφυλάκιο διαβήτη της Sanofi, ο κ. Hudson ανέφερε ότι η νόσος είναι ένα τεράστιο και παγκοσμίως αυξανόμενο πρόβλημα. Απειλή για την δημόσια υγεία, όσο και για το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης. Στόχος της Sanofi είναι να καταπολεμήσει τη νόσο.

Ωστόσο, «έχουμε ό,τι απαιτείται για να καταπολεμήσουμε τον διαβήτη;» διερωτήθηκε ο κ. Hudson. «Έχουμε διαφοροποιημένη επιστήμη; Πώς αποτυπώνεται η επιτυχία και πώς θα φτάσουμε εκεί;»

Η Sanofi δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τις ινσουλίνες ή από την ίδια τη νόσο, όπως τόνισε ο κ. Hudson. «Πρέπει όμως να είμαστε αντικειμενικοί για το πώς μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί» όπως τόνισε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ