ΕπιχειρηματικάSanofi: Ένα ποδήλατο αγώνων ζωής για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Sanofi: Ένα ποδήλατο αγώνων ζωής για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

- Advertisement -

Στο πώς μια βόλτα με ένα ποδήλατο που έχει Πολλαπλή Σκλήρυνση απαντά η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας, μέσα από την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ένα μοναδικό ποδήλατο…αγώνων ζωής» που συνεχίζει για ακόμα μια χρονιά. Μας θυμίζει – με έναν διαφορετικό τρόπο – τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι ασθενείς που ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση καθημερινά.

Στο πώς μια βόλτα με ένα ποδήλατο που έχει Πολλαπλή Σκλήρυνση απαντά η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας, μέσα από τη νέα της εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ένα μοναδικό ποδήλατο…αγώνων ζωής»

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρωταγωνιστής για ακόμη μία φορά είναι το ειδικά τροποποιημένο ποδήλατο, που μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από την Αυστραλία, όπου χρησιμοποιείται σε ανάλογες ενημερωτικές εκστρατείες για τη νόσο, ενώ οι πρεσβευτές που επιλέχθηκαν είναι ο Πρωταθλητής Ποδηλασίας, κ. Χρήστος Βολικάκης και η Παρουσιάστρια, κ. Φαίη Σκορδά.

«Μοναδικό ποδήλατο αγώνων ζωής»

Το «μοναδικό ποδήλατο αγώνων ζωής» μοιάζει σαν οποιοδήποτε άλλο ποδήλατο, όμως στην πραγματικότητα αναπαριστά κάποια από τα συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Έχουν αφαιρεθεί κομμάτια από τον δίσκο, δυσκολεύοντας έτσι τη χρήση των ταχυτήτων, έχει τροποποιηθεί η σέλα, ώστε να προκαλεί αίσθηση μουδιάσματος, έχουν προστεθεί μεταλλικά σφαιρίδια που προεξέχουν, κάνοντας τις λαβές δυσλειτουργικές και την οδήγησή του δύσκολη, οι τροχοί δεν είναι ίσιοι, για να δυσκολεύουν την ισορροπία, τα πετάλια είναι διαφορετικά το ένα από το άλλο κι αυτό γιατί πολλοί πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση έχουν διαφορετική αίσθηση στα πόδια τους. Για την κατασκευή του συνεργάστηκαν ασθενείς, νευρολόγοι, φυσικοθεραπευτές και μηχανικοί.

«Με την εκστρατεία αυτή έχουμε σαν στόχο να συμβάλλουμε σημαντικά τόσο στην ενημέρωση όσο και στην και ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Στην Ελλάδα, ένας σημαντικός αριθμός συνανθρώπων μας ζει με τη νόσο αυτή αντιμετωπίζοντας διάφορες προκλήσεις. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση της νόσου έχει αλλάξει με αποτέλεσμα η ποιότητα ζωής των ασθενών να έχει βελτιωθεί» δήλωσε η κ. Ευγενία Λιονή, Communication Head της Sanofi.

Οι εμπειρίες…

Μετά την εμπειρία τους οι δύο πρεσβευτές δήλωσαν: «Έχω συμμετάσχει σε πολλούς ποδηλατικούς αγώνες. Σήμερα όμως κατάλαβα τί σημαίνει να αγωνίζεσαι πραγματικά. Το τιμόνι δε μπορούσα να το κατευθύνω γιατί ήταν ανεξέλεγκτο και έχανα συνεχώς την ισορροπία μου, κάτι που μου προκαλούσε άγχος και φόβο ότι θα πέσω. Η σέλα ήταν σκληρή και άβολη και αισθανόμουν πόνο και έντονο μούδιασμα σε όλο μου το σώμα. Τελικά δεν ήταν μια βόλτα, ήταν μία συνεχής προσπάθεια να μην χάσω τον έλεγχο του σώματός μου» τόνισε ο Έλληνας Πρωταθλητής Ποδηλασίας, κ. Χρήστος Βολικάκης.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Νόμιζα ότι θα ήταν μια απλή βόλτα στο πάρκο, όμως τελικά εξελίχθηκε σε μία πρόκληση. Όσο έκανα ποδήλατο, αισθανόμουν συνεχώς μια αστάθεια. Τα πετάλια του ποδηλάτου είχαν πολύ μεγάλη αντίσταση και χρειάστηκε να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να το οδηγήσω, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι έντονη κόπωση, εξάντληση και αδυναμία. Δεν περίμενα ότι με αυτό το ποδήλατο θα μπορούσα να νιώσω τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι με Πολλαπλή Σκλήρυνση» ήταν τα λόγια της Παρουσιάστριας Φαίης Σκορδά.

Η εκστρατεία κλείνει με το ηχηρό μήνυμα «Ενημερώσου!»

Τι ξέρουμε για την Πολλαπλή Σκλήρυνση 

Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και 10.000 στην Ελλάδα πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο, η οποία επιτίθεται στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, καταστρέφοντας έτσι το περίβλημα μυελίνης – το προστατευτικό στρώμα που καλύπτει τα νεύρα που μεταφέρουν σήματα από και προς το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η Πολλαπλή Σκλήρυνση επηρεάζει κάθε άτομο διαφορετικά, με συμπτώματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από μούδιασμα στα άκρα ή απώλεια μνήμης, έως και παράλυση ή απώλεια όρασης. Η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ