Αξίζει να δειςSanofi: Επένδυση 47 εκατ. δολ. για νέο κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Sanofi: Επένδυση 47 εκατ. δολ. για νέο κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Περί τα 47 εκατ. δολ. (37 εκατ. βρετανικές λίρες) δαπάνησε ο γαλλικός φαρμακευτικός κολοσσός Sanofi για τη δημιουργία νέου κέντρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, απασχολώντας συνολικά 500 ανθρώπους.

Περί τα 47 εκατ δαπάνησε ο γαλλικός φαρμακευτικός κολοσσός Sanofi για τη δημιουργία νέου κέντρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, απασχολώντας συνολικά 500 ανθρώπους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η νέα έδρα της Sanofi στο Ηνωμένο Βασίλειο εγκαινιάστηκε επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα, στο Thames Valley Park (TVP), στο Berkshire. Στην τελετή εγκαινίων συμμετείχε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Matt Hancock, μαζί με τον κ. Paul Hudson, διευθύνοντα σύμβουλο της Sanofi, καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της μονάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Hugo Fry.

Η νέα εγκατάσταση, συνολικής έκτασης 70.000 τετραγωνικών ποδών, θα αποτελέσει τη βάση για 500 από τους 1.200 υπαλλήλους που απασχολεί η Sanofi στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, το νέο κέντρο «ενώνει» τρία διαφορετικά γραφεία που διέθετε η Sanofi στη χώρα.

Σχετικά με το νέο κέντρο, ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi UK, Hugo Fry, επισημαίνει ότι είναι «σωστά τοποθετημένο και συνδεδεμένο. Ταυτόχρονα αποτελεί στέγη για τους παγκόσμιους ηγέτες τεχνολογίας. Είναι ένα από τα καλύτερα κέντρα για τις βιοεπιστήμες στον κόσμο», όπως ανέφερε.

Μετά τα εγκαίνια της νέας έδρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Sanofi σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο κέντρο στην Ουγγαρία. Το κέντρο θα απασχολήσει 350 άτομα.

Σχέδιο αναδιάρθρωσης

Αυτές οι κινήσεις αποτελούν μέρος της αναδιάρθρωσης που επιχειρεί η Sanofi. Λόγο για ριζικές αλλαγές στη στρατηγική της φαρμακευτικής επιχείρησης Sanofi έκανε πρόσφατα ο εκλεγμένος διευθύνων σύμβουλος, κ. Paul Hudson, που διαδέχθηκε τον κ. Olivier Brandicourt την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Paul Hudson, που μέχρι πρότινος διατελούσε καθήκοντα CEO της μονάδας φαρμακευτικών προϊόντων της Novartis, μέσα από ένα βεβαρημένο πρόγραμμα πολυεπίπεδων συναντήσεων, «εξετάζει» στόχους και pipeline της εταιρείας. Αλλά και πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους στόχους – παραγωγής φαρμάκων.

Ταυτόχρονα, στις προθέσεις του κ. Hudson – όπως σημείωνε το διοικητικό συμβούλιο στη σχετική ανακοίνωση ανάληψης των καθηκόντων του- είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών δυνατοτήτων της Sanofi. Πολύ περισσότερο από το σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Στις τάσεις για μεγάλη μερίδα εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης περιλαμβάνεται η συνέργειες με τους τεχνολογικούς γίγαντες, όπως δήλωσε ο κ. Hudson.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Hudson είχε στο παρελθόν σημαντικούς ρόλους σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της AstraZeneca.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ