ΕπιχειρηματικάΕπενδύσεις 350 εκατ. ευρώ από τη Sanofi για νέα μονάδα εμβολίων

Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ από τη Sanofi για νέα μονάδα εμβολίων

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός 

Στον διπλασιασμό της παραγωγής εμβολίων έως το 2023 επενδύει ο γαλλικός φαρμακευτικό κολοσσός Sanofi, μετά τη νέα επένδυση ύψους 350 εκατ. ευρώ για μονάδα στο Τορόντο του Καναδά.

Η επένδυση υπογραμμίζει τη δέσμευση της στον τομέα των εμβολίων, ως κύριο μοχλό ανάπτυξης στο μέλλον, παρά τις δύο αποτυχίες εμβολίων που στοίχησαν περισσότερα από 300 εκατ. δολ. στη διάρκεια του περασμένου 4ου τριμήνου.

Η νέα μονάδα παραγωγής, που θα αναπτυχθεί στο Connaught Campus έως το 2021 το οποίο και αποτελεί έδρα του Sanofi Pasteur, με την ολοκλήρωση της θα επιτρέψει στον φαρμακευτικό κολοσσό να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση αντιγόνων των εμβολίων διφθερίτιδας και τετάνου.

Θα παράγει το αντιγόνο του 5δύναμου ακυτταρικού εμβολίου (5-acP) που χρησιμοποιείται στο προϊόν Daptacel Daptacel (DTaP) της Sanofi, καθώς επίσης και το Quadracel, που περιλαμβάνει τον αδρανοποιημένο ιό πολιομυελίτιδας (IPV) και αντιγόνα τύπου Η του Haemophilus influenzae.

Στις νέες εγκαταστάσεις θα παράγεται επίσης κι ένα νέο εμβόλιο για τον κοκκύτη, που θα εξάγεται σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα δημιουργηθούν 1.250 νέες θέσεις εργασίας. Η παρουσία της Sanofi στον Καναδά απασχολεί σήμερα περίπου 1.900 άτομα, εκ των οποίων το 80% εξ αυτών σχετίζεται με τον τομέα των εμβολίων, σύμφωνα με την FedDev Ontario.

Παγκοσμίως, η Sanofi απασχολεί περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, σε συνολικά 100 χώρες.

«Πυρήνας» ανάπτυξης
«Ο Καναδάς έχει μακρά παράδοση στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων. Με αυτήν την επένδυση η Sanofi επισφραγίζει τη μακροχρόνια δέσμευση της, να καταστήσει τον Καναδά κέντρο των προσπαθειών για προστασία και βελτίωση της ανθρώπινης υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο», όπως επισημαίνει ο David Loew, επικεφαλής του Sanofi Pasteur, υπογραμμίζοντας πως «Τα εμβόλια σώζουν τις ζωές 3 εκατ. ανθρώπων κάθε χρόνο. Η νέα αυτή εγκατάσταση θα μας φέρει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κόσμο όπου κανείς δεν υποφέρει ή πεθαίνει από μια ασθένεια που δεν μπορεί να προληφθεί με τα εμβόλια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ