Αξίζει να δειςPfizer -Flagship: Επένδυση 100 εκ. για ανακάλυψη νέων φαρμάκων

Pfizer -Flagship: Επένδυση 100 εκ. για ανακάλυψη νέων φαρμάκων

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε κοινή επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η εταιρεία συμμετοχών Flagship Pioneering για την ανάπτυξη έως και 10 νέων πιθανών φαρμάκων σε τομείς όπως η ογκολογία, τα λοιμώδη νοσήματα και η ανοσολογία.

Σε κοινή επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η εταιρεία συμμετοχών Flagship Pioneering για την ανάπτυξη έως και 10 νέων πιθανών φαρμάκων σε τομείς όπως η ογκολογία, τα λοιμώδη νοσήματα και η ανοσολογία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Flagship, η οποία έχει επενδύσει σε εταιρείες βιοτεχνολογίας, με την πλέον γνωστή Moderna Inc, θα επενδύσει περί τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Η πρωτοβουλία της Flagship για την ανακάλυψη φαρμάκων, Pioneering Medicines, θα ηγηθεί της διαδικασίας εξερεύνησης.

«Η συνεργασία θα εκμεταλλευτεί τις ικανότητες της Flagship για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών προς μεγαλύτερες περιοχές ασθενειών» όπως δηλώνει ο Paul Biondi, πρόεδρος της μονάδας Pioneering της Flagship και πρώην κορυφαίο στέλεχος της Bristol Myers Squibb.

Η Pfizer «έχει την ικανότητα να προχωρά τα πράγματα από το στάδιο κλινικής μελέτης σε εμπορική ανάπτυξη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας», όπως σημειώνει ο κ. Biondi.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι εταιρείες θα μπορούσαν να λάβουν έως και 700 εκατομμύρια δολάρια σε ορόσημα και δικαιώματα μετά την επιτυχή κυκλοφορία και πώληση οποιασδήποτε από τις πειραματικές θεραπείες που ανακαλυφθούν και αναπτυχθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας. Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται έως και 7 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν η συνεργασία επρόκειτο να αναπτύξει 10 φάρμακα.

Ερευνητική πλατφόρμα

Η Pfizer, η οποία θα αποκτήσει πρόσβαση στην ερευνητική πλατφόρμα της Pioneering και στα δεδομένα προκλινικών μελετών, παρέχει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη καθενός από τα επιλεγμένα φάρμακα, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να τα αποκτήσει.

«Αυτή η συνεργασία αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία για την Pfizer να προσθέσει επιπλέον γνώση στην βαθιά επιστημονική τεχνογνωσία της και προκειμένου να αποκτήσει ισχύ στο ποικίλο χαρτοφυλάκιο τεχνολογικών πλατφορμών της Flagship», όπως δήλωσε ο Chief Scientific Officer της Pfizer, κ. Mikael Dolsten.

Οι εταιρείες ανάπτυξης φαρμάκων όπως η Denali Therapeutics, η Foghorn Therapeutics και η Sana Biotechnology είναι μερικές από τις άλλες εταιρείες που υποστηρίζονται από την Flagship.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ