ΕπιχειρηματικάΟι Κολλητοί του Διαβήτη – Νέο Πρόγραμμα από τη Novo Nordisk

Οι Κολλητοί του Διαβήτη – Νέο Πρόγραμμα από τη Novo Nordisk

- Advertisement -

Η Novo Nordisk Hellas ξεκινάει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1: «Οι Κολλητοί του Διαβήτη». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ).

Η Novo Nordisk Hellas ξεκινάει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1: «Οι Κολλητοί του Διαβήτη». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το Πρόγραμμα «Οι Κολλητοί του Διαβήτη» αποτελεί μία ξεχωριστή πρωτοβουλία καθώς απευθύνεται στους μικρότερους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας και έρχεται να καλύψει μία μεγάλη ανάγκη: την εκπαίδευση των παιδιών γύρω από τη νόσο και τη διαχείρισή της. Είναι η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα που μιλάει στη γλώσσα αυτών των παιδιών, προσαρμοσμένη για ηλικίες προσχολικής έως και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Πρόκειται για μία σειρά κινουμένων σχεδίων, με πρωταγωνίστρια τη Μπέτυ και τους Κολλητούς της. Η Μπέτυ έχει σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Μέσα σε τέσσερα επεισόδια, η Μπέτυ εξηγεί στους θεατές πώς μπορεί να διαχειρίζεται το διαβήτη και ταυτόχρονα να περνάει καλά με τους φίλους της.

Πώς γίνεται να αναγνωρίζουν τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 ότι έχουν χαμηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα;

Αυτή, είναι μία από τις πολλές ερωτήσεις που απαντάει η Μπέτυ στη σειρά κινουμένων σχεδίων, ώστε ένα παιδί να μπορεί να ενημερώσει κάποιον ενήλικα όταν δεν αισθάνεται καλά.

Η σειρά «Οι Κολλητοί του Διαβήτη» απευθύνεται στα παιδιά αλλά και στους γονείς, φροντιστές αλλά και στους επαγγελματίες υγείας. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εκπαιδευτικο εργαλείο για την ομάδα φροντιστών του διαβήτη για να διδάξουν στα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και στις οικογένειές τους πως να διαχειρίζονται τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Στη Μπέτυ δανείζει τη φωνή της η Βανέσα Μπουλά, η Κορασίδα πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης, γεννημένη το 2009 στη Χίο, με μία ήδη σπουδαία πορεία στον χώρο του αθλητισμού. Η Βανέσα από πολύ μικρή δείχνει την αγάπη της για το άθλημα του πινγκ πονγκ και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 15 Χρυσά, 8 Ασημένια και 9 Χάλκινα μετάλλια. Σε ηλικία μόλις 12 ετών καταφέρνει να μπει στην ελίτ των Under12 της Ευρώπης.

Η Βανέσα έχει αποδείξει ότι είναι αγωνίστρια τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων, καθώς από πολύ μικρή, σε ηλικία 20 μηνών, διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Στο πρόσωπο της Βανέσας η Novo Nordisk είδε την καλύτερη πρέσβειρα γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, με τα δύο κορίτσια, τη Μπέτυ και τη Βανέσα, ν’ αποδεικνύουν έμπρακτα μέσα από την ιστορία τους, ότι με την κατάλληλη φροντίδα και επιμόρφωση, ο σακχαρώδη διαβήτης δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο για ένα παιδί να απολαύσει τη ζωή του στο μέγιστο.

Βρείτε τα πρώτα 4 επεισόδια της σειράς στη σελίδα μας

https://www.diabeteswhatsnext.com/gr/el/diabetes-besties.html και ακολουθείστε τη σελίδα μας Novo Nordisk Greece στο Facebook (Facebook.com/ Novo Nordisk Greece).

Γνωρίστε τα επεισόδια της σειράς:

Επεισόδιο 1
Γιατί χρειάζομαι ινσουλίνη;

Γιατί χρειάζεται ινσουλίνη κάποιος με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1; Παρακολουθείστε τη Μπέτυ να εξηγεί τι σημαίνει να έχεις διαβήτη και πώς το αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση.

Επεισόδιο 2
Πώς γίνεται η ένεση ινσουλίνης με σύριγγα;
Η Μπέτυ έχει διαβήτη τύπου 1, που σημαίνει ότι πρέπει να κάνει ενέσεις ινσουλίνης κάθε μέρα. Σε αυτό το επεισόδιο, η Μπέτυ δείχνει πως προετοιμάζει και κάνει την ένεση ινσουλίνης με ασφάλεια, χρησιμοποιώντας σύριγγα.

Επεισόδιο 2.1
Πώς γίνεται η ένεση ινσουλίνης με πένα; (σύντομα διαθέσιμο)

Επεισόδιο 3
Πόση ινσουλίνη πρέπει να λαμβάνω;
Είναι δύσκολο για τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 να γνωρίζουν την ακριβή ποσότητα ινσουλίνης που χρειάζονται. Μάθετε για αυτό, καθώς η Μπέτυ μιλάει για την εξισορρόπηση ινσουλίνης με τις καθημερινές της δραστηριότητες.

Επεισόδιο 4
Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και πως να το αναγνωρίσετε.
Πώς γίνεται να αναγνωρίζουν τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 ότι έχουν χαμηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα; Παρακολουθείστε τη Μπέτυ να εξηγεί τα συμπτώματα του χαμηλού σακχάρου, ώστε ένα παιδί να μπορεί να ενημερώσει κάποιον ενήλικα όταν δεν αισθάνεται καλά.

Σχετικά με τη Novo Nordisk

Η Novo Nordisk, η οποία κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της φροντίδας της υγείας, ιδρύθηκε το 1923 και έχει την έδρα της στη Δανία. Σκοπός μας είναι να κατευθύνουμε την αλλαγή προς την καταπολέμηση των σοβαρών χρόνιων ασθενειών στηριζόμενοι στην κληρονομία του διαβήτη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από καινοτόμες επιστημονικές ανακαλύψεις, επεκτείνοντας την πρόσβαση στα φάρμακά μας και εργαζόμενοι με στόχο την πρόληψη και τελικά την ίαση της νόσου. Η Novo Nordisk απασχολεί περίπου 61.400 άτομα σε 80 χώρες και κυκλοφορεί τα προϊόντα της σε περίπου 170 χώρες.

Σχετικά με τη Novo Nordisk στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά το 1979, η Novo Nordisk δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα με την διακριτική επωνυμία «Νόβο Ελλάς Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.», εισάγοντας προϊόντα για το σακχαρώδη διαβήτη. Από τότε έως και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική Φαρμακευτική Αγορά, αυξάνοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της και επενδύοντας στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας και των διαταραχών ανάπτυξης.

Η εταιρεία φέρει την ονομασία Νόβο Νόρντισκ Ελλάς Ε.Π.Ε. από το 1991. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η εταιρεία έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των κλινικών μελετών στην Ελλάδα, υλοποιώντας κατά βάση κλινικά προγράμματα για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ