ΕπιχειρηματικάNovo Nordisk: Επένδυση για επέκταση παραγωγής στην Δανία

Novo Nordisk: Επένδυση για επέκταση παραγωγής στην Δανία

- Advertisement -

Η Novo Nordisk ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την επένδυση περισσότερων από 42 δισεκατομμυρίων κορωνών Δανίας το 20231 για την επέκταση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων παραγωγής στο Kalundborg της Δανίας, για το τρέχον και μελλοντικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της στις σοβαρές χρόνιες νόσους.

Η Novo Nordisk ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την επένδυση περισσότερων από 42 δισεκατομμυρίων κορωνών Δανίας το 20231 για την επέκταση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων παραγωγής στο Kalundborg της Δανίας, για το τρέχον και μελλοντικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της στις σοβαρές χρόνιες νόσους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η επένδυση συνοδεύει τα 100α γενέθλια από την ίδρυση της Novo Nordisk στη Δανία, στην οποία εξακολουθεί να απασχολεί σήμερα περισσότερους από 23.000 υπαλλήλους. Οι περισσότεροι από αυτούς τους υπαλλήλους δουλεύουν σε κέντρα παραγωγής.

Η επένδυση θα δημιουργήσει επιπλέον δυνατότητες στο σύνολο της παγκόσμιας αλυσίδας αξίας από την παρασκευή δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) έως τη συσκευασία, με το μεγαλύτερο ποσό να επενδύεται στα δραστικά φαρμακευτικά συστατικά (API). Η νέα εγκατάσταση δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) θα σχεδιαστεί ως πολυπροϊοντική εγκατάσταση με ευελιξία για τη συμπερίληψη τρεχουσών και μελλοντικών διαδικασιών. Η επένδυση, η οποία περιλαμβάνει προϊόντα GLP-1, θα ενισχύσει την ικανότητα της Novo Nordisk να ικανοποιήσει τις ανάγκες της μελλοντικής αγοράς.

Συνεχείς επενδύσεις

«Η σημαντική επένδυση που ανακοινώθηκε σήμερα επιβεβαιώνει τη σημασία της χρήσης των υφιστάμενων κέντρων μας, συμπεριλαμβανομένων αυτών στη Δανία, ως θεμέλιους λίθους όχι μόνο για την ανάπτυξη που βλέπουμε αλλά και για την ταχύτερη δυνατή επέκτασή μας χρησιμοποιώντας όλες τις υποδομές, τη γνώση και τις δεξιότητες που ήδη έχουμε», δήλωσε ο Henrik Wulff, Executive Vice President, Product Supply, Quality & IT, Novo Nordisk. «Οι συνεχείς επενδύσεις μας στη παγκόσμια προοπτική της εγκατάστασης καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη μας στο τρέχον και το μελλοντικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας και τη σχέση τους με τα άτομα που ζουν με σοβαρές χρόνιες νόσους.»

Η νέα εγκατάσταση δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) θα έχει αποτύπωμα 170.000 m2. Θα σχεδιαστεί ως πολυπροϊοντική εγκατάσταση με ευελιξία για τη συμπερίληψη μελλοντικών διαδικασιών και την επίδειξη τεχνολογίας αιχμής και περιβάλλοντος εργασίας. Ως μελλοντική και αποτελεσματική ως προς το κόστος εγκατάσταση, η κατασκευή θα εστιάσει στην παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας στους ασθενείς παγκοσμίως με αποδοτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.2

Τα έργα κατασκευής θα οριστικοποιούνται σταδιακά από τα τέλη του 2025 έως το 2029. Τα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν κατά την ολοκλήρωση της κατασκευής τους 800 νέες θέσεις εργασίας στις εγκαταστάσεις, οι οποίες θα είναι πλήρως εξοπλισμένες. Κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, θα απασχοληθούν έως 3.000 εξωτερικοί υπάλληλοι.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η Novo Nordisk έχει ανακοινώνει την επένδυση 40 δισεκατομμυρίων κορωνών Δανίας στην παραγωγή στη Δανία. Η Novo Nordisk έχει προσθέσει, επίσης, περίπου 1.100 υπαλλήλους στην παραγωγή σε σχέση με αυτές τις επενδύσεις. Νωρίτερα φέτος, η Novo Nordisk επιβεβαίωσε ότι περιμένει τις εγκρίσεις του νέου κέντρου παραγωγής στο Funen της Δανίας.

Η Novo Nordisk στο Kalundborg

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Novo Nordisk στο Kalundborg εγκαινιάστηκαν το 1969. Στις μέρες μας, οι εγκαταστάσεις καλύπτουν μια περιοχή 1.600.000 m2 και απασχολούν περίπου 4.400 υπαλλήλους. Στο Kalundborg, η Novo Nordisk παρασκευάζει προϊόντα για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και του διαβήτη καθώς και αρκετά βιοφαρμακευτικά προϊόντα. Μετά από την έλευση της νέας χιλιετίας και έως το 2020, η Novo Nordisk επένδυσε περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια κορώνες Δανίας στις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Kalundborg. Κατά τα έτη 2021-22, η Novo Nordisk ανακοίνωσε επενδύσεις επιπλέον 18 δισεκατομμυρίων κορώνων Δανίας, εγκαθιστώντας τέσσερις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής και επισκευάζοντας τρεις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Σχετικά με τη Novo Nordisk

Η Novo Nordisk, η οποία κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της φροντίδας της υγείας, ιδρύθηκε το 1923 και έχει την έδρα της στη Δανία. Σκοπός μας είναι να κατευθύνουμε την αλλαγή προς την καταπολέμηση των σοβαρών χρόνιων ασθενειών στηριζόμενοι στην κληρονομία του διαβήτη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από καινοτόμες επιστημονικές ανακαλύψεις, επεκτείνοντας την πρόσβαση στα φάρμακά μας και εργαζόμενοι με στόχο την πρόληψη και τελικά την ίαση της νόσου. Η Novo Nordisk απασχολεί περίπου 61.400 άτομα σε 80 χώρες και κυκλοφορεί τα προϊόντα της σε περίπου 170 χώρες.

Σχετικά με τη Novo Nordisk στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά το 1979, η Novo Nordisk δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα με την διακριτική επωνυμία «Νόβο Ελλάς Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.», εισάγοντας προϊόντα για το σακχαρώδη διαβήτη. Από τότε έως και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική Φαρμακευτική Αγορά, αυξάνοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της και επενδύοντας στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας και των διαταραχών ανάπτυξης. Η εταιρεία φέρει την ονομασία Νόβο Νόρντισκ Ελλάς Ε.Π.Ε. από το 1991. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η εταιρεία έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των κλινικών μελετών στην Ελλάδα, υλοποιώντας κατά βάση κλινικά προγράμματα για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας.

1 Ένα τμήμα αυτής της επένδυσης περιλαμβάνεται την κεφαλαιουχική δαπάνη DKK 25 δισεκατομμυρίων κορωνών Δανίας που ανακοινώθηκε σε σχέση με τα αναλυτικά αποτελέσματα της Novo Nordisk τον Φεβρουάριο του 2023. Το επιπλέον ποσό θα επενδυθεί μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

2 Οι εσωτερικοί υπολογισμοί δείχνουν ότι επί λειτουργίας η μελλοντική εγκατάσταση θα μειώσει την κατανάλωση ύδατος κατά περίπου 40% και την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 50% συγκριτικά με παρόμοιες διαδικασίες δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) σε άλλες εγκαταστάσεις.

3 700 θέσεις εργασίες στη νέα εγκατάσταση δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) και 100 θέσεις εργασίας στη νέα εγκατάσταση συσκευασίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ