Αξίζει να δειςNovo Nordisk: Επενδύσεις άνω των 117 εκατ. για νέα μονάδα παραγωγής

Novo Nordisk: Επενδύσεις άνω των 117 εκατ. για νέα μονάδα παραγωγής

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε επενδύσεις 117,4 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk για την αναβάθμιση της μονάδας που εδράζει στο Kalundborg της Δανίας, συνολικής έκτασης 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικών μέτρων.

Σε επενδύσεις 117,4 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk για την αναβάθμιση της μονάδας που εδράζει στο Kalundborg της Δανίας
Novo Nordisk

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2022 και το project θα υλοποιηθεί κυρίως από το υπάρχον εργατικό δυναμικό των 3.000 ατόμων. Με την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης η μονάδα θα είναι σε θέση να παράγει ακόμη περισσότερη ινσουλίνη καθώς και να διευρύνει την δυναμικότητα της και σε άλλα προϊόντα.

Σύμφωνα με τον κ. Michael Hallgren, αντιπρόεδρο παραγωγής της μονάδας στο Kalundborg «Η Novo Nordisk εδώ και μια εικοσαετία, πραγματοποιεί διαρκώς επενδύσεις στην υφιστάμενη μονάδα, αξίας μεγαλύτερης των 2,4 δισ. δολ. Ουσιαστικά, η εγκατάσταση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του παγκόσμιου παραγωγικού δικτύου της».

Στο εργοστάσιο αναπτύσσονται ήδη Ενεργά Φαρμακευτικά Συστατικά (API) για δύο από τα πιο ελπιδοφόρα φαρμακευτικά project της Novo Nordisk.

Ανοδική πορεία

Η Novo Nordisk ανακοίνωσε επίσης πως ένα από τα νέα φάρμακα της για τον Διαβήτη Τύπου 2 (το ενέσιμο Ozempic) επέφερε έσοδα 1,65 δισ. δολ. παγκοσμίως πέρυσι. Δηλαδή κατά έξι -και πλέον- φορές περισσότερα από τα 264 εκατ. δολ. του προηγούμενου έτους.

Ταυτόχρονα διατηρεί σημαντικές προσδοκίες για αύξηση του κύκλου εργασιών από την ανάπτυξη του δια στόματος παράγοντα GLP-1 Rybelsu. Αναμένεται να καταγραφεί ανάλογη αύξηση στις πωλήσεις, δεδομένης της ευκολίας που παρέχει η χορήγηση της δοσολογίας από το στόμα.

Συνολικά η Novo Nordisk προβλέπει αύξηση των πωλήσεων από 3% έως 6%, καθώς η ανάπτυξη νέων φαρμάκων έχει συνεχόμενα αυξητική πορεία.

Τέλος στα προσεχή της επενδυτικά σχέδια βρίσκεται η λειτουργία νέου εργοστασίου στις ΗΠΑ. Το εργοστάσιο θα βοηθήσει στην εμπορική διάθεση του Rybelsu.

Για την ενίσχυση της στρατηγικής αυτής η φαρμακοβιομηχανία αγόρασε τον Αύγουστο ένα υφιστάμενο εργοστάσιο στο Treyburn της Βόρειας Καρολίνας. Η εξαγορά έγινε από την εύρωστη Purdue Pharma.

Η εγκατάσταση έρχεται να προστεθεί σε ένα ευρύτερο σύμπλεγμα παραγωγικών μονάδων της Novo στις HΠΑ με σημαντική μεταξύ τους εγγύτητα. Υπάρχει ήδη υφιστάμενη μονάδα στο Clayton της Βόρειας Καρολίνας και επίσης κατασκευάζεται εκεί νέο μεγάλο εργοστάσιο Ενεργών Φαρμακευτικών Συστατικών (API).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ