ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗNovo Nordisk: Επενδύσεις 15 εκατ. για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα

Novo Nordisk: Επενδύσεις 15 εκατ. για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα

- Advertisement -

Με 100 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της, 100 χρόνια καινοτόμων ερευνών και ανακαλύψεων στο μέτωπο του σακχαρώδη διαβήτη και άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων -όπως η παχυσαρκία, οι σπάνιες ενδοκρινολογικές παθήσεις και παθήσεις του αίματος- η Novo Nordisk στέκεται υπερήφανα μπροστά στις αξίες και την ιστορία της.

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
Με 100 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της, 100 χρόνια καινοτόμων ερευνών και ανακαλύψεων στο μέτωπο του σακχαρώδη διαβήτη και άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων -όπως η παχυσαρκία, οι σπάνιες ενδοκρινολογικές παθήσεις και παθήσεις του αίματος- η Novo Nordisk στέκεται υπερήφανα μπροστά στις αξίες και την ιστορία της.
Ολύμπιος Παπαδημητρίου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Novo Nordisk είναι μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1923 με έδρα λίγο έξω από την Κοπεγχάγη, στη Δανία. Σήμερα, απασχολεί περισσότερα από 47.000 άτομα, σε 80 γραφεία σε όλο τον κόσμο και διαθέτει τις θεραπείες της σε ασθενείς 168 χωρών.

Στην Ελλάδα, η Novo Nordisk Ελλάς έχει παρουσία τα τελευταία 44 χρόνια, από το 1979, κατέχοντας ηγετική θέση στην Ελληνική φαρμακευτική αγορά στην θεραπευτική κατηγορία του Διαβήτη και της Παχυσαρκίας, καθώς διακρίνεται για τις κορυφαίας αξίας θεραπείες που αναπτύσσει.

Το έντονο ενδιαφέρον για την καινοτομία στην Υγεία «οδηγεί», τα τελευταία χρόνια, σε αύξηση των κλινικών μελετών στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι οι πολύπλοκες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, η έλλειψη εξειδικευμένου και εκπαιδευμένου προσωπικού και η έλλειψη κινήτρων οδηγούν σε μεγάλες καθυστερήσεις.

Η συνολική αναβάθμιση και επικαιροποίηση του θεσμικού και νομικού πλαισίου των κλινικών μελετών στη χώρα είναι απαραίτητη, προκειμένου να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

Έρευνα και Ανάπτυξη

Οι επενδύσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκε το 2022, φτάνοντας τα 44,5 δισ. ευρώ, από 18 δισ. ευρώ το 2000.

Την τελευταία πενταετία, έχουν εγκριθεί συνολικά περί τις 950 νέες κλινικές μελέτες στη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΦ, το 2022 εγκρίθηκαν 262 κλινικές μελέτες, εκ των οποίων 232 αφορούν σε φάρμακα και 30 σε ιατροτεχνολογικά και διαγνωστικά προϊόντα, παρουσιάζοντας αύξηση 14,85% από το 2021. Η συνολική αύξηση τους από το 2019, φτάνει το 50,6%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκεκριμένων κλινικών μελετών το 2022 υπολογίζεται στα 128 εκατ. ευρώ από τα 55 εκατ. ευρώ το 2019.

Θεραπευτικές λύσεις

«Στην Ελλάδα παρέχουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις σε περισσότερους από 150.000 συμπολίτες μας, για τα νοσήματα τους, και στόχος μας είναι να προσφέρουμε θεραπευτική φροντίδα σε τουλάχιστον διπλάσιους τα επόμενα 3 χρόνια» όπως τονίζει ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Ελλάς, υπογραμμίζοντας πως «Πέρα από τις καινοτόμες θεραπείες μας, επενδύουμε σημαντικά στη χώρα μας στον τομέα της έρευνας μέσω Κλινικών Μελετών, μια δραστηριότητα που συνοδεύεται με εισροή σημαντικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, με τη δυνατότητα πρόωρης πρόσβασης των ασθενών σε νέες πολλά υποσχόμενες θεραπείες, με την προσφορά επικαιροποιημένης γνώσης στους επαγγελματίες υγείας και ερευνητές που τις υλοποιούν και φυσικά με διάθεση πρόσθετων πόρων στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές στις οποίες αυτές διεξάγονται.

Η επένδυσή μας στις κλινικές μελέτες στην Ελλάδα εκτιμάται πάνω από 15 εκατ. ευρώ στην χρονική περίοδο 2018-2022, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται για αυτές (πάνω από 30 θέσεις εργασίας) ενώ μόνο στην τρέχουσα χρονιά υλοποιούμε 24 κλινικές μελέτες για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας στις οποίες έχουν ενταχθεί πάνω από 1.500 ασθενείς. Δέσμευση μας να συνεχίσουμε να οδηγούμε την αλλαγή σε σοβαρά χρόνια νοσήματα για τις επόμενες γενιές παραμένει ισχυρή και στον δεύτερο αιώνα της ύπαρξής μας!»

Αειφορία…

Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρες ή επιτακτικές από ότι είναι σήμερα. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η ανάπτυξη μιας αειφόροu στρατηγικής συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στρατηγικές επιδιώξεις της Novo Nordisk.

«Στην Ελλάδα βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία πλήρους αντικατάστασης του εταιρικού μας στόλου με ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα, ηλεκτροδοτούμε τις εγκαταστάσεις μας μέσω παρόχου που διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ επενδύουμε στον μετασχηματισμό των κτιριακών υποδομών μας για μικρότερο αποτύπωμα εκπομπών CO2, και ταυτόχρονα ενημερώνουμε και εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας και τους εταίρους μας ώστε να γίνεται χρήση των βέλτιστων περιβαλλοντικών πρακτικών.

Παράλληλα, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην εξασφάλιση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας σε όλα τα στάδια της λειτουργίας μας, για τους ασθενείς, τους φροντιστές, τους συνεργάτες, τους ανθρώπους μας» όπως καταλήγει ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ