ΕπιχειρηματικάNovo Nordisk: Αλλάζουμε την Παχυσαρκία - Παγκόσμια Ημέρα

Novo Nordisk: Αλλάζουμε την Παχυσαρκία – Παγκόσμια Ημέρα

- Advertisement -

Το 2015 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF) ανακήρυξε την 11η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Παχυσαρκία, ενώ για πρώτη φορά φέτος, ο εορτασμός πραγματοποιείται την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, ως η πρώτη κοινή Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας με κεντρικό μήνυμα «Changing the Narrative», καθώς τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν πολλές διαφορετικές ημέρες εορτασμού ανά την υφήλιο από πολλές ομοσπονδίες για τη νόσο της παχυσαρκίας.

Το 2015 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF) ανακήρυξε την 11η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Παχυσαρκία, ενώ για πρώτη φορά φέτος, ο εορτασμός πραγματοποιείται την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στόχος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας (World Obesity Day – WOD), στις 4 Μαρτίου 2020 είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σχετικά με τις επιδημικές διαστάσεις που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η παχυσαρκία, καθώς πλήττει περισσότερα από 650 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με βαθιές επιπτώσεις σε άτομα, τις οικογένειες τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.1

Στόχος της εταιρείας Novo Nordisk Hellas είναι να «Αλλάξουμε την Παχυσαρκία» ενισχύοντας την ενημέρωση και της ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σχετικά με τη νόσο στη χώρα μας, καθώς αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη, του καρδιαγγειακού νοσήματος και άλλων ασθενειών.

Σχετικά με το πρόγραμμα Changing ObesityTM

Η παχυσαρκία είναι μια σοβαρή, χρόνια ασθένεια που πλήττει περισσότερα από 650 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Έχει βαθιές επιπτώσεις σε άτομα, οικογένειες και συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Στη Novo Nordisk, είμαστε αφοσιωμένοι στο να καταστήσουμε την παχυσαρκία μια προτεραιότητα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Το πρόγραμμα Changing ObesityTM είναι η μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων με παχυσαρκία. Αλλάζοντας τον κόσμο για τον τρόπο που βλέπει, αποτρέπει και αντιμετωπίζει την παχυσαρκία.

Σχετικά με τη Novo Nordisk στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά το 1979, η Novo Nordisk δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα με την διακριτική επωνυμία «Νόβο Ελλάς Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.». Εισήγαγε προϊόντα για το σακχαρώδη διαβήτη. Από τότε έως και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική Φαρμακευτική Αγορά, αυξάνοντας διαρκώς το portfolio της και επενδύοντας στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας και των διαταραχών ανάπτυξης.

Η εταιρεία φέρει την ονομασία Νόβο Νόρντισκ Ελλάς Ε.Π.Ε. από το 1991. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η εταιρεία έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των κλινικών μελετών στην Ελλάδα. Υλοποιεί κατά βάση κλινικά προγράμματα για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας.

Σχετικά με τη Novo Nordisk

Η Novo Nordisk είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας. Διαθέτει περισσότερα από 95 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Με βάση αυτήν την κληρονομιά, απέκτησε την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να συμβάλλει  στην καταπολέμηση και άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων. Όπως η αιμορροφιλία, οι διαταραχές ανάπτυξης και η παχυσαρκία. Με έδρα τη Δανία, απασχολεί περίπου 42.200 εργαζόμενους σε 80 χώρες. Τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 170 χώρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ