ΕπιχειρηματικάΕισαγγελική εντολή για υπερσυνταγογραφήσεις στελεχών της Novartis

Εισαγγελική εντολή για υπερσυνταγογραφήσεις στελεχών της Novartis

- Advertisement -

Η αίτηση αναίρεσης αποφάσεως του Γ’ Πλημμελειοδικείου Σερρών συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο, με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Novartis Hellas. Ανάμεσα τους ήταν και ο Ιταλός πρώην διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας.

Τα μέλη του ΔΣ απαλλάχτηκαν από το δικαστήριο των Σερρών λόγω παραγραφής επειδή δεν είχε μεταφραστεί το κλητήριο θέσπισμα, ενώ για την ίδια υπόθεση είχε προχωρήσει η διαδικασία σε ό,τι αφορά τον πρώην αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Hellas Κων/νο Φρουζή και δυο γιατρούς, οι οποίοι είχαν αθωωθεί. Για τους τρεις (Κ. Φρουζή και δυο γιατρούς) η υπόθεση διαχωρίστηκε καθώς ασκήθηκε έφεση κατά της αθώωσής τους και θα δικαστούν εκ νέου στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Στον Άρειο Πάγο
Σήμερα συζητήθηκε στο Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης απαλλαγής των 4 μεγαλοστελεχών της Novartis (μελών ΔΣ) μεταξύ άλλων και του Ιταλού πρώην διευθύνοντος συμβούλου της. Ενώπιον του Αρείου Πάγου, τα νομικά τους επιχειρήματα ανέπτυξαν σήμερα οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Συμεωνίδης, Θανάσης Ζαχαριάδης και Μαριάννα Σπανουδάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ