ΕπιχειρηματικάΝέα συνεργασία FAMAR και Lavipharm στην παραγωγή φαρμάκων

Νέα συνεργασία FAMAR και Lavipharm στην παραγωγή φαρμάκων

- Advertisement -

Τη νέα συνεργασία τους ανακοινώνουν η FAMAR και η Lavipharm, δύο εταιρείες με δυναμική παρουσία στον χώρο του φαρμάκου. Η FAMAR είναι κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO) και μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου των CDMOs στην Ευρώπη.

Τη νέα συνεργασία τους ανακοινώνουν η FAMAR και η Lavipharm, δύο εταιρείες με δυναμική παρουσία στον χώρο του φαρμάκου.
Famar

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Lavipharm, πρωτοπόρος στη φαρμακευτική τεχνολογία και διεθνώς αναγνωρισμένη για την τεχνογνωσία και τη συνεισφορά της στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών για περισσότερο από έναν αιώνα, εξειδικεύεται στην έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή, εισαγωγή, εμπορία και διανομή φαρμάκων και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή εμπορική παρουσία.

Η νέα συνεργασία αφορά στην παραγωγή από τη FAMAR των δύο φαρμακευτικών προϊόντων που η Lavipharm πρόσθεσε πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιό της. Συγκεκριμένα, η FAMAR θα αναλάβει, ως αποκλειστικός πάροχος, την παραγωγή των αναλγητικών φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N® και Lonalgal® της Lavipharm.

Πρόκειται για μια συνεργασία που επιβεβαιώνει το ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα τόσο της FAMAR όσο και της Lavipharm. Αποτελεί, δε, μια σημαντική εξέλιξη για τον εγχώριο φαρμακευτικό κλάδο, καθώς ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών, συνεισφέρει στην αύξηση της διαθεσιμότητας και της πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας φαρμακευτικά προϊόντα, εξασφαλίζοντας την αξιόπιστη και αποτελεσματική παραγωγή τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ο Νικόλαος Παπαπολίτης, Πρόεδρος του ΔΣ της FAMAR A.B.E. δήλωσε σχετικά: «Η επιλογή της FAMAR για την παραγωγή προϊόντων του χαρτοφυλακίου της Lavipharm, αποτελεί αναγνώριση της στόχευσής μας να παρέχουμε τα πιο καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να αποτελούμε σταθερά τον πιο αξιόπιστο και δυναμικό συνεργάτη για όλη την αλυσίδα αξίας μας».

“Η FAMAR αποτελεί για εμάς στη Lavipharm έναν έμπιστο συνεργάτη παγκόσμιου βεληνεκούς. Η εργοστασιακή υποδομή και υψηλών προδιαγραφών παραγωγή και ποιότητα της FAMAR αποτέλεσαν βασικά κριτήρια της επιλογής μας. Οι ποσότητες δισκίων των δύο φαρμακευτικών προϊόντων αιχμής που εξαγοράσαμε πρόσφατα ξεπερνούν τη διαθέσιμη παραγωγική δυναμική των γραμμών στερεών μορφών του εργοστασίου της Lavipharm”, δήλωσε ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. της Lavipharm. “Η συνεργασία μας με μία εταιρία όπως η FAMAR μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε ακόμα περισσότερο στην παραγωγή των διαδερμικών συστημάτων, έναν τομέα που καθιστά τη Lavipharm ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στη διεθνή αγορά”.

Σχετικά με τη FAMAR

Η FAMAR είναι ευρωπαϊκός οργανισμός παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής σκευασμάτων για τον φαρμακευτικό κλάδο. Η FAMAR διαθέτει εμπειρία 70 ετών στην παροχή υψηλής ποιότητας σκευασμάτων δοσολογίας, συμπεριλαμβανομένων των αποστειρωμένων υγρών, στερεών και ημι-στερεών μέσα από τα οποία δημιουργεί αξία για τους πελάτες της. H FAMAR με δραστηριότητα στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα, όπου απασχολεί περισσότερα από 1.850 άτομα σε ένα δίκτυο έξι εργοστασίων παραγωγής και δύο κέντρων R&D, παράγει 1.700 διαφορετικά προϊόντα για περισσότερες από 80 διεθνείς αγορές.

Σχετικά με τη Lavipharm

Η Lavipharm, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1995 (ΛΑΒΙ), είναι μια φαρμακευτική εταιρεία με πλούσια κληρονομιά στην προαγωγή της φροντίδας των ασθενών μέσω της παροχής πρωτοποριακών λύσεων υγείας. Με αφετηρία το 1911 στην Ελλάδα, η Lavipharm έχει μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία εμπορικών δραστηριοτήτων στις εγχώριες αγορές συνταγογραγούμενων φαρμάκων και προϊόντων αυτοφροντίδας. Παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη και την παραγωγή διαδερμικών συστημάτων χορήγησης φαρμάκων (TDDS), έχει ισχυρή παρουσία μέσω των προϊόντων που διαθέτει διεθνώς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ