ΕπιχειρηματικάModerna: «Ανοίγουν» 2.000 θέσεις εργασίας -Οι mRNA προοπτικές

Moderna: «Ανοίγουν» 2.000 θέσεις εργασίας -Οι mRNA προοπτικές

- Advertisement -
  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Εν μέσω σωρείας απολύσεων στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, το «αστέρι» του mRNA, η Moderna, ενισχύει περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της, προχωρώντας σε επιπλέον προσλήψεις 2.000 εργαζομένων εντός του 2023.

Εν μέσω σωρείας απολύσεων στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, το «αστέρι» του mRNA, η Moderna, ενισχύει περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της, προχωρώντας σε επιπλέον προσλήψεις 2.000 εργαζομένων εντός του 2023.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την προσθήκη των νέων εργαζομένων ο συνολικός αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τις 6.000 πριν τελειώσει το έτος, όπως σημειώνει σε συνέντευξη του ο Jerh Collins, Ph.D., επικεφαλής Τεχνικών Λειτουργιών και Ποιότητας της Moderna.

Οι πρόσφατες κλινικές δοκιμές για τα υποψήφια mRNA εμβόλια της Moderna, όσον αφορά το μελάνωμα και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) δείχνουν «ότι ο αγωγός λειτουργεί», όπως τονίζει ο κ. Jerh Collins.

Σύμφωνα με το FiercePharma η εταιρεία δεν χάνει χρόνο, αυξάνοντας το ανθρώπινο δυναμικό της, προσεγγίζοντας πιθανά στελέχη που θα ενταχθούν στον οργανισμό.

Πολλές από τις νέες θέσεις εργασίας θα βρίσκονται στην έδρα της Moderna, στην Μασαχουσέτη, όπως εξήγησε ο κ. Collins. Περίπου οι μισές από τις προγραμματισμένες 2.000 νέες προσλήψεις της εταιρείας θα καλύψουν θέσεις στον τομέα τεχνικής υποστήριξης, την παραγωγή και το τμήμα ελέγχου.

Παραγωγικές δραστηριότητες

Συγκεκριμένα, η Moderna αναζητά στελέχη με εξειδίκευση σε τομείς όπως ο έλεγχος και η διασφάλιση ποιότητας, καθώς και ο τομέας μικροβιολογίας και ψηφιοποίησης, ιδιαίτερα όσον αφορά τον τομέα παραγωγής.

Η ώθηση των νέων προσλήψεων έρχεται καθώς η Moderna επιδιώκει να ψηφιοποιήσει τις παραγωγικές της δραστηριότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν τη μορφή ψηφιακών συστημάτων ελέγχου ή ακόμα και ρομποτικής, όπως επεσήμανε ο Collins. Η Moderna σταθμίζει επί του παρόντος τις δυνατότητες ενσωμάτωσης των τμημάτων παραγωγικής διαδικασίας.

Η Moderna παραμένει ενθουσιώδης για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη του mRNA.

Στην έκθεση για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, η Moderna μείωσε την εκτίμηση των πωλήσεων της για το Spikevax σε ένα εύρος μεταξύ 18 και 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η προσαρμογή οφείλεται σε καθυστερημένες αποστολές εμβολίων στην Ευρώπη, λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Εν τω μεταξύ, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, το εμβόλιο Spikevax της Moderna κατά του COVID-19 απέφερε έσοδα περί τα 18,4 δισ. δολ. Ο αριθμός ήταν μικρότερος από την αρχική εκτίμηση της εταιρείας, που έκανε λόγο για 22 δισ. δολ. στις αρχές του περασμένου έτους, αλλά ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 17,7 δισ. δολ. το 2021.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ