ΕπιχειρηματικάΜητσοτάκης: Η Ελλάδα σημείο αναφοράς για την φαρμακοβιομηχανία

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα σημείο αναφοράς για την φαρμακοβιομηχανία

- Advertisement -

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η επένδυση αυτή αποδεικνύει την πίστη της εταιρείας στην Ελλάδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Χαριτολογώντας έλεγα πόσο προνοητική ήταν η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, καθώς έγινε πριν μεταφερθεί στην περιοχή το αεροδρόμιο της Αθήνας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία, προσθέτοντας ότι η επένδυση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Παράλληλα, επανέλαβε πως από το 2019 κεντρική στρατηγική της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των επενδύσεων στη φαρμακοβιομηχανία.

Τεχνητή νοημοσύνη

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Υγεία αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. «Οι γιατροί μας απολαμβάνουν καλύτερων απολαβών. Ο υπουργός Υγείας γνωρίζει καλύτερα τη δέσμευσή μας ότι κάθε ευρώ που εξοικονομείται θα παραμένει στον προϋπολογισμό της Υγείας για τις δαπάνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, αναφέρθηκε στις τεχνολογικές εξελίξεις, μιλώντας για την επανάσταση που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη: «Είμαστε μπροστά σε μια επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης. Από τον τρόπο με τον οποίο θα στήσετε το νέο σας εργοστάσιο μέχρι τις μελέτες. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει η Ελλάδα να την παράγει ή να την καταναλώνει».

«Όλα αυτά αποτελούν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Ευχαριστώ την εταιρεία που εμπιστεύεται την Ελλάδα. Αλλά πρωτίστως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ή το κλίμα, αλλά εσάς τους εργαζόμενους. Είστε μια ομάδα που παράγει αποτελέσματα. Γεροί να είμαστε, να βρεθώ ξανά για να την εγκαινιάσω», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ