Αξίζει να δειςLilly: Καταβάλει 660 εκατ. σε νέα συμφωνία με την PRISM BioLab

Lilly: Καταβάλει 660 εκατ. σε νέα συμφωνία με την PRISM BioLab

- Advertisement -

Στους σταθερούς συνεργάτες της Prism BioLab εντάχθηκε η Eli Lilly συνάπτοντας συμφωνία αξίας 660 εκατ. δολ. για συνεργασία στην ανακάλυψη στόχων από του στόματος αναστολέων αλληλεπίδρασης πρωτεΐνης-πρωτεΐνης (PPIs).

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός 

Στους σταθερούς συνεργάτες της Prism BioLab εντάχθηκε η Eli Lilly συνάπτοντας συμφωνία αξίας 660 εκατ. δολ. για συνεργασία στην ανακάλυψη στόχων από του στόματος αναστολέων αλληλεπίδρασης πρωτεΐνης-πρωτεΐνης (PPIs).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία βιοτεχνολογίας PRISM BioLab υπέγραψε η Eli Lilly, με έδρα το Τόκιο, για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη μικρών μορίων αναστολέων αλληλεπιδράσεων πρωτεΐνης-πρωτεΐνης (PPIs).

Όπως προβλέπεται στους όρους της συμφωνίας, η Eli Lilly θα καταβάλει προκαταβολικά έως και 660 εκατομμύρια δολάρια σε ορόσημα προκλινικής, κλινικής και εμπορικής ανάπτυξης. Η ιαπωνική εταιρεία βιοτεχνολογίας είναι επίσης επιλέξιμη για δικαιώματα εκμετάλλευσης σε μελλοντικές πωλήσεις, οποιουδήποτε φαρμακευτικού προϊόντος προκύψει από τη συνεργασία.

Η πλατφόρμα PepMetics

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Lilly θα αποκτήσει πρόσβαση στην ιδιόκτητη πλατφόρμα PepMetics της PRISM BioLab, η οποία συνθέτει υποψήφια φάρμακα με μικρά μόρια που μπορούν να συμπεριφέρονται σαν πεπτίδια, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Οι ενώσεις της πλατφόρμας PepMetics μιμούνται τις α-έλικες και τις β-στροφές, τη βασική δευτερεύουσα δομή των πρωτεϊνών, η οποία με τη σειρά της επιτρέπει στα σχεδιασμένα μόρια να στοχεύουν και να ρυθμίζουν τις αλληλεπιδράσεις πρωτεΐνης-πρωτεΐνης (PPIs).

Η PRISM BioLab χρησιμοποιεί επίσης μοναδικά ικριώματα που κάνουν τις ενώσεις της PepMetics σταθερές. Οι μικρές α-έλικες και οι β-στροφές είναι κατά τα άλλα εξαιρετικά ασταθείς και «δεν μπορούν να υπάρχουν στη φύση», σύμφωνα με τον ιστότοπο της PRISM.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο φαρμακευτικός γίγαντας μπορεί να χρησιμοποιήσει την PepMetics για να ανακαλύψει αναστολείς μικρών μορίων ενός στόχου PPI της επιλογής του και έχει την επιλογή να προσθέσει έως και δύο ακόμη στόχους. Η Lilly θα είναι υπεύθυνη για την κλινική ανάπτυξη αυτών των υποψηφίων, καθώς και για την εμπορευματοποίηση των προϊόντων που θα προκύψουν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRISM, Dai Takehara, δήλωσε ότι η τεχνολογία PepMetics θα μπορούσε να «αλλάξει τα δεδομένα για την ανακάλυψη φαρμάκων, μετατρέποντας τους προηγουμένως ακατάλληλους PPI σε στόχους που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για φάρμακα με μικρά μόρια». Η συνεργασία με την Lilly θα βοηθήσει να φέρει την εταιρεία πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του οράματος».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ