ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΚώστας Παπαγιάννης: Ενίσχυση της διαφάνειας στον τομέα Υγείας

Κώστας Παπαγιάννης: Ενίσχυση της διαφάνειας στον τομέα Υγείας

- Advertisement -

Η αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και η ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του πάνελ «Future-Proofing Businesses, Humans, Tech, and Innovation at Scale» με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, Κώστα Παπαγιάννη, να επισημαίνει τη σπουδαιότητα εκσυγχρονισμού του υγειονομικού οικοσυστήματος το οποίο οφείλει να υπερβαίνει τη θεραπευτική προσέγγιση και να εμβαθύνει σε ζητήματα προαγωγής της υγείας, πρόληψης και εγγραμματοσύνης των πολιτών.

Η αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και η ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του πάνελ «Future-Proofing Businesses, Humans, Tech, and Innovation at Scale» με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, Κώστα Παπαγιάννη
Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

H Novartis Hellas ήταν για ακόμα μια χρονιά χορηγός στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο, με κεντρικό τίτλο «Η μεγάλη μετάβαση» επικεντρώθηκε στις πολύπλευρες μεταβάσεις που βιώνει ο κόσμος μας σήμερα.

Η εταιρεία ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις, προετοιμάζεται για το μέλλον και υποστηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο, με στόχο την οικοδόμηση του υγειονομικού οικοσυστήματος του 21ου αιώνα.

Επιστημονική έρευνα

Η ραγδαία πρόοδος της επιστημονικής έρευνας και οι ανάγκες των ασθενών, υπό το βάρος των δημογραφικών προκλήσεων, καθιστούν αναγκαία την προσαρμογή των εταιρειών, με επέκταση των συνεργασιών, νέα τμήματα, και νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, συμμετείχε στο πάνελ με τίτλο “Future-Proofing Businesses, Humans, Tech, and Innovation at Scale” και αναφέρθηκε στην ανάγκη μετασχηματισμού των εταιρειών με στόχο την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας.

Επιπρόσθετα, ανέδειξε τη σπουδαιότητα εκσυγχρονισμού του υγειονομικού οικοσυστήματος το οποίο οφείλει να υπερβαίνει τη θεραπευτική προσέγγιση και να εμβαθύνει σε ζητήματα προαγωγής της υγείας, πρόληψης και εγγραμματοσύνης των πολιτών. Στη βάση αυτού του οικοσυστήματος, όπως τόνισε, «πρέπει να βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ των φορέων, προκειμένου να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που τυχόν αντιμετωπίζει o ασθενής καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του με απώτερο σκοπό να συν-δημιουργούνται λύσεις που θα συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του ασθενή.»

O κ. Παπαγιάννης αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιοποίηση και την αξιοποίηση των δεδομένων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της διαφάνειας στον τομέα της υγείας. Η Novartis στρατηγικά επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσα από τη δημιουργία αντίστοιχων τμημάτων αλλά κυρίως μέσα από την επικέντρωση στην αλλαγή της κουλτούρας των ανθρώπων της, ενσωματώνοντας τη δυναμική και τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε λύσεις προς τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την κοινωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη πρωτοβουλία της Νοvartis Hellas PAVE*, η οποία προτείνει ένα πλαίσιο αξιοποίησης των δεδομένων υγείας στην Ελλάδα με στόχο καλύτερες υγειονομικές εκβάσεις και αποδοτικότερα συστήματα υγείας,

Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis είναι μια εστιασμένη καινοτόμος εταιρεία φαρμάκων. Καθημερινά, εργαζόμαστε για να επαναπροσδιορίσουμε την ιατρική πρακτική για να βελτιώσουμε και να επεκτείνουμε τη ζωή των ανθρώπων, έτσι ώστε οι ασθενείς, οι επαγγελματίες υγείας και οι κοινωνίες να ενδυναμωθούν απέναντι σε σοβαρές ασθένειες. Τα φάρμακά μας αγγίζουν περισσότερους από 250 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ