ΕπιχειρηματικάΚαλύτερο βιοτεχνολογικό προϊόν 2013-2017 το pembrolizumab στα Prix Galien

Καλύτερο βιοτεχνολογικό προϊόν 2013-2017 το pembrolizumab στα Prix Galien

- Advertisement -

Τον τίτλο του καλύτερου βιοτεχνολογικού προϊόντος της πενταετίας 2013-2017 έλαβε το pembrolizumab στη φετινή τελετή απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε προ ημερών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
H βράβευση αυτή έρχεται σε συνέχεια του βραβείου Prix Galien που είχε επίσης απονεμηθεί στο pembrolizumab το 2017 ως το καλύτερο βιοτεχνολογικό προϊόν.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα Prix Galien αποτελούν το σημαντικότερο θεσμό βράβευσης της παγκόσμιας φαρμακευτικής καινοτομίας. Σκοπό έχουν την ανάδειξη και επιβράβευση εξαιρετικών φαρμακευτικών επιτευγμάτων που συμβάλλουν στη μακροβιότερη και ποιοτικότερη ζωή των ασθενών. Αντίστοιχα, το βραβείο για το καλύτερο βιοτεχνολογικό προϊόν της πενταετίας 2013-2017 είναι μια πολύ σημαντική διάκριση που καθιερώθηκε φέτος, καθώς η αξιολόγηση έγινε μεταξύ προϊόντων που είχαν ήδη βραβευθεί στα Prix Galien τις χρονιές 2013, 2015 & 2017.

Το βραβείο του καλύτερου βιοτεχνολογικού προϊόντος της πενταετίας 2013-2017 παρέλαβαν η Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και η Μαίρη Λαμπρούση, Διευθύντρια του τμήματος Ογκολογίας της MSD για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

«Η βράβευση αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ταυτόχρονα όμως, μας υπενθυμίζει την ευθύνη και την δέσμευση που έχουμε αναλάβει. Που δεν είναι άλλη από την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών επιλογών προς όφελος των ασθενών με καρκίνο. Στην MSD δουλεύουμε εντατικά προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι ο καρκίνος να γίνει μια χρόνια ασθένεια», ανέφερε η κα Agata Jakoncic.

«Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση που μας κάνει όλους υπερήφανους και μας γεμίζει ενθουσιασμό να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά. Μεταξύ άλλων αντανακλά την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών υγείας στην προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Μας κινητοποιεί περαιτέρω για την επίτευξη του απώτερου στόχου μας.: Την μετατροπή της επιστημονικής γνώσης σε καινοτόμες ογκολογικές θεραπείες. Προς όφελος των ασθενών», δήλωσε η κα Μαίρη Λαμπρούση.

Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η βιο-φαρμακευτική εταιρεία MSD κατέχει με ηγετική θέση παγκοσμίως. Ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο. Κάνει πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει μακροβιότερη και καλύτερη ποιότητα ζωής. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ.

Μέσω των προϊόντων της -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρει καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή της είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιεί.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι παθήσεις του καρδιο-μεταβολικού, η νόσος Alzheimer, μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και πρώτο-εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ