Αξίζει να δειςJohnson: Μήνυση σε υπάλληλο για μεταφορά αρχείων στην Pfizer

Johnson: Μήνυση σε υπάλληλο για μεταφορά αρχείων στην Pfizer

- Advertisement -

Μήνυση σε υπάλληλο καταθέτει η φαρμακευτική επιχείρηση Johnson & Johnson, επειδή -όπως ισχυρίζεται- απέσπασε χιλιάδες εμπιστευτικά αρχεία σχετικά με εμπορική στρατηγική της, καθώς μετακινήθηκε σε παρόμοια θέση στην Pfizer, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Νιου Τζέρσεϊ.

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Μήνυση σε υπάλληλο καταθέτει η φαρμακευτική επιχείρηση Johnson & Johnson, επειδή -όπως ισχυρίζεται- απέσπασε χιλιάδες εμπιστευτικά αρχεία σχετικά με εμπορική στρατηγική της, καθώς μετακινήθηκε σε παρόμοια θέση στην Pfizer, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Νιου Τζέρσεϊ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ισχυρίστηκε η φαρμακευτική επιχείρηση, ο Andrew Brackbill, ο οποίος εργάστηκε πιο πρόσφατα στο Strategic Customer Group ως διευθυντής στρατηγικής εμπορικών καναλιών, «κατέβασε» αρχεία που περιείχαν 10ετή επιχειρηματικά σχέδια σε διαφορετικούς τομείς θεραπευτικών προϊόντων, στρατηγικές κυκλοφορίας, αξιολογήσεις πρόσβασης στην αγορά, τις λεπτομέρειες των σχέσεων με τους διανομείς και κλινικές μελέτες, μεταξύ άλλων.

Οι δύο μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, η Johnson & Johnson και η Pfizer είναι ανταγωνίστριες σε μια σειρά από διάφορους θεραπευτικούς τομείς. Σύμφωνα με το Statnews ο υπάλληλος της Johnson & Johnson αλλάζοντας επαγγελματικό «μέτωπο» φέρεται να μετέφερε μαζί του χιλιάδες εμπιστευτικά αρχεία που σχετίζονται με τη στρατηγική της Pfizer.

Μεταφορά αρχείων

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Andrew Brackbill είχε πρόσβαση στις πληροφορίες της J&J ενώ βρισκόταν στη νέα του θέση του στην Pfizer, όπως ισχυρίζεται η Johnson & Johnson.

Εκτός από τα αρχεία της εταιρείας, ο Andrew Brackbill μετέφερε προσωπικές φωτογραφίες και έγγραφα, με την J&J να υποστηρίζει ότι εμπεριέχονταν στην προσπάθεια απόκρυψης της υποκλοπής. Ένα πρόγραμμα ασφάλειας εταιρείας επισήμανε τη μεταφορά μεγάλου αρχείου, οδηγώντας σε έρευνα που περιλάμβανε προσωπική συνέντευξη και ιατροδικαστική εξέταση.

Ο πιο πρόσφατος τίτλος του Andrew Brackbill κατά τη διάρκεια της 24χρονης καριέρας του στην J&J ήταν Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης και Στρατηγικής, ένας ρόλος που του έδινες πρόσβαση σε εξαιρετικά εμπιστευτικές πληροφορίες απαραίτητες για τη λήψη σημαντικών στρατηγικών αποφάσεων.

Η θέση υπάγεται στο τμήμα Strategic Customer Group (SCG) της J&J, το οποίο είναι ουσιαστικά υπεύθυνο για τη δημιουργία και την ανάπτυξη ανταγωνιστικών στρατηγικών για τα φάρμακα της. Ο Brackbill είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα πωλήσεων, λίστες πελατών και καναλιών, μοντέλα τιμολόγησης, έρευνα αγοράς, στρατηγικές σύναψης συμβάσεων και άλλα σχέδια στρατηγικής.

Ο Brackbill παραιτήθηκε από την J&J τον Ιούλιο του περασμένου έτους, με την τελευταία του ημέρα στην εταιρεία να είναι ο επόμενος Αύγουστος. Ο νέος του ρόλος στην Pfizer είναι ως Διευθυντής Στρατηγικής Συμβάσεων, μια θέση που η J&J θεωρεί ότι είναι «άμεσα ανταγωνιστική».

Σε έναν κλάδο με τόσο υψηλό ανταγωνισμό, αυτού του είδους οι καταγγελίες δεν είναι ασυνήθιστες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ