ΕπιχειρηματικάiDNA Genomics: Τα σχέδια ανάπτυξης μετά το deal με τη ΒΙΑΝΕΞ

iDNA Genomics: Τα σχέδια ανάπτυξης μετά το deal με τη ΒΙΑΝΕΞ

- Advertisement -

Η ΒΙΑΝΕΞ θα αποτελέσει ουσιαστικά το “όχημα” για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά, αλλά και για την είσοδο της στην Ευρώπη, με πρώτες χώρες-στόχους το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, όπως τόνισε ο ιδρυτής και πρόεδρος της iDNA Genomics Φώτης Σακελλαρίδης, παρουσιάζοντας το πλάνο ανάπτυξης και τους επόμενους στόχους της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η ΒΙΑΝΕΞ θα αποτελέσει ουσιαστικά το "όχημα" για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά, αλλά και για την είσοδο της στην Ευρώπη, με πρώτες χώρες-στόχους το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, όπως τόνισε ο ιδρυτής και πρόεδρος της iDNA Genomics Φώτης Σακελλαρίδης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον τομέα της γονιδιωματικής και της βιοτεχνολογίας (ανάπτυξη και την παροχή γενετικών αναλύσεων φαρμακογενετικής, βαθμολογία πολυγονιδιακού ρίσκου και γονιδιωματικής της διατροφής και του αθλητισμού) είναι να καταφέρει να μπει και στην αγορά των ΗΠΑ (μπαίνοντας και στο χρηματιστήριο του Nasdaq).

Η ΒΙΑΝΕΞ εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο των δύο εταιρειών iDNA Genomics και iDNA Laboratories, σε ιατρικό και εμπορικό επίπεδο αντίστοιχα, που βρίσκονται στην Ελλάδα, αποκτώντας το 40%. Σημειώνεται πως η εταιρεία iDNA Genomics Public Limited συστάθηκε στην Κύπρο το Νοέμβριο του 2020 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.

Γονιδιωματική ανάλυση

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, η ΒΙΑΝΕΞ αναμένεται να βοηθήσει στο κομμάτι του market access strategy, ενώ παράλληλα θα διαθέσει 70 ιατρικούς επισκέπτες που θα ενημερώσουν δέκα χιλιάδες γιατρούς στην Ελλάδα για τα προϊόντα της iDNA Genomics και τις δυνατότητές τους στο χώρο της γονιδιωματικής ανάλυσης (DNA Test).

Τη φετινή χρονιά, μετά και τη συμφωνία με τη ΒΙΑΝΕΞ και προχωρώντας στο business plan της, η εταιρία iDNA Genomics στοχεύει σε κερδοφορία ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, που θα προέλθει από τζίρο 4 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2025 θέτει στόχο κέρδη πέντε εκατ. ευρώ, με τζίρο 17 εκατ., όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.

Τόνισε ακόμη πως έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κεφάλαια για την επόμενη διετία.

Στα assets της εταιρείας είναι και η πλατφόρμα που διατηρεί για την καταγραφή και τη διαχείριση των γενετικών αποτελεσμάτων. Στην οικονομική χρήση που έληξε στο τέλος του 2022, ο τζίρος της εταιρείας ήταν 1,078 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ζημιές ύψους 360 χιλ. ευρώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ