ΕπιχειρηματικάΗ Viatris ξεκινά τη λειτουργία της - Η συνένωση της Mylan και...

Η Viatris ξεκινά τη λειτουργία της – Η συνένωση της Mylan και Upjohn

- Advertisement -

Η Viatris Inc, εταιρεία που προέκυψε από την συνένωση της Mylan και της Upjohn, (θυγατρικής της Pfizer) ξεκινά τη λειτουργία της ως μία Νέα Εταιρεία Φροντίδας Υγείας, Μοναδικά Τοποθετημένη, για να ανταποκριθεί στις Εξελισσόμενες Ανάγκες Υγείας σε ολόκληρο τον Κόσμο.

Η Viatris Inc, εταιρεία που προέκυψε από την συνένωση της Mylan και της Upjohn, (θυγατρικής της Pfizer) ξεκινά τη λειτουργία της ως μία Νέα Εταιρεία Φροντίδας Υγείας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS) ξεκινά σήμερα τη λειτουργία της μετά την επιτυχημένη συνένωση της Mylan και της Upjohn, θυγατρικής της Pfizer.

Χάρη στη συνένωση των δύο αυτών αλληλοσυμπληρούμενων εταιρειών, η Viatris κατέχει πλέον την εξειδίκευση στους τομείς της επιστήμης, της παραγωγής και της διανομής με αποδεδειγμένες ρυθμιστικές, ιατρικές και παγκόσμιες εμπορικές ικανότητες, για να προσφέρει υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς σε περισσότερες από 165 χώρες.

Η Viatris αποτελεί μία νέα παγκόσμια εταιρεία Φροντίδας Υγείας, με αποστολή να κινητοποιεί τους ανθρώπους παγκοσμίως να ζουν πιο υγιείς σε κάθε στάδιο της ζωής τους, διευρύνοντας την πρόσβαση σε φάρμακα ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης ή συνθηκών, προωθώντας υπεύθυνες, βιώσιμες δραστηριότητες και καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της υγείας του ασθενή και αξιοποιώντας τη συλλογική εξειδίκευση για να εξασφαλίσει τη σύνδεση περισσότερων ανθρώπων με περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες.

Κορύφωση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης 

Ο Robert J. Coury, Executive Chairman της Viatris, δήλωσε: «Σήμερα, γιορτάζουμε την έναρξη λειτουργίας της Viatris που αποτελεί την κορύφωση ενός στρατηγικού, καλά μελετημένου έργου, που διήρκησε πάνω από δέκα χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί μια παγκόσμια εταιρεία με τέτοιο εύρος και βάθος, ώστε να προσφέρει αποτελεσματικότερη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς και συστήματα υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη Viatris και για την αξία που αναμένουμε ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει για όλους τους εταίρους – από τους ασθενείς και τους εργαζομένους μας μέχρι τους πελάτες και τους μετόχους».

Η Viatris διατηρεί τη δέσμευσή της για επιστροφή κεφαλαίου στους επενδυτές με αναμενόμενο μέρισμα τουλάχιστον 25% των ελεύθερων ταμειακών ροών, σύμφωνα με τη λειτουργική ταμειακή ροή βάσει GAAP (γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές) μετά την αφαίρεση των κεφαλαιουχικών δαπανών, ξεκινώντας μετά το πρώτο πλήρες τρίμηνο δραστηριοτήτων της Viatris, με την προσδοκία αύξησης του μερίσματος στο μέλλον.

Η εταιρεία επίσης επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να προχωρήσει σε απομείωση χρεών (απομόχλευση) επιδιώκοντας να επιτύχει δείκτη μόχλευσης 2,5x με την πάροδο του χρόνου και όσον αφορά στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας, δεσμεύεται να διατηρείται στην κατηγορία «επενδυτική βαθμίδα».

Παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο

Με ανθρώπινο δυναμικό σχεδόν 45,000 εργαζομένων, η Viatris εδρεύει στις ΗΠΑ. Διαθέτει παγκόσμια κέντρα στο Pittsburgh των ΗΠΑ, στο Hyderabad της Ινδίας και στη Shanghai της Κίνας.

Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει περισσότερα από 1.400 εγκεκριμένα φαρμακευτικά μόρια σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών θεραπευτικών κατηγοριών, που καλύπτουν τόσο μη μεταδιδόμενα όσο και λοιμώδη νοσήματα και περιλαμβάνει κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, καθώς και παγκόσμια σημαντικά πρωτότυπα φάρμακα, γενόσημα – συμπεριλαμβανομένων επώνυμων και σύνθετων γενοσήμων, ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο βιο-ομοειδών φαρμάκων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων OTC και φαρμακείου.

Διευρυμένη διοικητική ομάδα

Ο Michael Goettler, Διευθύνων Σύμβουλος της Viatris, δήλωσε: «Ξεκινούμε το ταξίδι μας εξοπλισμένοι με μια έμπειρη και διευρυμένη διοικητική ομάδα, ένα ισχυρό οικονομικό προφίλ και αξιοζήλευτες παγκόσμιες υποδομές. Μαζί, χτίζουμε την κουλτούρα που θα χαρακτηρίζεται από τον προσανατολισμό στις επιδόσεις. Την υψηλή δέσμευση, την απουσία διακρίσεων και αποκλεισμών. Με συναδέλφους που μοιράζονται τον κοινό σκοπό και οδηγό την αποστολή της Viatris να κινητοποιεί τους ανθρώπους παγκοσμίως να ζουν πιο υγιείς σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οι παγκόσμιες υποδομές και η εμβέλειά μας έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα τη διεύρυνση της πρόσβασης σε φάρμακα για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πλατφόρμας Global Healthcare Gateway προσφέρουμε σε πιθανούς συνεργάτες άμεση πρόσβαση σε αγορές, πελάτες και ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο, καθιστώντας τη Viatris έναν πραγματικό Συνεργάτη Επιλογής (Partner of Choice). Καθώς ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σχηματίσουμε τη Viatris, θα ξεκινήσουμε άμεσα να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι η νέα εταιρεία διαθέτει βέλτιστη δομή και αποτελεσματικούς πόρους. Στόχος είναι να προσφέρει βιώσιμη αξία σε ασθενείς, μετόχους, πελάτες και λοιπούς εταίρους».

Υψηλής ποιότητας φάρμακα

Η Viatris παρέχει αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας φάρμακα για την αντιμετώπιση 9 από τις 10 ασθένειες που αποτελούν κύριες αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Η Viatris είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής αντιρετροϊκών φαρμάκων κατά της λοίμωξης HIV/ AIDS και άλλων λοιμωδών νοσημάτων. Περίπου το 40% των σχεδόν 23 εκατομμυρίων ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία για τη λοίμωξη HIV χρησιμοποιεί τα προϊόντα μας. Μεταξύ των οποίων και το 60% των παιδιών με λοίμωξη HIV που λαμβάνουν θεραπεία παγκοσμίως.

Σταθερή δέσμευση στην ποιότητα

Ο Rajiv Malik, Πρόεδρος της Viatris, δήλωσε: «Η μοναδική θέση μας όσον αφορά τη δυνατότητα ενίσχυσης της πρόσβασης στη Φροντίδα Υγείας και την αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών στηρίζεται στις βέλτιστες στην κατηγορία τους επιστημονικές, ρυθμιστικές, παραγωγικές και εφοδιαστικές ικανότητες της εταιρείας μας σε συνδυασμό με την εμπορική εμβέλειά μας σε αγορές και κανάλια. Στην καρδιά των δραστηριοτήτων μας βρίσκεται η μακροχρόνια και σταθερή δέσμευση στην ποιότητα που αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων μας. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και των δύο εταιρειών.

Πιστεύουμε ότι οι συνδυασμένες εμπορικές ικανότητες και το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να απευθυνόμαστε σε περισσότερους πελάτες και ασθενείς. Αναμένουμε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτά για να δημιουργήσουμε στρατηγικές συνεργασίες που είναι κρίσιμης σημασίας για τη μείωση των εμποδίων στην πρόσβαση και στην επίτευξη καλής υγείας, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν μακροπρόθεσμη, θετική επίπτωση στη ζωή των ασθενών, των οικογενειών και των κοινοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο».

Νέες ευκαιρίες και προκλήσεις

Ο Sanjeev Narula, Chief Financial Officer, Viatris, δήλωσε: «Μέσω της οικονομικής πειθαρχίας, αναμένουμε να αυξήσουμε την ισχύ. Την ικανότητα και την ευελιξία της νέας μας εταιρείας και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες. Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο και να απολαμβάνουν καλύτερη υγεία. Περιμένουμε με ανυπομονησία την εκδήλωση για τους επενδυτές που προγραμματίζεται για τα τέλη Φεβρουαρίου/αρχές Μαρτίου. Θα περιγράψουμε τους τρόπους με τους οποίους η Viatris θα καταφέρει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Καθώς και τον χάρτη πορείας για τη μεγιστοποίηση της δημιουργίας αξίας. Συμπεριλαμβανομένης της προσδοκίας μας για τη δημιουργία ισχυρών και επιταχυνόμενων ελεύθερων ταμειακών ροών».

Η Viatris εγκαινιάζει ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης προκειμένου να πετύχει συνέργειες ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων Η.Π.Α. Να διασφαλίσει ότι η νέα εταιρεία διαθέτει βέλτιστη δομή και αποτελεσματικούς πόρους ώστε να προσφέρει βιώσιμη αξία στους ασθενείς, τους μετόχους και λοιπούς εταίρους. Επί του παρόντος, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία του προσδιορισμού των συγκεκριμένων παραμέτρων του προγράμματος. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενέργειες που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό και λοιπές δράσεις αναδιάρθρωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη του έτους. Οι κύριες δράσεις του διευρυμένου προγράμματος αναμένεται να μειώσουν τη βάση κόστους της εταιρείας. Γίνεται εξορθολογισμός του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής και προμήθειας. Όπως και της βελτιστοποίησης των λειτουργικών και εμπορικών ικανοτήτων της εταιρείας.

Η συνένωση της Mylan και της Upjohn ανακοινώθηκε στις 29 Ιουλίου 2019. Έλαβε οριστική έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στις 30 Οκτωβρίου 2020. Η τακτική διαπραγμάτευση της μετοχής της Viatris στο χρηματιστήριο Nasdaq. Με σύμβολο μετοχής VTRS, θα ξεκινήσει στην έναρξη της ημέρας διαπραγμάτευσης στις 17 Νοεμβρίου 2020.

Σχετικά με τη Viatris

Η Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS) είναι μία νέα εταιρεία Φροντίδας Υγείας, που κινητοποιεί τους ανθρώπους παγκοσμίως να ζουν πιο υγιείς σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Προσφέρουμε πρόσβαση σε φάρμακα, προωθούμε βιώσιμες δραστηριότητες, αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις. Αξιοποιούμε τη συλλογική εξειδίκευση μας για να εξασφαλίσουμε τη σύνδεση περισσότερων ανθρώπων. Με περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες μέσω της μοναδικής πλατφόρμας Global Healthcare Gateway.

Η Viatris, δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 μέσω της συνένωσης της Mylan και της Upjohn θυγατρικής εταιρείας της Pfizer. Συνδυάζει την τεχνογνωσία στους τομείς της επιστήμης, της παραγωγής και της διανομής με αποδεδειγμένες κανονιστικές, ιατρικές και εμπορικές ικανότητες. Προσφέρει υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς σε περισσότερες από 165 χώρες.

Το χαρτοφυλάκιο της Viatris περιλαμβάνει περισσότερα από 1.400 εγκεκριμένα φαρμακευτικά μόρια σε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών, που καλύπτουν τόσο μη μεταδιδόμενα όσο και λοιμώδη νοσήματα, και αποτελείται από κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, καθώς και παγκόσμια σημαντικά πρωτότυπα φάρμακα, γενόσημα – συμπεριλαμβανομένων επώνυμων και σύνθετων γενοσήμων-, ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο βιο-ομοειδών φαρμάκων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων OTC & φαρμακείου. Με παγκόσμιο ανθρώπινο δυναμικό σχεδόν 45.000 ατόμων, η Viatris εδρεύει στις ΗΠΑ. Διαθέτει παγκόσμια κέντρα στο Pittsburgh των ΗΠΑ, στο Hyderabad της Ινδίας και στη Shanghai της Κίνας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ