Αξίζει να δεις«Η Roche είναι ανοιχτή σε μεγάλες εξαγορές εφόσον έχουν νόημα»

«Η Roche είναι ανοιχτή σε μεγάλες εξαγορές εφόσον έχουν νόημα»

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός 

Ανοιχτή σε μεγάλες εξαγορές είναι η φαρμακευτική Roche εφόσον έχουν… «λογική», όπως δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Thomas Schinecker, που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Μάρτιο.

Ανοιχτή σε μεγάλες εξαγορές είναι η φαρμακευτική Roche εφόσον έχουν… «λογική», όπως δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Thomas Schinecker, που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Εάν υπάρχει επιστημονικό και οικονομικό ενδιαφέρον, μπορούμε επίσης να υλοποιήσουμε μια μεγάλη εξαγορά», όπως πρόσθεσε ο Thomas Schinecker.

Σύμφωνα με το Reuters, νωρίτερα αυτό το έτος η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Roivant Sciences βρισκόταν σε συνομιλίες προκειμένου να πουλήσει στη Roche ένα πειραματικό φάρμακο για τη θεραπεία φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn. Η συμφωνία θα μπορούσε να εκτιμηθεί σε αξία πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προς το παρόν, ο Thomas Schinecker αρνήθηκε να σχολιάσει το μέγεθος ή το περιεχόμενο των πιθανών συμφωνιών που σχεδιάζει να υλοποιήσει η φαρμακευτική επιχείρηση Roche. Η εταιρεία πρόκειται να περιγράψει τη στρατηγική της σε επικοινωνία με τους επενδυτές.

Προστιθέμενη αξία

Πάντως, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής τονίζει ότι «Με κάθε πιθανή εξαγορά, εξετάζουμε κατά πόσο η αξία από τις δαπάνες μπορούν να επιστραφούν στην Roche».

«Έχουμε ακόμα τη στρατηγική ευελιξία για εξαγορές», πρόσθεσε πάντως, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το εάν η Roche είχε επαρκή χρηματοδότηση για να υποστηρίξει ένα επενδυτικό «ράλι».

Να σημειωθεί ότι ο Thomas Schinecker απασχολείται στη Roche εδώ και 20 χρόνια κατέχοντας μια σειρά από σημαντικές θέσεις, όπως επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων και γενικός διευθυντής σε περιφερειακά γραφεία. Το 2019 έλαβε τη θέση του CEO στη Roche Diagnostics και κατά τη διάρκεια της θητείας του πέτυχε τεράστια αύξηση στη ζήτηση των τεστ για την Covid-19.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ