Στην δημιουργία μιας υψηλού επιπέδου μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής προχώρησε το Μητέρα, μέλος του ομίλου Υγεία, με τη συνεργασία του Institute of Life.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η αναδιοργάνωση και πλήρης ανακαίνιση της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μητέρα, αναδεικνύοντας τη Μονάδα Institute of Life Μητέρα, ως μία από τις πλέον εξειδικευμένες Μονάδες της Ευρώπης.
«Ο Όμιλος Υγεία αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, στον τομέα της υγείας. Στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μητέρα, ο εξοπλισμός, οι δικλίδες ασφαλείας, οι διαδικασίες, και πάνω απ’ όλα οι έμπειροι εμβρυολόγοι που τη στελεχώνουν, αποτελούν τους παράγοντες που την καθιστούν μία από τις καλύτερες Μονάδες στην Ευρώπη» όπως τονίζει ο κος Ανδρέας Καρταπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Υγεία, υπογραμμίζοντας πως «Στόχος μας είναι, η Institute of Life Μητέρα να αποτελέσει κέντρο αναφοράς, για Έλληνες και διεθνείς ασθενείς, που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας».
Η Institute of Life Μητέρα στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό, και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και κορυφαίους εμβρυολόγους, διατροφολόγους και επιστήμονες ψυχικής υγείας, με πολυετή πείρα. Διαθέτει μοντέρνες εγκαταστάσεις και άνετους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς και ένα υπερσύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο, εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει περιλαμβάνουν:

 Διερεύνηση υπογονιμότητας
 Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF)
 Ενδομήτρια Σπερματέγχυση (IUI)
 Δωρεά Ωαρίων
 Δωρεά Σπέρματος
 Παρένθετη Μητρότητα
 Διατήρηση γονιμότητας

Προσφέρει επίσης θεραπείες όπως:
 Φυσικός κύκλος
 Mild stimulation (mini IVF)
 Mικρογονιμοποίηση (ICSI, IMSI)
 Κλασσική IVF
 Κρυοσυντήρηση ωαρίων, εμβρύων μέσω υαλοποίησης
 Κρυοσυντήρηση σπέρματος
 Laser Assisted hatching
 Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση (PGD)
 Προεμφυτευτικός Γενετικός Έλεγχος (PGS)