ΕπιχειρηματικάΗ GSK στον επετειακό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Η GSK στον επετειακό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

- Advertisement -

Οι εργαζόμενοι της GSK Ελλάδος, μέσω της δράσης «Κάνουμε Βήματα – Σκοράρουμε στο Άσθμα», συμμετείχαν στον επετειακό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2023.

Οι εργαζόμενοι της GSK Ελλάδος, μέσω της δράσης «Κάνουμε Βήματα - Σκοράρουμε στο Άσθμα», συμμετείχαν στον επετειακό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2023.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο πλαίσιο της εκστρατείας “Act Don’t React” και της δράσης «Κάνουμε Βήματα – Σκοράρουμε στο Άσθμα» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της χώρας, για το Άσθμα, οι εργαζόμενοι της GSK Ελλάδος συμμετείχαν και στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2023.

Το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Νοεμβρίου, 43 εργαζόμενοι της GSK Ελλάδος, μαζί με τον κ. Κώστα Τσαρτσαρή, έναν εκ των πρεσβευτών της δράσης «Κάνουμε Βήματα – Σκοράρουμε στο Άσθμα» και τους 100 δρομείς που ανταποκρίθηκαν πρώτοι στην πρόσκλησή της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να «προσφέρουν» τα βήματά τους και να τα «προσθέσουν» σε αυτά των εργαζομένων της GSK Ελλάδος για καλό σκοπό, συμμετείχαν στη διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου 42,2 χλμ. και των αγώνων δρόμου 10χλμ και 5 χλμ. Έτσι, διανύθηκαν συνολικά περισσότερα από 1.203.485 βήματα, για το άσθμα!

Ευρύ φάσμα ενεργειών

Η δράση «Κάνουμε Βήματα – Σκοράρουμε στο Άσθμα», περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ενεργειών, τα συνολικά αποτελέσματά της οποίας θα ανακοινώσει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ε.Π.Ε, κ. Στέλιος Λουκίδης, το Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου.

Ο κ. Κώστας Τσαρτσαρής, πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής & Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σημείωσε πως: «Το άσθμα, δεν μπορεί να μας κρατάει πίσω από μια δραστήρια ζωή, όταν το ελέγχουμε σωστά. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την ομάδα της GSK Ελλάδος και περισσότερους από 100 δρομείς και καταφέραμε να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για τη νόσο του άσθματος»

Ο κ. Πέτρος Μπακάκος Καθηγητής Πνευμονολογίας, Πνευμονολόγος – Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ, δήλωσε σχετικά: «Ο σωστός έλεγχος του άσθματος εξασφαλίζει μία φυσιολογική ζωή στον ασθματικό ασθενή. Ως Πνευμονολόγος και Γ.Γ. της ΕΠΕ , σε συνεργασία με την GSK, παρακινούμε τους ασθενείς να κάνουν τα σωστά βήματα για τον έλεγχο της νόσου. Η συμπλήρωση του Asthma Control Test και φυσικά η επίσκεψη στον Πνευμονολόγο θα εξασφαλίσει στον ασθενή την κατάλληλη κατεύθυνση για μία ζωή με άσθμα χωρίς εμπόδια. Άσθμα και αθλητισμός πάνε μαζί!!».

Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών

Ο κ. Σταύρος Οικονόμου, Εμπορικός Διευθυντής του Τμήματος Ειδικών Νοσημάτων της GSK Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Στη GSK αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με άσθμα και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της νόσου τους. Η συμμετοχή μας, με την ομάδα της GSK Ελλάδος, στον επετειακό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2023, μας γέμισε χαρά και μας έδωσε την ευκαιρία να περάσουμε το μήνυμα πως το άσθμα δεν χρειάζεται να γίνει εμπόδιο στην καθημερινότητα του ασθενή, εφόσον το ελέγχει σωστά, σε στενή επαφή και συνεργασία με τον ειδικό ιατρό. Όλοι μαζί #kanoumevimata και #skoraroumestoasthma, γιατί μέσω του σωστού ελέγχου μπορούμε να νικήσουμε το άσθμα».

Σχετικά με τη δράση «Κάνουμε Βήματα – Σκοράρουμε στο Άσθμα»

Η δράση «Κάνουμε Βήματα Σκοράρουμε στο Άσθμα» εμπίπτει στην παγκόσμια εκστρατεία «Act Don’t React» και αποτελεί δράση της GSK Ελλάδος, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού σχετικά με την νόσο του άσθματος.

Στο κεντρικό video της δράσης, το οποίο είναι διαθέσιμο στη σελίδα της Act Don’t React στο Instagram και στο Facebook, πρωταγωνιστεί ο κ. Κώστας Τσαρτσαρής, πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής και Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και ο κ. Πέτρος Μπακάκος, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Πνευμονολόγος – Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και με δημιουργικό εύρημα τα «βήματα», τα οποία απαγορεύονται στο μπάσκετ, το video εστιάζει στο ότι το άσθμα δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στις δραστηριότητες των ασθενών, καθώς όσα περισσότερα βήματα κάνουν, τόσο περισσότερο μπορούν να απέχουν από την επιδείνωση των συμπτωμάτων και τόσο πιο κοντά έρχονται στον πλήρη έλεγχο της νόσου.

Σχετικά με την GSK

Η GSK είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που έχει ως στόχο να επηρεάσει θετικά την υγεία 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το τέλος του 2030, δίνοντας προτεραιότητα στην έρευνα για εμβόλια και φάρμακα σε 4 βασικούς θεραπευτικούς τομείς: τα λοιμώδη νοσήματα, τον HIV, την ογκολογία και την ανοσολογία, γεφυρώνοντας την επιστήμη, την τεχνολογία και το ταλέντο.

Η GSK Ελλάδος μετρά περισσότερα από 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στη χώρα και προσφέρει περισσότερα από 70 καινοτόμα σκευάσματα για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, τον HIV, τις σπάνιες ασθένειες και την ογκολογία, ενώ διατηρεί το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων στον κλάδο, για την πρόληψη του συνόλου των ασθενειών που περιγράφονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ