Αξίζει να δειςΗ Bristol Myers Squibb επεκτείνει τη συνεργασία με την Avidity

Η Bristol Myers Squibb επεκτείνει τη συνεργασία με την Avidity

- Advertisement -

Τη συνεργασία της με την Avidity Biosciences, ενισχύει η φαρμακευτική επιχείρηση Bristol Myers Squibb (BMS) καταβάλλοντας επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα στο πεδίο των καρδιαγγειακών παθήσεων.

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Τη συνεργασία της με την Avidity Biosciences, ενισχύει η φαρμακευτική επιχείρηση Bristol Myers Squibb (BMS) καταβάλλοντας επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα στο πεδίο των καρδιαγγειακών παθήσεων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το fiercepharma, οι δύο εταιρείες σύνηψαν την πρώτη συμφωνία το 2021, όταν η Avidity ανακοίνωσε μια ερευνητική συνεργασία με την MyoKardia, μια εταιρεία που ανήκει στην BMS.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Avidity θα λάβει προκαταβολικά 60 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από την BMS και 40 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα νέων καρδιαγγειακών θεραπειών που χρησιμοποιούν τα συζεύγματα ολιγονουκλεοτιδίων αντισωμάτων (AOCs), έναν τύπο θεραπευτικού RNA που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στους καρδιακούς ιστούς.

Τα AOCs της Avidity συνδυάζουν την εξειδικευμένη στόχευση των μονοκλωνικών αντισωμάτων με τα ολιγονουκλεοτίδια, για τη θεραπεία ασθενειών που δεν μπορούσαν να φτάσουν στο παρελθόν τα θεραπευτικά RNA, σύμφωνα με την εταιρεία.

Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις

«Η συνεργασία με την Avidity αποτελεί μέρος της συνεχούς επένδυσής μας σε καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντικά αποτελέσματα σε ασθενείς που ζουν με σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις», όπως σημειώνει ο Francisco Ramírez-Valle, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας για τα καρδιαγγειακά νοσήματα στην BMS.

Η συμφωνία αποτελεί επέκταση προηγούμενης συνεργασίας μεταξύ της Avidity και της MyoKardia, θυγατρικής της BMS. Το 2021, οι δυο τους ανακοίνωσαν ερευνητική συνεργασία για την επίδειξη της αποτελεσματικότητας του AOC στον καρδιακό ιστό, πέρα από τη χρήση του στους σκελετικούς μύες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Bristol Myers Squibb (BMS) εξαγόρασε την πειραματική θεραπεία της Orum Therapeutics κατά ενός τύπου καρκίνου του αίματος έναντι συνολικής αξίας 180 εκατ. δολαρίων.

Οι δύο εταιρείες σύναψαν οριστική συμφωνία βάσει της οποίας η Bristol Myers (BMS) απέκτησε το πρόγραμμα ORM-6151 της Orum έναντι προκαταβολής 100 εκατ. δολαρίων. Η Orum δικαιούται επίσης να λάβει πληρωμές ορόσημων ως μέρος της συμφωνίας.

Τον Οκτώβριο του 2023, η BMS ανακοίνωσε μια συμφωνία συγχώνευσης με την Mirati Therapeutics καταβάλλοντας 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία επέκτεινε επίσης τη συμφωνία παραγωγής με την Samsung Biologics για ένα αντισώμα κατά του καρκίνου σε μια συμφωνία αξίας 242 εκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2023.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ