Αξίζει να δειςΗ Bayer καταθέτει σχέδιο «εξυγίανσης» έναντι στις αγωγές του Roundup

Η Bayer καταθέτει σχέδιο «εξυγίανσης» έναντι στις αγωγές του Roundup

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Απαντήσεις στα αλυσιδωτά προβλήματα που έχει προκαλέσει το Roundup (γλυφοσάτη) μετά την απόκτηση της Monsanto, επιχειρεί να δώσει η Bayer, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένο σχέδιο της για την αντιμετώπιση των δικαστικών αγωγών δισεκατομμυρίων εναντίον της.

Απαντήσεις στα αλυσιδωτά προβλήματα που έχει προκαλέσει το Roundup (γλυφοσάτη) μετά την απόκτηση της Monsanto, επιχειρεί να δώσει η Bayer, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένο σχέδιο της για την αντιμετώπιση των δικαστικών αγωγών δισεκατομμυρίων εναντίον της.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη ανεξάρτητου δικηγόρου προκειμένου να παράσχει συμβουλές στο εποπτικό συμβούλιο. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει Επιτροπή που θα βοηθήσει να επιλυθούν τα ζητήματα αντιδικίας στο μείζον ζήτημα της γλυφοσάτης.

«Πιστεύουμε ότι η δέσμευση καθιστά πιθανότερη τη διευθέτηση του ζητήματος», όπως αναφέρουν αναλυτές του Bernstein Gunther Zechmann και Wimal Kapadia σε σημείωμα τους προς τους επενδυτές. Οι αναλυτές, πρόσφατα κάλεσαν τη διοίκηση της Bayer να διευθετήσει τις αυξανόμενες περιπτώσεις δικαστικών αγωγών. Όπως και να σταματήσει τις προηγούμενες «εκστρατείας» για την υπεράσπιση της χημικής ουσίας του Roundup.

Ο δισεκατομμυριούχος Paul Singer από την Elliott Management, ο οποίος κατέχει 1,1 δισ. δολάρια στις μετοχές της Bayer, δήλωσε πως η νέα εξέλιξη θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση της αβεβαιότητας για την Bayer σχετικά με τις αγωγές και να οδηγήσει σε συμβιβασμούς, σύμφωνα με το Reuters.

Ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση της Bayer διαχειρίστηκε το χάος του Roundup, οδήγησε τους επενδυτές σε ψήφο χαμηλής εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση, στη διάρκεια της ετήσιας γενική συνέλευσή τον περασμένο Απρίλιο.

Οι αγωγές

Στα μέσα του περασμένου Μαίου, το δικαστήριο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ εκδίκασε αποζημίωση πάνω από 2 δισ. δολ. Η απόφαση αοφορύσε ένα ζευγάρι που ισχυρίζεται πως το ζιζανιοκτόνο Roundup της Bayer, τους προκάλεσε καρκίνο.

Πρόκειται για την πιο μεγάλη σε χρηματική αξία ετυμηγορία ενόρκων στις Ηνωμένες Πολιτείες -μέχρι σήμερα. Η απόφαση κατά της εταιρείας φαρμακευτικών και αγροχημικών προϊόντων, αφορά υπόθεση για τη συγκεκριμένη χημική ουσία.

Σύμφωνα με το Reuters, η μεγάλη αποζημίωση είναι πιθανό να μειωθεί λόγω αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ήταν ωστόσο η τρίτη διαδοχική απόφαση ενόρκων στις ΗΠΑ εναντίον της εταιρείας, όσον αφορά υποθέσεις και διαφορές για το Roundup, το οποίο η Bayer απέκτησε στο πλαίσιο της εξαγοράς της Monsanto, ύψους 63 δισ. δολαρίων πέρυσι. Και οι δύο άλλες αποφάσεις ήταν σε δικαστήρια στην Καλιφόρνια, μία σε κρατικό δικαστήριο και μία σε ομοσπονδιακό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ