ΕπιχειρηματικάΓιατροί του Κόσμου: Πρόγραμμα πρόληψης... Φροντίδα για Όλους

Γιατροί του Κόσμου: Πρόγραμμα πρόληψης… Φροντίδα για Όλους

- Advertisement -

O όμιλος Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου, συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος «Φροντίδα για Όλους», παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και αγωγής υγείας ανά την Ελλάδα.

O όμιλος Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου, συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος «Φροντίδα για Όλους», παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και αγωγής υγείας ανά την Ελλάδα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως αναφέρεται σχετικά, σκοπός του προγράμματος είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη υγείας στον γενικό πληθυσμό και η παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η αγωγή υγείας στις τοπικές κοινότητες καθώς και η διασύνδεση και η παραπομπή στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πρόγραμμα ιατρικών επισκέψεων σε απομακρυσμένες περιοχές

Στο πλαίσιο όλων αυτών, στο Ρέθυμνο μεταβαίνουν οι Γιατροί του Κόσμου το τριήμερο Παρασκευή 31 Μαΐου έως και Κυριακή 2 Ιουνίου 2024. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ιατρικών επισκέψεων σε απομακρυσμένες περιοχές με δυσκολίες πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, 11μελές κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου θα επισκεφθεί τον Δήμο Αμαρίου, σε μια τριήμερη αποστολή προαγωγής υγείας και προληπτικού ιατρικού ελέγχου για όλους τους κατοίκους της περιοχής, που θα στεγαστεί στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής.

Ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές για τον προσδιορισμό των αναγκών, μέσα από την τριήμερη δράση του ομίλου Motor Oil και των Γιατρών του Κόσμου, οι κάτοικοι του Δήμου Αμαρίου θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, αντίστοιχες με εκείνες που παρέχονται στα αστικά κέντρα, καθώς θα διενεργείται καρδιολογικός έλεγχος, παθολογικός έλεγχος, οφθαλμολογικός έλεγχος, οδοντιατρικός έλεγχος, γυναικολογικός έλεγχος και ακτινοδιαγνωστικός έλεγχος από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Γιατρών του Κόσμου.

Πληροφορίες για τη δράση

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρίου, του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και το πρόγραμμα «Φροντίδα για Όλους» στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 31 Μαΐου: 15.00-20.00

Σάββατο 1 Ιουνίου: 09.00-15.00

Κυριακή 2 Ιουνίου: 09.00-14.00

Γιατροί του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (ΓτΚ – Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται σήμερα από 17 αντιπροσωπείες. Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση.

Από την ίδρυσή τους, οι Γιατροί του Κόσμου προάγουν τα μηνύματα της Διακήρυξης της Άλμα Άτα (1978) για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Καθολική Υγειονομική Περίθαλψη. Για τους Γιατρούς του Κόσμου η θεμελίωση των τριών διαστάσεων της Υγείας είναι καθοριστική, δηλαδή το γεγονός ότι η υγεία συνιστά μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας, και είναι βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Για τους Γιατρούς του Κόσμου, η ανθρώπινη υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι έννοιες αναπόσπαστες και άρρηκτα συνδεδεμένες, σε μία εξίσωση που απαρτίζεται από τη δημόσια υγεία, τη δεοντολογία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ