Αξίζει να δειςΓιατί η Pfizer προσλαμβάνει τον αναλυτή της Citi, Andrew Baum

Γιατί η Pfizer προσλαμβάνει τον αναλυτή της Citi, Andrew Baum

- Advertisement -

Στο δυναμικό της Pfizer εντάχθηκε ο έως πρόσφατα αναλυτή της Citi, Andrew Baum, MD, στη θέση του Chief Strategy and Innovation Officer, Executive Vice President, αναφερόμενος στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Άλμπερτ Μπουρλά.

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο αναλυτής της Citi διορίστηκε επικεφαλής στρατηγικής και καινοτομίας της Pfizer, από τις 3 Ιουνίου. Πρόσφατα διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Υγειονομικής Περίθαλψης και Διευθύνων Σύμβουλος στην ερευνητική ομάδα της Citi. Πριν την 13ετή καριέρα του στη Citi, ο Baum ασχολούνταν με το χαρτοφυλάκιο των ευρωπαϊκών φαρμακευτικών επιχειρήσεων στη Morgan Stanley, για 14 χρόνια.

Στο νέο του ρόλο, ο Andrew Baum θα είναι υπεύθυνος για την ανάλυση και την ιεράρχηση του χαρτοφυλακίου της Pfizer, τις συνεργασίες και τις δραστηριότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης και την εμπορική αξιολόγηση του ερευνητικού αγωγού της φαρμακευτικής εταιρείας.

Νέες επενδύσεις

Αναφερόμενος απευθείας στον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο Andrew Baum θα ηγείται της ομάδας διαχείρισης χαρτοφυλακίου της φαρμακευτικής. Με άλλα λόγια, η Baum θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην απόφαση ποια προγράμματα της Pfizer θα περικόψει, θα επιταχύνει, θα επεκτείνει ή θα συνεργαστεί και σε ποιους τομείς θα δώσει προτεραιότητα η φαρμακοβιομηχανία για νέες επενδύσεις.

Η «ηγεσία» του Andrew Baum θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη καθώς η Pfizer, που αναζητά νέο πεδίο ανάπτυξης μετά την πανδημία, σκοπεύει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μείωσης του κόστους κατά 4 δισ. δολ.

Από τις αρχές Μαρτίου, ο Baum φέρεται να διατήρησε μια ουδέτερη αξιολόγηση «διατήρησης» των μετοχών της Pfizer αφού στάθμισε διάφορες δυναμικές στο ογκολογικό τμήμα του φαρμακευτικού κολοσσού μετά την εκδήλωση για λογαριασμό των επενδυτών, που ήταν αφιερωμένη στην ογκολογία, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αναγνώρισε την ανταγωνιστικότητα του διευρυμένου αγωγού ογκολογίας της Pfizer χάρη στα φάρμακα Seagen, καθώς και τη δέσμευση της εταιρείας και τις αυξημένες λειτουργικές δαπάνες στην κατηγορία. Ωστόσο, επεσήμανε επίσης τον ανταγωνισμό στις ενδείξεις που στοχεύει η Pfizer, καθώς αρκετοί σημαντικοί φορείς ογκολογίας έχουν επίσης διπλασιάσει τα συζεύγματα αντισωμάτων-φαρμάκων.

Το προφίλ…

«Ο Δρ. Baum έχει ένα σπάνιο προφίλ που συνδυάζει βαθιά κλινική και επιστημονική γνώση με ισχυρή χρηματοοικονομική εξειδίκευση σε τομείς όπως τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, η επενδυτική τραπεζική και οι στρατηγικές δημιουργίας αξίας για τους μετόχους. Ως πρώην έμπειρος αναλυτής που ακολούθησε την Pfizer για πάνω από μια δεκαετία, θα φέρει νέες στρατηγικές γνώσεις για τις επιχειρήσεις και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας», όπως δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Baum είναι κάτοχος πτυχίου Master of Arts στην Physiological Science και πτυχίου Ιατρικής, Bachelor of Surgery από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει επίσης ισχυρό υπόβαθρο στην ογκολογία, καθώς ήταν ο πρώτος αναλυτής που έκανε αναφορά για την επερχόμενη έκρηξη της ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου το 2011, σύμφωνα με την Pfizer.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ