ΕπιχειρηματικάΓιατί η Bayer πληρώνει 310 εκατομμύρια δολάρια στην BridgeBio

Γιατί η Bayer πληρώνει 310 εκατομμύρια δολάρια στην BridgeBio

- Advertisement -

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer καταβάλλει στην BridgeBio 310 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολικά για την αποκλειστική άδεια στην Ευρώπη για το acoramidis, μια βιοτεχνολογική θεραπεία για ασθενείς με μυοκαρδιοπάθεια.

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer καταβάλλει στην BridgeBio 310 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολικά για την αποκλειστική άδεια στην Ευρώπη για το acoramidis, μια βιοτεχνολογική θεραπεία για ασθενείς με μυοκαρδιοπάθεια.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Bayer θα λάβει αποκλειστική άδεια για την εμπορία της θεραπείας σε ασθενείς με αμυλοειδική μυοκαρδιοπάθεια τρανσθυρετίνης (ATTR-CM) στην Ευρώπη.

Εκτός από την προκαταβολική πληρωμή των 310 εκατομμυρίων δολαρίων, η BridgeBio θα λάβει επίσης ορόσημα από τις πωλήσεις και τα δικαιώματα που ξεκινούν από το εύρος 30 ποσοστιαίων μονάδων στις πωλήσεις του φαρμάκου στην Ευρώπη.

Η κίνηση της Bayer έρχεται καθώς το φάρμακο έδειξε θετικά δεδομένα Φάσης ΙΙΙ τον Αύγουστο του 2023, φτάνοντας στο κύριο τελικό του σημείο.

Ο FDA έχει ορίσει ημερομηνία PDUFA για τις 29 Νοεμβρίου 2025, ενώ η αίτηση άδειας κυκλοφορίας για το acoramidis έχει επίσης γίνει αποδεκτή από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, με πιθανή έγκριση στην ΕΕ το 2025.

Εξοικονόμηση κόστους

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινότητα ασθενών με ATTR-CM να κάνουμε το acoramidis διαθέσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους, όσο το δυνατόν ταχύτερα και πιστεύουμε ότι η Bayer είναι ο σωστός συνεργάτης για εμάς, σε αυτήν την αποστολή», όπως δήλωσε ο Ananth Sridhar, ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας στο BridgeBio Cardiorenal.

«Αυτή η συνεργασία αξιοποιεί την καθιερωμένη καρδιαγγειακή υποδομή της Bayer και δίνει τη δυνατότητα, μέσω σημαντικής εξοικονόμησης κόστους, να επικεντρώσουμε τους πόρους μας στις γεωγραφικές περιοχές που κατέχουμε εξ ολοκλήρου για το acoramidis, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας για το λανσάρισμα στις ΗΠΑ».

Ο αναλυτής της Mizuho, Salim Syed, σε σημείωμα του τόνισε ότι η συμφωνία έχει «θεμελιώδη» και «λειτουργική» λογική για την BridgeBio, καθώς η Bayer διαθέτει ευρύ χαρτοφυλάκιο καρδιαγγειακών παθήσεων.

«Η Bayer έχει ξεκάθαρο όραμα να μεταμορφώσει την καρδιαγγειακή περίθαλψη για ασθενείς και το acoramidis συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιό μας στην εξειδικευμένη καρδιολογία», όπως δήλωσε ο Juergen Eckhardt, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του τμήματος φαρμακευτικών προϊόντων της Bayer και επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης.

«Ως κορυφαίος παίκτης στον τομέα των καρδιαγγειακών παθήσεων, θα εργαστούμε για να κάνουμε αυτή τη νέα θεραπεία διαθέσιμη σε ασθενείς το συντομότερο δυνατό, μετά τη θετική απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ