ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΓιατί αποχωρεί ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος από την Biogen

Γιατί αποχωρεί ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος από την Biogen

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Biogen επιφέρει η αποχώρηση του ελληνικής καταγωγής Stelios Papadopoulos από την ηγεσία της φαρμακευτικής, δίνοντας δυνητικά στον διευθύνοντα σύμβουλο Chris Viehbacher περισσότερη ελευθερία. Για τον Viehbacher, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Νοέμβριο, η μεταμόρφωση της Biogen αποτελεί κορυφαία πρόκληση.

Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Biogen επιφέρει η αποχώρηση του ελληνικής καταγωγής Stelios Papadopoulos από την ηγεσία της φαρμακευτικής, δίνοντας δυνητικά στον διευθύνοντα σύμβουλο Chris Viehbacher περισσότερη ελευθερία
Stelios Papadopoulos

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο επί μακρόν πρόεδρος της Biogen και «νονός» της βιοτεχνολογίας κ. Stelios Papadopoulos, Ph.D., θα αποσυρθεί από τη θέση του προέδρου, όπως δήλωσε ο Viehbacher στη διάρκεια πρόσφατης τηλεδιάσκεψης.

Ο 74χρονος πλέον Stelios Papadopoulos πλησιάζει σε ηλικία συνταξιοδότησης, που για την φαρμακευτική επιχείρηση Biogen είναι τα 75 έτη για τα ανώτερα στελέχη.

Ο Stelios Papadopoulos βρίσκεται στη θέση του προέδρου της Biogen από το 2014, ενώ υπήρξε «εμπνευστής» πολλών άλλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Exelixis, που ειδικεύεται στην παραγωγή φαρμάκων κατά του καρκίνου.

Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από το 2008. Ο Stelios Papadopoulos είναι ένας πρώην τραπεζίτης επενδύσεων που ειδικεύεται στις εταιρείες βιοεπιστήμης. Ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Κυτταρικής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ενώ πλέον είναι αναπληρωτής καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ο Stelios Papadopoulos, πέρα από πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της Exelixis, έχει ιδρύσει την Anadys Pharmaceuticals το 2000, και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μέχρι την εξαγορά της από την Hoffman-La Roche το 2011, όπου κατείχε τη θέση του προέδρου το 2011. Στον μη-κερδοσκοπικό τομέα, ο Stelios Papadopoulos είναι συν-ιδρυτής και πρόεδρος του Fondation Santé, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Visitors of Duke Medicine και μέλος της Παγκόσμιας Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Duke για την Καινοτομία στην Υγεία.

Καταγωγή…

Είναι Πόντιος από την πλευρά του πατέρα του και Μικρασιάτης από την πλευρά της μητέρας του. Γεννήθηκε το 1948 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, στο Χαριλάου, και είναι οπαδός του Άρη. Παρότι πέρασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Stelios Papadopoulos φοίτησε μόλις τρεις μήνες και έφυγε για τις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στη Δυτική Βιρτζίνια. Εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Βιολογία, έκανε μεταπτυχιακό στο Πίτσμπουργκ και μετά στράφηκε στη Βιοφυσική. Με επιπλέον σπουδές στα Οικονομικά, σύντομα μεταπηδά από τον ακαδημαϊκό χώρο στον τομέα των επενδύσεων, ως αναλυτής μετοχών βιοτεχνολογίας στη Γουόλ Στριτ. Από τότε, η πορεία του είναι διαρκώς ανοδική.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ