ΕπιχειρηματικάFAMAR: Νέες Επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα

FAMAR: Νέες Επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα

- Advertisement -

Η FAMAR, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO) και μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου των CDMOs στην Ευρώπη, ενισχύει περαιτέρω την ηγετική της θέση στις υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (3PL) με νέες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής της στη Θήβα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αύξηση Αποθηκευτικής Δυναμικής

Ανταποκρινόμενη στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής, η FAMAR υλοποιεί στοχευμένες επενδύσεις με την προσθήκη τριών νέων modules, τα οποία θα αυξήσουν σημαντικά την αποθηκευτική δυναμική του Κέντρου Διανομής. Συγκεκριμένα, τα τρία υπερσύγχρονα αυτά modules, σχεδιασμένα με βάση τις αυστηρές απαιτήσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας, αναμένεται να προσθέσουν 6.000 τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικού χώρου, δημιουργώντας επιπλέον 7.500 παλετοθέσεις.

Το ένα εκ των τριών modules, έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων, θα αφορά στη διαχείριση φαρμάκων που απαιτούν ψύξη. Πρόκειται για ένα Module 2.500 παλετοθέσεων, εξοπλισμένο με σύγχρονους θαλάμους ψύξης, που θα διασφαλίζει την άψογη τήρηση των συνθηκών ψύξης (μεταξύ +2°C και +8°C) σε κάθε στάδιο, από την αποθήκευση έως τη φόρτωση. Η επέκταση αυτή διπλασιάζει την αποθηκευτική δυνατότητα για σκευάσματα ειδικών απαιτήσεων, προσφέροντας στους πελάτες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές διανομής (GDP).

Παράλληλα, η FAMAR αυξάνει το στόλο του Κέντρου Διανομής της με σύγχρονα διζωνικά φορτηγά με θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας (2°C – 8°C και 15°C – 25°C), εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη. Τα οχήματα αυτά, υποστηρίζονται από ενσωματωμένο σύστημα τηλεματικής που παρέχει ειδοποιήσεις θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας τις βέλτιστες συνθήκες των φαρμακευτικών σκευασμάτων κατά τη μεταφορά. Με αυτόν τον τρόπο, η FAMAR επιτυγχάνει παραδόσεις άνω του 90% με ίδια μέσα σε όλη την Ελλάδα.

Καινοτόμες Υπηρεσίες Σειριοποίησης (Serialization)

Παράλληλα, η FAMAR, πρωτοπόρος στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών, ηγείται της ομαλής μετάβασης από το ΕΟΦoσήμο στη σειριοποίηση φαρμάκων έως το 2025. Στο Κέντρο Διανομής, η FAMAR έχει δρομολογήσει επενδύσεις για την παροχή υπηρεσιών off-line serialization, όπου η εταιρεία διαθέτει πολυετή εμπειρία καθώς εφαρμόζει την εν λόγω διαδικασία, ήδη από το 2020, στα παραγωγικά της εργοστάσια. Πρόκειται για μια διαδικασία που ενισχύει την ασφάλεια και την ιχνηλασιμότητα των φαρμάκων με τρόπο που συμμορφώνεται απόλυτα με την ελληνική νομοθεσία.

Ο κ. Απόστολος Σαγιάκος, Γενικός Διευθυντής της FAMAR στην Ελλάδα, σχολίασε τις επενδύσεις λέγοντας: «Η επέκταση του Κέντρου Διανομής στη Θήβα και η ενίσχυση των υπηρεσιών μας με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα αποτελούν κρίσιμα βήματα για τη στήριξη της αυξανόμενης ζήτησης και την προσφορά ασφαλέστερων και πιο αποτελεσματικών λύσεων στους πελάτες μας. Με αυτές τις κινήσεις, η FAMAR όχι μόνο διασφαλίζει την επικράτηση στον κλάδο αλλά και την ανάπτυξη μιας βιώσιμης στρατηγικής που θα εξασφαλίσει την μακροχρόνια επιτυχία μας.»

Σχετικά με τη FAMAR

Η FAMAR είναι κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων σε τρίτους. Η FAMAR διαθέτει εμπειρία 75 ετών στην παροχή υψηλής ποιότητας φαρμακοτεχνικών μορφών, συμπεριλαμβανομένων των αποστειρωμένων υγρών, στερεών και ημι-στερεών, μέσα από τις οποίες δημιουργεί αξία για τους πελάτες της. Με δραστηριότητα στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα, η FAMAR απασχολεί περισσότερα από 1.850 άτομα σε ένα δίκτυο έξι εργοστασίων παραγωγής και δύο κέντρων R&D, παράγει 1.700 διαφορετικά προϊόντα για περισσότερες από 80 διεθνείς αγορές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ