ΕπιχειρηματικάESG Brochure: H MSD δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα

ESG Brochure: H MSD δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα

- Advertisement -

Το θετικό αποτύπωμα της MSD στην κοινωνία, την υγεία και το περιβάλλον, επιβεβαιώνεται μέσα από το έντυπο Εταιρικής Ευθύνης (Environment Social Governance Brochure) του 2022, στο οποίο καταγράφονται όλες οι ενέργειες της εταιρείας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, εστίασε το 88% των προϊόντων της στην αντιμετώπιση των 20 σημαντικότερων ασθενειών, καθώς και 12,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, επενδύθηκαν 4,7 εκατομμύρια ευρώ σε κλινική έρευνα που αφορά σε μελέτες Φάσης I-II-III και IV διπλασιάζοντας τον αριθμό των μελετών Φάσης Ι-ΙΙ-ΙΙΙ και φτάνοντας τις 11 ενεργές μελέτες Φάσης IV.

Στην Ελλάδα η MSD έχει υποστηρίξει 25 συλλόγους ασθενών και 20 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ενώ έχει πραγματοποιήσει σημαντικές δωρεές σε επιστημονικούς σκοπούς θέτοντας πάντα σε προτεραιότητα τη δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Υγιεινές συνήθειες…

Με όραμα τη μείωση του καρκίνου του πνεύμονα, το 2021 σε συνεργασία με το QualityNet Foundation και την ΕΟΠΕ υλοποίησε το πρόγραμμα «Η Υγεία μου, η ζωή μου». Η αντικαπνιστική πρωτοβουλία αναπτύχθηκε στην πλατφόρμα ygeiamouzoimou.gr και ενημερώνει το κοινό με ένα ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο για τη σημασία της αποφυγής του καπνίσματος ως παράγοντα διατήρησης της καλής μας υγείας, αλλά και για την αξία της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών.

Η MSD, λειτουργώντας ως εταίρος σε θέματα πολιτικής υγείας, στηρίζει πρωτοβουλίες και συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο με προτάσεις που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και μελέτες. Στο πλαίσιο αυτό, η MSD έχει συνεργαστεί και στηρίξει το επιστημονικό έργο του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, του Ινστιτούτου Πολιτικών Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (ΙΠΟΚΕ) σχετικά με προτεινόμενες λύσεις βελτίωσης της αποδοτικότητας του Συστήματος Υγείας, και του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τη δυνατότητα της χώρας να καταστεί Κέντρο Αριστείας στην αξιοποίηση των δεδομένων πραγματικού χρόνου (Real World Data /Real World Evidence) και την ανάγκη υιοθέτησης εθνικής στρατηγικής προς αυτή την κατεύθυνση.

Συμπερίληψη…

Βασικός παράγοντας των προσπαθειών της εταιρείας είναι οι άνθρωποί της, οι οποίοι αποτελούν θεμέλιο της επιτυχίας της. Σήμερα 48% των εργαζομένων είναι γυναίκες, 60% της ομάδας διοίκησης είναι γυναίκες και 27% των νέων προσλήψεων προέρχεται από διαφορετικούς κλάδους. Μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα και πολιτικές που έχει αναπτύξει, δημιουργεί ένα υγιές και θετικό εργασιακό περιβάλλον, που διέπεται από σεβασμό και συμπερίληψη, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στη ψυχική υγεία και ευημερία των εργαζομένων της.

Τέλος, η MSD επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της κλιματικής κρίσης υιοθέτησε νέους περιβαλλοντικούς στόχους. Συγκεκριμένα – μεταξύ άλλων – στοχεύει στην επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας του άνθρακα σε σχέση με τις δραστηριότητές της έως το 2025, στη μείωση κατά 46% μέχρι το 2030 των λειτουργικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και στην προμήθεια του 100% της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2025.

Η Agata Jakoncic, Managing Director MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, σχολίασε: «Για εμάς στην MSD, η υπεύθυνη λειτουργία με θετικό αποτύπωμα βρίσκεται στο επίκεντρο των όσων κάνουμε. Εναρμονιζόμενοι με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αντιμετωπίζουμε ολιστικά τα σχετικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, καλλιεργούμε μια κουλτούρα ηθικής και διαφάνειας που αντανακλάται σε όλες μας τις ενέργειες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες και έργα που παράγουν υπεραξία για την κοινωνία και τους ανθρώπους».

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc Rahway, NJ, ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του κοινού μας σκοπού: Χρησιμοποιούμε τη δύναμη των επιστημών αιχμής, για να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 130 χρόνια, φέρνουμε την ελπίδα στους ανθρώπους ανακαλύπτοντας και αναπτύσσοντας σημαντικές θεραπείες και εμβόλια. Φιλοδοξούμε να είμαστε μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξέχουσα θέση παγκοσμίως, εστιάζοντας στην εντατική έρευνα, για να συμβάλλουμε στην παροχή καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων που προάγουν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Καλλιεργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης και λειτουργούμε υπεύθυνα για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον για όλους τους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ