ΕπιχειρηματικάΔιπλή Βράβευση της Roche Hellas στα Prix Galien Greece 2019

Διπλή Βράβευση της Roche Hellas στα Prix Galien Greece 2019

- Advertisement -

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Roche Hellas στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων Φαρμακευτικής Καινοτομίας Prix Galien Greece 2019, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η εταιρεία κατέκτησε το βραβείο «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν». Πρόκειται για το καινοτόμο φαρμακευτικό μόριο που αποτελεί την πρώτη εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αντι-PDL1 ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης. Έχει επιδείξει σημαντικό όφελος επιβίωσης στους ασθενείς στη 2η γραμμή του μη-μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα. Και μακράς διάρκειας ανταποκρίσεις στο μεταστατικό ουροθηλιακό καρκίνο.

Παράλληλα, βραβεύτηκε στην κατηγορία «Καλύτερο Προϊόν Ιατρικής Τεχνολογίας» με το FoundationOne® CDx και το FoundationOne® Liquid. Το FoundationOne® CDx είναι η πρώτη ανάλυση ολοκληρωμένου γονιδιωματικού προφίλ. Έίναι εγκεκριμένη από τον FDA ως ευρύ συνοδό διαγνωστικό εργαλείο (CDx), για δείγματα ιστού ασθενών με συμπαγείς όγκους. Το FoundationOne® Liquid είναι μια συμπληρωματική δοκιμασία υγρής βιοψίας. Αφορά ασθενείς που δε διαθέτουν ιστό ή για παρακολούθηση της θεραπείας των ασθενών.

Καρκίνος πνεύμονα και ουροδόχου κύστης

Η κα Δήμητρα Κιντώνη, Portfolio Strategy Director της Roche Hellas, δήλωσε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διπλή σημερινή αναγνώριση, αφενός μιας νέας πρωτοποριακής θεραπείας της Roche για τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης ως το καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν και αφετέρου του FoundationOne® CDx και του FoundationOne® Liquid, δύο καινοτόμων υπηρεσιών ολοκληρωμένου γονιδιωματικού προφίλ που βοηθούν τους θεράποντες ιατρούς στην εξατομικευμένη διαχείριση και θεραπευτική προσέγγιση των ογκολογικών ασθενών.

Η διάκριση αυτή αποτυπώνει τη δέσμευσή μας για ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών τεχνολογιών και ιατρικών λύσεων, που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών και προσφέρουν πραγματικά οφέλη, από την έγκαιρη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία».

Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις

Η κα Ξένια Καπόρη, External Affairs Director της Roche Hellas, ανέφερε σχετικά: «Ο θεσμός των Prix Galien αναδεικνύει το σπουδαίο ρόλο της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ανεμπόδιστης πρόσβασης των ασθενών στα επιτεύγματα αυτής της προσπάθειας, με τη μορφή καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων. Στη Roche Hellas δραστηριοποιούμαστε με στόχο, να εξασφαλίζουμε στους ασθενείς στην Ελλάδα έγκαιρη πρόσβαση σε νέες θεραπείες, που αυξάνουν τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής τους. Πεποίθησή μας είναι ότι η καινοτομία στο χώρο του φαρμάκου δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά κινητήριο μοχλό για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου συστήματος υγείας, το οποίο θα δημιουργεί οφέλη για τους ασθενείς, για την ιατρική κοινότητα, για τις επιχειρήσεις του κλάδου και για την εθνική οικονομία».

Τα βραβεία Prix Galien, που διοργανώνονται στην Ελλάδα από το 2013. Αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή τη θεραπεία των ασθενών, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων.

Σχετικά με τη Roche

Η Roche αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία παγκοσμίως στον Κλάδο Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Εστιάζει στην προαγωγή της επιστήμης με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Ο συνδυασμός της δυναμικής των Κλάδων Φαρμάκου και Διαγνωστικών υπό την ίδια στέγη, έχουν καταστήσει τη Roche ηγέτιδα στην εξατομικευμένη θεραπεία – μια στρατηγική που έχει στόχο να προσφέρει σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο. Διαθέτει ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η Roche κατέχει επίσης ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου. Καθώς και στη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.

Από το έτος ίδρυσής της, το 1896, η Roche εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας πολλών παθήσεων και να προσφέρει σημαντικό όφελος στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, η εταιρεία με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Παρουσία σε 100 χώρες

Τριάντα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί από τη Roche συμπεριλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). Μεταξύ αυτών πολύτιμα για τη ζωή αντιβιοτικά, ανθελονοσιακά και αντικαρκινικά φάρμακα. Επιπλέον, για δέκατη συνεχή χρονιά, η Roche έχει αναγνωριστεί ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον Κλάδο του Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones.

Ο Όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες. Το 2018 απασχόλησε περισσότερους από 94.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το 2018, η Roche επένδυσε 11 δισ. ελβετικά φράγκα σε Έρευνα & Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις ύψους 56,8 δισ. ελβετικών φράγκων. Η Genentech στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ