ΕπιχειρηματικάChiesi: Σημαντικές διακρίσεις για το εργασιακό της περιβάλλον

Chiesi: Σημαντικές διακρίσεις για το εργασιακό της περιβάλλον

- Advertisement -

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas βραβεύτηκε και φέτος από τους δύο κορυφαίους Οργανισμούς σε αναγνώριση των πρακτικών που υιοθετεί σε επίπεδο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναγνωρίστηκε από το διεθνώς αναγνωρισμένο Top Employers Institute με τον τίτλο του «Κορυφαίου Εργοδότη» για το 2024 και από το Great Place to Work® Institute ως μια εκ των εταιρειών με το «Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον» για το 2024.

  • Γράφει η Αλεξάνδρα Βέτσικα
Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas βραβεύτηκε και φέτος από τους δύο κορυφαίους Οργανισμούς σε αναγνώριση των πρακτικών που υιοθετεί σε επίπεδο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.
Αλεξάνδρα Βέτσικα Head of Human Resources & Administrative Affairs, Chiesi Hellas

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ως Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, προσπαθούμε διαρκώς να απελευθερώνουμε τη δυναμική μας, ώστε να βελτιωνόμαστε και να αναπτυσσόμαστε, έχοντας κυρίως ως άξονα την ανατροφοδότηση των ανθρώπων μας μέσω των πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας και πρακτικών ακρόασης (listening practices) που διαθέτουμε.

H συμμετοχή μας για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Top Employer Certification ήταν πράγματι απαιτητική. Εν τούτοις, αντλώντας διδάγματα από την χαρτογράφηση του «ταξιδιού του εργαζόμενου» (employee journey mapping) και ακολουθώντας το πλάνο μετασχηματισμού μας, το 2023 καταφέραμε να ψηφιοποιήσουμε ακόμα περισσότερα βήματα επιτρέποντας σε όλους τους εργαζόμενους να λαμβάνουν την ίδια εμπειρία, συμπεριληπτικά.

Επιπλέον, ασχοληθήκαμε εστιασμένα με τη Γυναικεία Ενδυνάμωση (βάσει του πλάνου μας για ενίσχυση της Διαφορετικότητας, Δικαιοσύνης & Συμπερίληψης στον Οργανισμό) με βασικούς πυλώνες:
  • τη μηδενική έμφυλη διάκριση στις αμοιβές για την ίδια θέση, την ίδια βαθμίδα και χρόνια προϋπηρεσίας (pay equity)
  • τις ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και σταδιοδρομίας σε όλα τα επίπεδα (equal opportunity)
  • την αύξηση της παρουσίας των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και ηγεσίας, ακολουθώντας μια «δίκαια ισορροπημένη κατανομή στις ηγετικές θέσεις».

Αναφορικά με τον πρώτο πυλώνα, σχεδιάσαμε το σύστημα αποδοχών μας κατά τρόπο ώστε να ενημερώνεται ετησίως για τυχόν αποκλίσεις και να αποδίδεται αυτοματοποιημένα συγκεκριμένο ποσοστό αύξησης σε τυχόν περιπτώσεις έμφυλης διάκρισης στις αμοιβές. Χάρη στην τεχνολογία έχουμε καταφέρει να ελαχιστοποιήσουμε το ποσοστό και ετησίως να υπερηφανευόμαστε για δίκαιες αμοιβές σε όλους τους ανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις.

Αναφορικά με τον δεύτερο πυλώνα και την προσφορά ίσων ευκαιριών, έχουμε τη χαρά να ενισχύουμε ως Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Διεθνούς Κινητικότητας της εταιρείας μας, να προσφέρουμε αλλά και να δεχόμαστε στελέχη από άλλες θυγατρικές του Ομίλου στη χώρα μας, με ίσο ποσοστό συμμετοχών μεταξύ φύλων. Παράλληλα, χαιρόμαστε που το 2024 υποστηρίζουμε το πρόγραμμα BrainRegain, παρέχοντας ευκαιρίες σε Έλληνες εργαζόμενους που διαβιούν στο εξωτερικό να προσφέρουν με τη δυναμική τους στη χώρας τους. Αναφορικά με τον τρίτο πυλώνα, πέρυσι εισαγάγαμε εργαλεία συμβουλευτικής & καθοδήγησης (mentoring & coaching) και πρώιμες αναθέσεις ρόλων στην Chiesi Hellas με αποτέλεσμα να προαχθούν σε διοικητικές θέσεις γυναίκες σε ποσοστό 100% και να μειωθεί η διαφορά μεταξύ των φύλων στο 9% (στοιχεία Μαρτίου 2024)!

Εξατομικευμένη προσέγγιση

Επίσης, ακολουθώντας το όραμά μας «να γίνουμε η πιο θαυμαστή πελατοκεντρική εταιρεία στον φαρμακευτικό κλάδο» σχεδιάσαμε το πρώτο Chiesi Customer Centricity Campus – μια σειρά διαδραστικών εκπαιδεύσεων που για πρώτη φορά βασίστηκε στο μοντέλο συν-δημιουργίας συμμετεχόντων και εκπαιδευτών. Η εκπαίδευση υποστηρίζει την εφαρμογή συγκεκριμένου εργαλείου ανατροφοδότησης που κινητοποιεί τη «λειτουργική τροχαλία» και οδηγεί σε επιδραστική εξατομικευμένη προσέγγιση με ειλικρινές ενδιαφέρον προς τον πελάτη.

Ένα επιπλέον εργαλείο που μας ισχυροποίησε και ενίσχυσε τη συνολική βαθμολογία μας (+3.77% σε σχέση με το Top Employer 2024 benchmark) ήταν η εισαγωγή του νέου μοντέλου ταπεινής και ανθρώπινης Ηγεσίας που υιοθετήσαμε. Το μοντέλο στηρίζεται στην θεωρία του Ηγέτη του Μέλλοντος και έχει κατηγοριοποιήσει τις επιθυμητές συμπεριφορές σε τέσσερις τομείς. Όλοι οι εργαζόμενοι προτρέπονται να αναλάβουν την ευθύνη της δικής τους επαγγελματικής ανάπτυξης λειτουργώντας με ενσυναίσθηση σε ένα πολυσυστημικό περιβάλλον, όπου οι συνέργειες κατέχουν τον πρώτο ρόλο. Στην Chiesi μαθαίνουμε να ζούμε πάνω στην Περιγραφή των Θέσεων και όχι μέσα σε αυτές και δεσμευόμαστε να αναδεικνύει ο ένας τα ταλέντα και τις ικανότητες του άλλου!

Δείκτες ικανοποίησης και εμπιστοσύνης

Άλλωστε, η συντροφικότητα έχει αναδειχτεί ως ο πυλώνας που κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία στην ανώνυμη έρευνα ικανοποίησης των εργαζομένων, που διεξήχθη από το Great Place to Work® Institute Srl, αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων χαρίζοντας ένα εκπληκτικό ποσοστό του δείκτη εμπιστοσύνης στο 93%. Η βαθμολογία της εταιρείας και στους άλλους υπό αξιολόγηση πυλώνες ήταν υψηλή με δείκτες ικανοποίησης 89% για την αξιοπιστία, 88% για το σεβασμό και 86% για τη δικαιοσύνη. Οι άνθρωποι της Chiesi Hellas, μάλιστα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δήλωσαν σε ποσοστό 91% ότι αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι, που εργάζονται σε μια εταιρεία που προάγει την ανοιχτή, ειλικρινή επικοινωνία και συναδελφικότητα.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα της έρευνας και ευγνώμονες προς τους ανθρώπους μας για την αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται καθημερινά να προσφέρουμε πραγματικό αντίκτυπο και ειλικρινείς σχέσεις μέσα από τον τρόπο που λειτουργούμε. Η ευχαρίστηση των ανθρώπων μας αποτελεί προτεραιότητά μας, για να μπορούν όλοι να εκφράζουν τον καλύτερό τους εαυτό και την αυθεντικότητά τους καθημερινά.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε από καρδιάς όλες τις συναδέλφους, καθώς, τον Μάρτιο 2024, χάρισαν στην Chiesi Hellas την τρίτη της διάκριση ως μία εκ των Best Workplaces™ for Women Hellas 2024 (κατηγορία μεγέθους με 50-250 εργαζόμενους) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Η ευθύνη είναι μεγάλη τόσο απέναντι στους ασθενείς μας και στην ιατρική κοινότητα, όσο και προς τους ανθρώπους μας. Θέλει πάθος και ψυχή και γι’ αυτό, όταν λαμβάνουμε αποφάσεις, συνυπολογίζουμε την ανάγκη να δημιουργούμε αξία για όλα τα μέλη του οικοσυστήματός μας. Αυτοί είμαστε εμείς!

Αλεξάνδρα Βέτσικα
Head of Human Resources & Administrative Affairs, Chiesi Hellas

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ