ΕπιχειρηματικάBristol: Πώληση μονάδας στην Catalent -Στόχευση σε θεραπείες CAR-T

Bristol: Πώληση μονάδας στην Catalent -Στόχευση σε θεραπείες CAR-T

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στην μεταβίβαση μονάδας -προς την Catalent- που διαθέτει στην Ιταλία προχώρησε η Bristol-Myers Squibb καθώς προετοιμάζεται να μετακομίσει σε νέο χώρο μετά την εξαγορά της Celgene, ύψους 74 δισ. δολαρίων.

Στην μεταβίβαση μονάδας -προς την Catalent- που διαθέτει στην Ιταλία προχώρησε η Bristol-Myers Squibb καθώς προετοιμάζεται να μετακομίσει σε νέο χώρο μετά την εξαγορά της Celgene

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με στοιχεία της Bristol-Myers Squibb η εγκατάσταση είναι συνολικής έκτασης 208.000 τετραγωνικών πόδων. Βρίσκεται στο Anagni της Ιταλίας και απασχολεί περίπου 700 υπαλλήλους.

Η μονάδα είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για την παραγωγή βιολογικών φαρμάκων, και αποστειρωμένων προϊόντων. Κατασκευάζει μεγάλη ποικιλία προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων καρκινογόνων και καρδιολογικών φαρμάκων, τα οποία η Catalent θα συνεχίσει να παράγει για λογαριασμό της Bristol-Myers. Η Bristol-Myers Squibb χρησιμοποίησε την εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης, για να λανσάρει πολλά από τα φάρμακα της στην πάροδο των ετών.

Όπως επισημαίνει η Bristol-Myers Squibb, η πώληση αποτελεί μέρος της διαδικασίας απλούστευσης του χαρτοφυλακίου της, στο πλαίσιο «μελλοντικών απαιτήσεις του εξελισσόμενου αγωγού φαρμάκων της».

Αλλαγή κατεύθυνσης

Η στόχευση της Bristol-Myers Squibb άλλαξε σημαντικά τον περασμένο Νοέμβριο, με την εξαγορά της Celgene, ύψους 74 δισ. Δολαρίων. Βραχυπρόθεσμος στόχος για τους επενδυτές είναι τα τρία στοιχεία ενεργητικού. Το ozanimod για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Συν δύο θεραπείες CAR-T, που στοχεύουν στο λέμφωμα και το πολλαπλό μυέλωμα.

Η συμφωνία προβλέπει οι επενδυτές να λάβουν επιπλέον 9 δολάρια ανά μετοχή. Προϋπόθεση είναι τα τρία αυτά φάρμακα κυκλοφορήσουν στην αγορά – αλλά τίποτα επιπλέον εάν κάποιο εξ’ αυτών αποτύχει.

Το πρώτο είναι το ozanimod, το οποίο έχει νέα ημερομηνία PDUFA στις 25 Μαρτίου 2020. Ο FDA είχε ζητήσει πέρυσι από την Celgene πρόσθετα δεδομένα. Ένα από τα άλλα δύο έχει προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους για να λάβει έγκριση και το τρίτο μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Η Bristol-Myers Squibb έχει συγκεντρώσει δύο μονάδες παραγωγής CAR-T για τα προϊόντα αυτά. Η πρώτη βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, την οποία η Celgene απέκτησε με την εξαγορά της Juno Therapeutics, ύψους 9 δισ. δολ. Η άλλη στο New Jersey, αποτελεί μέρος της συνεργασίας της Celgene με τη Bluebird Bio.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ