ΕπιχειρηματικάBoehringer: Συνεργασία με Ginkgo - Ανάπτυξη νέων θεραπειών

Boehringer: Συνεργασία με Ginkgo – Ανάπτυξη νέων θεραπειών

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε συνεργασία με την Ginkgo Bioworks, η οποία αναπτύσσει μια κορυφαία πλατφόρμα για τον προγραμματισμό κυττάρων, προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Boehringer Ingelheim.

Σε συνεργασία με την Ginkgo Bioworks, η οποία αναπτύσσει μια κορυφαία πλατφόρμα για τον προγραμματισμό κυττάρων, προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Boehringer Ingelheim.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στόχος της συμφωνία είναι η Boehringer Ingelheim να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ανακάλυψης νέων θεραπευτικών προϊόντων μέσω της Ginkgo, επιταχύνοντας τη διαδικασία ανακάλυψης και ανάπτυξη νέων μορίων για την αντιμετώπιση ασθενειών που δεν καλύπτονται από τα συμβατικά φάρμακα.

Σήμερα, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με ασθένειες που δεν μπορούν να θεραπευτούν ή αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς.

Η Ginkgo και η Boehringer Ingelheim θα συνεργαστούν για την εξόρυξη μεταγονιδιωματικών αλληλουχιών από τη βάση δεδομένων της πρώτης, η οποία παρέχει πρόσβαση σε μια τεράστια δεξαμενή με καινοτόμα βιοδραστικά μόρια, επιτρέποντας δυνητικά την ταχεία αναγνώριση μορίων, ως αφετηρία, για την πιθανή ανακάλυψη νέων θεραπειών σε ασθενείς.

Βάση δεδομένων 

«Η Ginkgo είναι σε θέση να βοηθήσει συνεργάτες της, όπως η Boehringer Ingelheim, συνδράμοντας στις προσπάθειες τους για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων», όπως δήλωσε ο Jason Kelly, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Ginkgo Bioworks.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Boehringer Ingelheim αξιοποιώντας το Foundry και το Codebase για να “ξεκλειδώσουμε” νέες δυνατότητες ως προς την ανάπτυξη καινοτόμων βιοφαρμακευτικών προϊόντων» συμπληρώνει.

Η Ginkgo έχει δημιουργήσει μια από τις ευρύτερες και βαθύτερες βάσεις δεδομένων μεταγονιδιωματικής παγκοσμίως, με τη βοήθεια της πρόσφατης εξαγοράς της Zymergen. Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει περισσότερες από τρεις terabases δεδομένων αλληλουχιών και πάνω από δύο δισεκατομμύρια αποκλειστικές αλληλουχίες πρωτεΐνης από μια ποικιλία μικροβίων, δημιουργώντας μια μοναδική βάση για την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών μορίων.

Σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας, η Ginkgo θα λάβει προκαταβολικά τα έξοδα έρευνας και πληρωμές ορόσημο βάσει επιτυχίας για την έρευνα και ανάπτυξη, μέχρι συνολικού ύψους 406 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης περαιτέρω δικαιώματα στην Ginkgo επί των πωλήσεων στα νέα φάρμακα που θα προκύψουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ