ΕπιχειρηματικάBiogen: Η Samsung Biologics απέκτησε το ποσοστό της Samsung Bioepis

Biogen: Η Samsung Biologics απέκτησε το ποσοστό της Samsung Bioepis

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε συμφωνία με την φαρμακευτική επιχείρηση Biogen για την εξαγορά του μεριδίου της στην μονάδα βιο-ομοειδών Samsung Bioepis, έναντι 2,3 δισ. δολ. προχώρησε η Samsung Biologics.

Σε συμφωνία με την φαρμακευτική επιχείρηση Biogen για την εξαγορά του μεριδίου της στη μονάδα βιο-ομοειδών Samsung Bioepis, έναντι 2,3 δισ. δολ. προχώρησε η Samsung Biologics.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή δεν σημαίνει σημαντικές αλλαγές για την Biogen, εκτός από τη μείωση του μεριδίου στο χαρτοφυλάκιο των βιο-ομοειδών. Συγκεκριμένα, οι συμφωνίες αποκλειστικής εμπορικής ανάπτυξης που προβλέπονται σε τέσσερα εγκεκριμένα βιο-ομοειδή σκευάσματα και σε ένα υπό ανάπτυξη φάρμακο, παραμένουν αμετάβλητες. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Michael Yee, αναλυτής της Jefferies στο fiercepharma «η κίνηση υποδηλώνει πως μια οριστική εξαγορά της Biogen δεν είναι πιθανή να συμβεί σύντομα».

Στη διάρκεια πρόσφατης τηλεδιάσκεψης με τους επενδυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Biogen, κ. Μισέλ Βουνάτσος είπε ότι η διοίκηση της φαρμακευτικής συνεργάζεται στενά με το διοικητικό της συμβούλιο για «βραχυπρόθεσμες αλλαγές, αλλά και νέες στρατηγικές επιλογές».

Αλλαγή μετοχικής σύνθεσης

Η Samsung Biologics ενέκρινε τη συναλλαγή, κατά την οποία η πληρωμή για τις μετοχές θα γίνει σε δόσεις τα επόμενα δύο χρόνια και η πλήρης ιδιοκτησία θα τεθεί σε ισχύ τη στιγμή που θα γίνει η πρώτη πληρωμή του 1 δισ. δολ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε επίσης να συγκεντρώσει κεφάλαιο 3 τρισ. KRW (περίπου 2,5 δισ. δολ.) με την έκδοση νέων μετοχών, τα έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς των μετοχών της Samsung Bioepis.

Η συμφωνία θα προσφέρει περαιτέρω αύξηση πωλήσεων και βελτιώσεις στο λειτουργικό περιθώριο της Samsung Bioepis με βελτιωμένη λειτουργική αποτελεσματικότητα, πλεόνασμα προϋπολογισμού και δημιουργία ταμειακών ροών. Η Samsung Bioepis κυκλοφόρησε με επιτυχία πέντε βιο-ομοειδή παγκοσμίως, τρία στα αυτοάνοσα και δύο στην ογκολογία. Επιπλέον, ένα προϊόν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά και τέσσερα βιο-ομοειδή βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές Φάσης 3.

Η εξαγορά του μεριδίου της Biogen αναμένεται να επιταχύνει τις δυνατότητες ανάπτυξης της Samsung Bioepis και τις μελλοντικές επιδόσεις στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, με βελτιωμένη αυτονομία και ευελιξία στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή θα δώσει στην Biogen επιπλέον μετρητά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη σύναψη συμφωνιών, όπως τονίζει ο κ. Yee. Σε συνομιλίες που είχε με την εκτελεστική ομάδα της Biogen, ο κ. Yee σημείωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να έχει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ