ΕπιχειρηματικάBayer: Ολοκληρώθηκε ο 1ος Φοιτητικός Διαγωνισμός «Αρχιμήδης»

Bayer: Ολοκληρώθηκε ο 1ος Φοιτητικός Διαγωνισμός «Αρχιμήδης»

- Advertisement -

Η Bayer Ελλάς έχοντας ως προτεραιότητά της τη στήριξη των νέων επιστημόνων που φιλοδοξούν να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις για τις σύγχρονες προκλήσεις, υποστήριξε τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό του ΕΚΠΑ και συμμετείχε στην επιβράβευση τριών προπτυχιακών και τριών μεταπτυχιακών ομάδων χορηγώντας μέρος των χρηματικών επάθλων και δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να υλοποιήσουν περαιτέρω τις ιδέες τους. Οι τελικοί του Διαγωνισμού για κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκαν στις 7 και 20 Μαρτίου αντίστοιχα.

Η Bayer Ελλάς έχοντας ως προτεραιότητά της τη στήριξη των νέων επιστημόνων που φιλοδοξούν να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις για τις σύγχρονες προκλήσεις, υποστήριξε τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό του ΕΚΠΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό της κάθε κατηγορίας παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε 7μελή επιτροπή που αποτελούνταν από τους:

1. Ομ. Καθ. Νικόλαο Μυλωνά, Ακαδημαϊκό Σύμβουλο, Κέντρο Αρχιμήδης
2. Επικ. Καθ. Αντώνη Λιβιεράτο, Επιστημονικό Σύμβουλο, Κέντρο Αρχιμήδης
3. Καθ. Αριστείδη Σάμιτα, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ΕΚΠΑ
4. Βασίλη Σιέμο, Υπεύθυνο Επιχειρηματικού Επιταχυντή, Κέντρο Αρχιμήδης
5. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Bayer Ελλάς
6. Στέργιο Αναστασιάδη, Partner, Genesis Ventures για τις προπτυχιακές ομάδες και
Μαρίνα Καλογεράκου, Investment Associate, Genesis Ventures για τις
μεταπτυχιακές ομάδες αντίστοιχα
7. Κωνσταντίνο Καρβουνάκη, Investment Associate, Metavallon.
Οι νικήτριες ομάδες των προπτυχιακών φοιτητών που βραβεύτηκαν είναι:

• 1η ομάδα: Ventee. Μέλη: Γιάννης Δαρίδης, Γιάννης Τσέλιος, Ανδρέας Γεωργαλής, Πάνος Μαντάς.
• 2η ομάδα: Alcopass. Μέλη: Κρίστιαν Βερδή, Μαρία Ζούρα, Εμμανουήλ Κανάκης.
• 3η ομάδα: Caius Paths. Μέλη: Γιώργος Μενδρινός, Νικόλαος Πυρένης, Μάριος Γλυτσός.

Οι νικήτριες ομάδες των μεταπτυχιακών φοιτητών που βραβεύτηκαν είναι:
  • 1η ομάδα: Bactopulp. Μέλη: Γεώργιος Ζωχιός, μεταπτυχιακός φοιτητής στη Βιοτεχνολογία, και Παναγιώτης Δημητρίου, φοιτητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • 2η ομάδα: Aurelia. Μέλη: Μαρκέλλα Παπή και Σπυρίδων Μάριος Γιατρός, μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Βιοτεχνολογία.
  • 3η ομάδα: Relux. Μέλη: Μαριλένα Ανδρεοπούλου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Φαρμακευτικής, Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος, προπτυχιακός φοιτητής Χημείας, και Μανόλης Βάρδας, διδακτορικός φοιτητής Ιατρικής.
Ο Ομ. Καθηγητής κ. Νικόλαος Μυλωνάς, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος, Κέντρο Αρχιμήδης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της δράσης:

«Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η κινητοποίηση του επιχειρηματικού πνεύματος της φοιτητικής κοινότητας του ΕΚΠΑ και η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω της διαμόρφωσης καινοτόμων ιδεών, που λύνουν προβλήματα της σύγχρονης κοινωνικής και επιχειρηματικής πραγματικότητας. Η δράση αυτή αποτελεί ένα παράδειγμα των δράσεων του ΕΚΠΑ, που έχει σκοπό να προάγει το επιχειρηματικό πνεύμα εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους φοιτητές που βρίσκονται εδώ σήμερα για την δημιουργικότητα, την επιχειρηματική τους σκέψη και τη διάθεση να μεταμορφώσουν τη γνώση που έχουν αποκομίσει από την έως τώρα πορεία τους στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, και να τη μεταμορφώσουν σε μια, καινοτόμα, επιχειρηματική ιδέα».

Η κ. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, στην Bayer Ελλάς, που ήταν και η χορηγός των χρηματικών επάθλων, τόνισε: «Στην Bayer, πιστεύουμε βαθύτατα στην αξία της συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων και ταχέως μεταβαλλόμενων προκλήσεων στην υγεία και τη διατροφή. Στόχος μας, να δημιουργήσουμε μαζί προτάσεις που εξασφαλίζουν την ευημερία της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε δράσεις που αναδεικνύουν το σημαντικό ερευνητικό έργο των Πανεπιστημίων της χώρας μας και βοηθούν τις πλέον καινοτόμες προτάσεις να εξελιχθούν σε αξιόλογες και αποτελεσματικές επιχειρήσεις. Μέσα από την μακροχρόνια συνεργασία μας με το Κέντρο Αρχιμήδης, αποσκοπούμε στην ανάπτυξη του εξαιρετικού δυναμικού του Πανεπιστημίου σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα δυναμικό, συνεχώς εξελισσόμενο οικοσύστημα, που αναβαθμίζει την υγεία και τη διατροφή, ενώ παράλληλα, ενισχύει την οικονομία της χώρας μας».

Ο Andreas Pollner, Μanaging Director & Senior Bayer Representative στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Στην Bayer πιστεύουμε ότι η επένδυση στην καινοτομία και τη νέα επιχειρηματικότητα αποτελούν θεμελιώδεις παράγοντες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό και υποστηρίξαμε με ενδιαφέρον τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, που συνδυάζει την αξιοποίηση των φοιτητικών δεξιοτήτων και των νέων ιδεών με την προώθηση της καινοτομίας, γεγονός που εναρμονίζεται πλήρως με τη δέσμευσή μας να ενθαρρύνουμε ανάλογες πρωτοβουλίες που οδηγούν στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών προτάσεων και προϊόντων και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της υγείας του ανθρώπου. Συγχαίρουμε τους νικητές για τις καινοτόμες ιδέες και λύσεις που παρουσίασαν και ελπίζουμε αυτός ο διαγωνισμός να εμπνεύσει τους νέους να συνεχίσουν να καινοτομούν και να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στον τομέα της επιχειρηματικότητας. To πανεπιστήμιο και η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορούν να αποδειχτούν κόμβοι καινοτομίας, ανακάλυψης και διάδοσης γνώσης καθώς αποτελούν μια πλούσια πηγή ιδεών και ερευνητικών ευρημάτων, που μπορούν να αξιοποιηθούν σε πλήθος πρακτικών εφαρμογών.»

Σχετικά με την Bayer

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και του πλανήτη και για να βοηθήσουν στις προσπάθειες της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, όπως ο συνεχώς αυξανόμενος και γηράσκων πληθυσμός. Η Bayer, επίσης, είναι προσηλωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία θετικού αντίκτυπου μέσα από όλες τις δραστηριότητες της.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και αποτελεί σύμβολο της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της υψηλής ποιότητας, σε όλο τον κόσμο. Κατά το οικονομικό έτος 2022, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 101.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 50,7 δις ευρώ. Οι επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη προ ειδικών στοιχείων ανήλθαν σε 6,2 δις ευρώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ