Αξίζει να δειςBayer: Εξέγερση μετόχων - Κριτική στον CEO για το deal με Monsanto

Bayer: Εξέγερση μετόχων – Κριτική στον CEO για το deal με Monsanto

- Advertisement -

Πρωτοφανή κρίση στην ηγεσία της Bayer έχει προκαλέσει η συγχώνευση με την Monsanto, με το 55% των μετοχών να επιρρίπτει ευθύνες στον CEO για το deal με την αμερικανική εταιρεία

Bayer

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Έκτακτη συνέλευση συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της Bayer την Παρασκευή, καθώς ο CEO, Werner Baumann, έχασε μια κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης εν μέσω σφοδρής κριτικής για το deal των 63 δισ. δολ. με τη Monsanto και το κύμα των μηνύσεων που ακολούθησε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, περίπου το 55% των μετοχών ψήφισαν κατά του να απαλλαχθούν ο Werner Baumann και άλλα στελέχη από τις ευθύνες για την εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού την περασμένη χρονιά.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο, παρόμοιες αποφάσεις αποτέλεσαν στο παρελθόν αφορμή για να οδηγηθούν Γερμανοί CEO στην έξοδο.

Ο πρόεδρος της ιστορικής γερμανικής φαρμακευτικής, Werner Wenning, δήλωσε πως το διοικητικό συμβούλιο λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ψήφο και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μετόχων το γρηγορότερο δυνατό.

«Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δείχνουν ότι η συνέλευση των μετόχων ήθελε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα» πρόσθεσε.

Σε μια 13ωρη συγκέντρωση στη Βόννη την Παρασκευή, πάνω από το 55% των μετόχων ψήφισαν κατά της απαλλαγής του Baumann και άλλων διευθυντών από τις ευθύνες τους για την εξαγορά της γεωργικής εταιρείας Monsanto πέρυσι.

Η Bayer έχασε 35 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφαλαιοποίηση, λόγω κυρίως των επακόλουθων αγωγών που ισχυρίζονται ότι το κύριο συστατικό του Roundup – το ζιζανιοκτόνο της Bayer που αποκτήθηκε μέσω της Monsanto – προκαλεί καρκίνο.

Οι αγωγές έχουν πολλαπλασιαστεί και έφταναν τις 13.400 υποθέσεις στις ΗΠΑ μέχρι τις 11 Απριλίου. Η Bayer έχει υποσχεθεί να αγωνιστεί στο δικαστήριο και δήλωσε ότι δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι η γλυφοσάτη (glyphosate) προκαλεί καρκίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ