ΕπιχειρηματικάAstraZeneca: Λυπάμαι για την εγωιστική συμπεριφορά ορισμένων χωρών

AstraZeneca: Λυπάμαι για την εγωιστική συμπεριφορά ορισμένων χωρών

- Advertisement -

Ο επικεφαλής της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca Πασκάλ Σοριό εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, επικρίνοντας τις εγωιστικές συμπεριφορές ορισμένων χωρών.

AstraZeneca: Λυπάμαι για την εγωιστική συμπεριφορά ορισμένων χωρών - Πασκάλ Σοριό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όλο αυτό «θα μπορούσε να είναι μια στιγμή σαν την 4η Ιουλίου, τη γιορτή της ανεξαρτησίας (στις ΗΠΑ), όμως, δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει, διότι υπάρχει λίγο μια συμπεριφορά “πάνω απ’ όλα εγώ”», είπε ο Γάλλος κ. Πασκάλ Σοριό, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο ίδιος δεν έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα χωρών, την ώρα που η πανδημία έχει οδηγήσει σε έναν αγώνα ταχύτητας παγκοσμίως με στόχο την πρόσβαση, όσο το δυνατόν ταχύτερα, κατ’ αρχάς σε εξοπλισμούς προστασίας και κατόπιν στα εμβόλια.

«Παγκοσμίως, είναι σωστό να πούμε ότι θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτήν την πανδημία», τόνισε ο Σοριό, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά.

«Αυτό που δεν λειτούργησε, κατά τη γνώμη μου, είναι η συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο», αν και υπάρχουν παράλληλα «καλά παραδείγματα» συμπράξεων μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, όπως στην περίπτωση του εμβολίου της AstraZeneca, που αναπτύχθηκε μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Όμως, μπορώ να διακρίνω ότι τα πράγματα αλλάζουν και ότι μια διεθνής συνεργασία αναδύεται», επισήμανε.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πασκάλ Σοριό τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων «στην πρόληψη, την ανίχνευση και τις πρώτες θεραπείες», προκειμένου το σύστημα υγείας να είναι έτοιμο στο μέλλον.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του βρετανικού κολοσσού έγιναν την ώρα που στην Ευρώπη ο όμιλός του τίθεται υπό αμφισβήτηση για έλλειψη διαφάνειας στις καθυστερήσεις των παραδόσεων του εμβολίου του κατά της νόσου Covid-19, όπως και η ανταγωνίστρια εταιρεία, η αμερικανική Pfizer.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ