ΕπιχειρηματικάAstellas: Συμφωνία με την Kelonia έναντι 800 εκατ. δολαρίων

Astellas: Συμφωνία με την Kelonia έναντι 800 εκατ. δολαρίων

- Advertisement -

Σε ερευνητική συνεργασία και σύμφωνο αδειοδότησης με την Kelonia Therapeutics, με έδρα τη Βοστώνη, για την ανάπτυξη νέων ανοσοθεραπειών για τον καρκίνο, προχώρησε η Astellas Pharma, μέσω της θυγατρικής της Xyphos Biosciences.

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Σε ερευνητική συνεργασία και σύμφωνο αδειοδότησης με την Kelonia Therapeutics, με έδρα τη Βοστώνη, για την ανάπτυξη νέων ανοσοθεραπειών για τον καρκίνο, προχώρησε η Astellas Pharma, μέσω της θυγατρικής της Xyphos Biosciences.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Astellas και η Kelonia θα συνεργαστούν σε δύο ογκολογικά προγράμματα, αν και οι εταιρείες δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη τους συγκεκριμένους στόχους. Η Astellas θα καταβάλει προκαταβολικά 40 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο πρόγραμμα και επιπλέον 35 εκατομμύρια δολάρια εάν ασκήσει την επιλογή της για το δεύτερο πρόγραμμα.

Όπως τονίζει ο Adam Pearson, επικεφαλής στρατηγικής της Astellas «η συνεργασία θα ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ των πλατφορμών της θυγατρικής Xyphos και της Kelonia». Ο Adam Pearson σημείωσε ότι η τεχνολογία της Kelonia, θα βοηθήσει την Astellas να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με in vivo θεραπείες, με κύτταρα CAR-T για τον καρκίνο.

Η στρατηγική

Το iGPS της Kelonia, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της συμφωνίας, συσκευάζει γενετικά ωφέλιμα φορτία μέσα σε φακοϊικούς φορείς επόμενης γενιάς, επιτρέποντας την αποτελεσματική απελευθέρωση τους στον ιστό και τα κύτταρα-στόχους. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας βιοτεχνολογίας, το iGPS έχει σχεδιαστεί για να είναι διαθέσιμο και μπορεί να δημιουργήσει τα κύτταρα του ίδιου του ασθενούς μέσα στο σώμα, για να εκφράσουν τη θεραπευτική πρωτεΐνη.

Η συνεργασία θα συνδυάσει το iGPS της Kelonia με τις τεχνολογίες ACCEL και την convertibleCAR της Xyphos, οι οποίες ακολουθούν μια προσέγγιση συνθετικής βιολογίας για τη δημιουργία ευέλικτων κυτταρικών θεραπειών που «μπορούν να κατασκευαστούν και να ανασχεδιαστούν μέσα στο σώμα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Η πλατφόρμα επιτρέπει στξμ Xyphos να στοχεύει σε περισσότερα από ένα αντιγόνα καρκίνου και ανοίγει πρόσθετους τρόπους για να «ενεργοποιήσει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, για να βρει και να καταστρέψει τα κύτταρα-στόχους όγκου».

Η συμφωνία της Astellas επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της CAR-T καθώς ο FDA αυξάνει τον έλεγχο της κατηγορίας φαρμάκων. Τον Νοέμβριο του 2023, η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι διερευνούσε τις θεραπείες CAR-T μετά από αναφορές για δευτερογενείς κακοήθειες σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ