Αξίζει να δειςAnderson: Διορίστηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Bayer

Anderson: Διορίστηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Bayer

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Τη σκυτάλη από τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο Werner Baumann, ο οποίος αποσύρεται μετά από 35 χρόνια από την Bayer, παίρνει ο Bill Anderson, αναλαμβάνοντας καθήκοντα από την 1η Ιουνίου 2023.

Τη σκυτάλη από τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο Werner Baumann, ο οποίος αποσύρεται μετά από 35 χρόνια από την Bayer, παίρνει ο Bill Anderson, αναλαμβάνοντας καθήκοντα από την 1η Ιουνίου 2023.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Χημικός μηχανικός στην εκπαίδευση, ο 56χρονος Bill Anderson έχει υπηρετήσει σε πολλές ηγετικές θέσεις στη βιομηχανία της βιοεπιστήμης, τα τελευταία 25 χρόνια.

Πλέον πρόσφατα, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ελβετικού ομίλου Roche. Στον ρόλο αυτό, του πιστώνεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μετασχηματισμού που είχε ως αποτέλεσμα πολλά επιτυχημένα λανσαρίσματα νέων προϊόντων, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση εσόδων και μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Πριν από τα καθήκοντα του στην Roche, ο Bill Anderson ήταν διευθύνων σύμβουλος της Genentech, μιας πρωτοπόρου εταιρείας βιοτεχνολογίας που εξαγοράστηκε στη συνέχεια από τη Roche.

Ανάπτυξη νέων προϊόντων

Προηγουμένως, ο Bill Anderson κατείχε αρκετές ηγετικές θέσεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, όπως και στο οικονομικό τμήμα της εταιρείας βιοτεχνολογίας Biogen και Raychem.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Biogen, Genentech και Roche, ο κ. Anderson συμμετείχε στην ανάπτυξη και κυκλοφορία 25 νέων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων 15 blockbusters, σύμφωνα με την Bayer.

Εκτός από την πατρίδα του, ο κ. Anderson έχει ζήσει και εργαστεί σε πολλές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ελβετία. Στο νέο του ρόλο, θα έχει έδρα στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας, όπου βρίσκεται η παγκόσμια έδρα της Bayer.

Ο Norbert Winkeljohann, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Bayer, χαρακτήρισε τον κ. Anderson ως «τον ιδανικό υποψήφιο για να οδηγήσει τη Bayer μαζί με την ομάδα του σε ένα νέο, επιτυχημένο κεφάλαιο. Σε μια εποχή ενός ανατρεπτικού κύκλου καινοτομίας στη βιολογία, τη χημεία και την τεχνητή νοημοσύνη».

Όπως πρόσθεσε: «Ο Μπιλ έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό στην παραγωγή ισχυρών αγωγών για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και στη μετατροπή των καινοτομιών της βιοτεχνολογίας σε προϊόντα. Πέρα από αυτό, είναι ένας πραγματικός ηγέτης που προωθεί την καινοτομία, ενισχύει την παραγωγικότητα και την απόδοση και επιτρέπει στους ανθρώπους να αναπτύσσονται».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ